Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

2 Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη, οι υπόλοιποι πλανήτες και οι διάπυροι κομήτες που διασχίζουν τον ουρανό μας. Όμως, πιο μακριά υπάρχουν γιγάντιοι γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα.

3 Ήλιος, το άστρο μας!! Ο Ήλιος μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος από όλα τα άλλα άστρα, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά μας. Όταν ο Ήλιος ανατέλλει κάθε ημέρα, ο ουρανός γεμίζει φως και τα άστρα εξαφανίζονται, μέχρι να δύσει ξανά. Χωρίς το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, το ηλιακό μας σύστημα θα ήταν ένα σκοτεινό, παγωμένο μέρος, ενώ δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη!!

4 Το ηλιακό σύστημα!! Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από τον Ήλιο και τους πλανήτες, ενώ περιλαμβάνει και τους δορυφόρους των πλανητών, εκατομμύρια κομμάτια πετρωμάτων, που ονομάζονται αστεροειδείς και μετεωροειδή, καθώς και τους παγωμένους όγκους σκόνης και αερίων, που αποκαλούμε κομήτες.

5 ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΗΜΑ Η ΣΕΛΗΝΗ
Η Νέα Σελήνη είναι αόρατη, επειδή ολόκληρη η πλευρά που είναι στραμμένη προς τη Γη βρίσκεται στη σκιά. Μηνίσκος ονομάζεται η λεπτή φωτισμένη <<φέτα>> που βλέπουμε μετά από λίγες ημέρες. Η Ημισέληνος, η μισή φωτισμένη πλευρά της σελήνης, παρουσιάζεται μερικές ημέρες αργότερα. Η Πανσέληνος, ολόκληρη, δηλαδή, η φωτισμένη πλευρά, εμφανίζεται όταν η Σελήνη έχει διανύσει μισή τροχιά γύρω από τη Γη. Η Σελήνη!! Η Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι, είναι ο κοντινότερος γείτονας μας στο Διάστημα. Δείχνει λαμπερή επειδή ανακλά το φως του Ήλιου. Από μέρα σε μέρα, το φεγγάρι μοιάζει να αλλάζει σχήμα, επειδή, καθώς κινείται γύρω από τη Γη, διαφορετικά τμήματα του φωτίζονται από τον Ήλιο. Αντίθετα με τη Γη, η Σελήνη δεν έχει ούτε ατμόσφαιρα ούτε ζωή και η επιφάνειά της είναι γεμάτη κρατήρες ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΗΜΑ Η ΣΕΛΗΝΗ

6 Οι Φάσεις της Σελήνης!!!

7 Ο Γαλαξίας!! Το άστρο μας, ο Ήλιος, ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα αστέρων που ονομάζεται Γαλαξίας. Ο Γαλαξίας έχει τη μορφή τεράστιας σπείρας και περιέχει 200 δισεκατομμύρια άστρα.

8 Διάπυροι κομήτες!! Οι κομήτες είναι κομμάτια πετρωμάτων και πάγου με πλάτος μερικά χιλιόμετρα. Οι περισσότεροι κομήτες βρίσκονται μακριά, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Όμως, οι τροχιές κάποιων τους οδηγούν αρκετά κοντά στον Ήλιο, οπότε και γίνονται ορατοί από τη Γη. Οι κομήτες μοιάζουν με φωτεινές γραμμές ή κηλίδες στον ουρανό. Ορισμένοι έχουν λαμπερές ουρές μήκους εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΛΙΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤ’2

10 ΤΕΛΟΣ!


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google