Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!. Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!. Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

2 Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη, οι υπόλοιποι πλανήτες και οι διάπυροι κομήτες που διασχίζουν τον ουρανό μας. Όμως, πιο μακριά υπάρχουν γιγάντιοι γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα.

3 Ο Ήλιος μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος από όλα τα άλλα άστρα, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά μας. Όταν ο Ήλιος ανατέλλει κάθε ημέρα, ο ουρανός γεμίζει φως και τα άστρα εξαφανίζονται, μέχρι να δύσει ξανά. Χωρίς το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, το ηλιακό μας σύστημα θα ήταν ένα σκοτεινό, παγωμένο μέρος, ενώ δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη!!

4 Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από τον Ήλιο και τους πλανήτες, ενώ περιλαμβάνει και τους δορυφόρους των πλανητών, εκατομμύρια κομμάτια πετρωμάτων, που ονομάζονται αστεροειδείς και μετεωροειδή, καθώς και τους παγωμένους όγκους σκόνης και αερίων, που αποκαλούμε κομήτες.

5 Η Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι, είναι ο κοντινότερος γείτονας μας στο Διάστημα. Δείχνει λαμπερή επειδή ανακλά το φως του Ήλιου. Από μέρα σε μέρα, το φεγγάρι μοιάζει να αλλάζει σχήμα, επειδή, καθώς κινείται γύρω από τη Γη, διαφορετικά τμήματα του φωτίζονται από τον Ήλιο. Αντίθετα με τη Γη, η Σελήνη δεν έχει ούτε ατμόσφαιρα ούτε ζωή και η επιφάνειά της είναι γεμάτη κρατήρες 1. Η Νέα Σελήνη είναι αόρατη, ε π ειδή ολόκληρη η π λευρά π ου είναι στραμμένη π ρος τη Γη βρίσκεται στη σκιά. 2. Μηνίσκος ονομάζεται η λε π τή φωτισμένη > π ου βλέ π ουμε μετά α π ό λίγες ημέρες. 3. Η Ημισέληνος, η μισή φωτισμένη π λευρά της σελήνης, π αρουσιάζεται μερικές ημέρες αργότερα. 4. Η Πανσέληνος, ολόκληρη, δηλαδή, η φωτισμένη πλευρά, εμφανίζεται όταν η Σελήνη έχει διανύσει μισή τροχιά γύρω απότη Γη. 4. Η Πανσέληνος, ολόκληρη, δηλαδή, η φωτισμένη πλευρά, εμφανίζεται όταν η Σελήνη έχει διανύσει μισή τροχιά γύρω από τη Γη.

6 Οι Φάσεις της Σελήνης !!!

7 Το άστρο μας, ο Ήλιος, ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα αστέρων που ονομάζεται Γαλαξίας. Ο Γαλαξίας έχει τη μορφή τεράστιας σπείρας και περιέχει 200 δισεκατομμύρια άστρα.

8 Οι κομήτες είναι κομμάτια π ετρωμάτων και π άγου με π λάτος μερικά χιλιόμετρα. Οι π ερισσότεροι κομήτες βρίσκονται μακριά, στις π αρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Όμως, οι τροχιές κά π οιων τους οδηγούν αρκετά κοντά στον Ήλιο, ο π ότε και γίνονται ορατοί α π ό τη Γη. Οι κομήτες μοιάζουν με φωτεινές γραμμές ή κηλίδες στον ουρανό. Ορισμένοι έχουν λαμ π ερές ουρές μήκους εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !!! ΔΕΣΠΟΙΝΑ -ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΛΙΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤ’2

10 ΤΕΛΟΣ!


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!. Η Γη, ο πλανήτης μας, δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου στον απέραντο, κατάμαυρο ωκεανό του Διαστήματος. Γείτονες μας, ο Ήλιος, η Σελήνη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google