Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της σύνθετης Ερευνητικής Εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς συζήτηση στην τάξη για την επιλογή θέματος. Εν μέσου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της σύνθετης Ερευνητικής Εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς συζήτηση στην τάξη για την επιλογή θέματος. Εν μέσου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της σύνθετης Ερευνητικής Εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς συζήτηση στην τάξη για την επιλογή θέματος. Εν μέσου διαφωνιών και συμφωνιών αποφασίστηκε τελικά με ψήφισμα η εργασία μας να έχει τίτλο‘’ Τατουάζ και Piercing, μόδα ή μήπως όχι’’.

2 Το θέμα έχει καταμεριθεί σε 4 ομάδες και οι υποενότητες που διερευνώνται είναι:
Η ιστορία των Τατουάζ και Piercing και η χρήση από ομάδες και έθνη Οι λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν τατουάζ και piercing Οι επιπτώσεις και οι συνέπειες των Τατουάζ και Piercing στο άτομο Η παρουσία και η σημασία του τατουάζ και piercing στον υπόλοιπο κόσμο

3 Τατουάζ και Piercing , μόδα ή μήπως όχι; Λόγοι που κάνουμε τατουάζ και piercing

4 Η πλέον πιο πολυσυζητημένη μόδα είναι οι αποτυπωμένες ζωγραφιές και οι «τρύπες» στα διάφορα μέρη του σώματος. Οι νέες γενιές τείνουν να ακολουθούν αυτή τη νέα τάση και να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το οτιδήποτε καινούργιο θεωρείται μόδα. Όσο αφορά αυτή την αυξημένη ζήτηση αυτής της κουλτούρας θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιές είναι οι αιτίες που μας οδηγούν στην επιλογή στιγμάτωσης του σώματος.

5 Θεωρείται στυλ και μορφή τέχνης, κυρίως τα τατουάζ καθώς μπορούν να αποτυπωθούν στο σώμα ως φράσεις, προσωπογραφίες ακόμα και έργα τέχνης. Για να εκφράσουν προσωπικές πεποιθήσεις, αξίες και εμπειρίες, να αναδείξουν την ατομικότητα τους , να δοκιμαστούν στην αντοχή τους όσο αφορά τον πόνο.

6 Για λόγους ομορφιάς και μίμησης
Για λόγους ομορφιάς και μίμησης. Υπάρχει μείωση δυσαρέσκειας της εξωτερικής εμφάνισης επειδή με την απόκτηση τατουάζ και piercing οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτό που τους αρέσει και όχι σε αυτό που τους στεναχωρεί. Επίσης, τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι επιλέγουν να στιγματίσουν το σώμα τους όπως ακριβώς κάνουν δικά τους πρόσωπα ή ακόμα και διάσημοι. Για προβολή αφοσίωσης σε ανθρώπους και ομάδες. Οι άνθρωποι αποφασίζουν να στιγματίσουν το σώμα τους με ονόματα αγαπημένων τους ανθρώπων ακόμα και ομάδων ( κοινωνικών, αθλητικών , θρησκευτικών κ.α. )

7 Για να δημιουργήσουν εντάσεις – αντιστάσεις, λόγος που τους ευνοεί σε αντιπαράθεση με αυτούς που αντιδρούν αρνητικά στην απόκτηση τατουάζ και piercing. Λόγω πολιτισμικής εμπορευματοποίησης που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ επηρεάζουν και ελκύουν ανθρώπους να οδηγηθούν στο σκιτσάρισμα και τρύπημα του σώματος τους . Παρορμητική πράξη. Πολλές φορές είναι στιγμιαίες αποφάσεις χωρίς να έχουν συνείδηση το τι κάνουν και χωρίς ιδιαίτερη ανάμνηση της πράξης τους.

8

9

10 ΠΗΓΕΣ www.nouvelles-esthetiques.gr Παρουσίαση από το Επάλ του Πειραιά
(εικόνες)

11 Ειρήνη Στούπα Κατερίνα Τζαβάρα Ιωάννα Τσίρη Ηλίας Τσουλάι

12 Tattoo

13 Η ιστορια των Tattoo Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν. Τα τατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα. Κάποιος είχε μιά μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα. Το τατουάζ θεωρείται πλέον μορφή τέχνης από τους περισσότερους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης μπορούν εύκολα να ζωγραφίσουν στο σώμα τους το σχέδιο της αρεσκείας τους. Η σημερινή πραγματικότητα όμως σε καμία περίπτωση δεν μαρτυράει και το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής ειδικά στη χώρα μας.

14 Ο άνθρωπος που πρώτο-έφερε τα Tattoo στην Ελλάδα
Ο JΙΜΜΥ'S έγινε Πρωτοπόρος, το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτριος Μαματσής με καταγωγή την Μυτιλήνη. Το 1960 εργάστηκε στο Toronto και τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ έκανε tattoo σε ναύτες πριβέ στην Αθήνα. Το 1978 άνοιξε το εργαστήριο στην Πλάκα.

15 Piercing

16 Τι είναι το Body Piercing
1616 Τι είναι το Body Piercing Το piercing σώματος (πίρσινγκ – τρύπημα, τρύπες στο σώμα) αναφέρεται συνήθως ως το τρύπημα ενός μέρους του ανθρώπινου σώματος, με σκοπό τη τοποθέτηση κοσμήματος στο άνοιγμα που δημιουργείται. Πρέπει να τονιστεί ότι το piercing δεν περιορίζεται στην απλή σωματική διακόσμηση αλλά συχνά χρησιμοποιείται για πληθώρα άλλων λόγων όπως συμβολισμοί, θρησκευτικά στοιχεία κτλ. Δεν είναι ακόμα πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Τρύπες στο αυτί τόσο μεγάλες που μπορείς να δεις από μέσα γνωστά ως “Stretching”. Οι έφηβοι καταφεύγουν σ’ αυτό το είδος τρυπήματος όταν θέλουν να κάνουν την μεγάλη διαφορά στις παρέες τους και να εκφράσουν τα «επαναστατικά» τους πιστεύω. Μέσα από αυτές τις τρύπες βάζουν κυλίνδρους, σφήνες ή πάρα πολλά κρεμαστά σκουλαρίκια μαζί.

17

18 Πηγές Πληροφοριών http://www.tattooland.gr/history-of-tattoo.html
mail.gr/pages/posts/relatioships_child_teens_piercing_/relatioships_child_teens_piercing _9861.php

19 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Tattoo και Piercing
ΤΜΗΜΑ Α4΄ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Tattoo και Piercing Επιπτώσεις/Συνέπειες

20 ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Οσο για τα piercing που γίνονται στη γλώσσα ή στα χείλη, τα πιο συχνά και απλά προβλήματα που προκύπτουν είναι η θραύση ενός δοντιού, το οίδημα στη γλώσσα ή η υπερβολική παραγωγή σιέλου. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις πιο σοβαρών έως σοβαρότατων επιπλοκών, όπως η σηψαιμία, ακόμα και η ιογενής ηπατίτιδα. Οι έφηβοι θεωρούν ότι το piercing είναι ένας τρόπος να ξεχωρίζουν και να κερδίσουν τις εντυπώσεις στις παρέες των συνομηλίκων ενώ για κάποιους άλλους είναι ένα πρωτότυπος τρόπος έκφρασης.

21 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ του ενδοστοματικού και περιστοματικού piercing διακρίνονται σε πρώιμες που εμφανίζονται την αρχική περίοδο μετά τη διάτρηση και όψιμες ή μακροχρόνιες. Στις πρώιμες επιπτώσεις ανήκουν ο πόνος,ο ερεθισμός και το οίδημα στην περιοχή της διάτρησης.  Αν το υλικό των κοσμημάτων δεν είναι καλής ποιότητας είναι δυνατόν να προκλιθεί αλλεργική αντίδραση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται κατά την διενέργεια του piercing αν δεν τηρηθούν οι συνθήκες αντισηψίας και αποστείρωσης ο κίνδυνος λοιμώξεων όπως HIV/ AIDS ,ηπατίτιδα και έρπητα είναι πολύ μέγαλος. Συμπεραίνοντας θα λέγαμε πως το piercing δε πρόκειτε για μια αθώα τάση αλλά για μια συνήθεια με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας.ατική κοιλότητα και πιθανόν ευρύτερα στον οργανισμό.

22 ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ Δεν θα πρέπει να καθίσετε να κάνετε το piercing ή το τατουάζ αν δεν βεβαιωθείτε πρώτα ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, αυτά δηλαδή που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας, είναι πλήρως αποστειρωμένα ή μίας χρήσης. Επίσης, τα μελάνια του τατουάζ, ακόμα και τα φυτικά, θα πρέπει να έχουν ένδειξη στη συσκευασία πως δεν είναι τοξικά και ότι είναι δερματικά ελεγμένα, ενώ τα σκουλαρίκια ή τα διάφορα μεταλλικά στολίδια που τοποθετούνται με το piercing δεν θα πρέπει να περιέχουν νίκελ (το τιτάνιο είναι το ασφαλέστερο υλικό).

23 ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ των tattoo Η μόλυνση: Οι μολύνσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες εάν χρησιμοποιούνται ακατάλληλες ή ακάθαρτες βελόνες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποτελούν μια μεγάλη απειλή οι μεταδιδόμενες σοβαρές μολύνσεις, ιδιαίτερα από επικίνδυνα μικρόβια, όπως οι ιοί της ηπατίτιδας Β και HIV που προκαλεί το AIDS. Η αλλεργία: Είναι δυνατόν ο οργανισμός σας να είναι αλλεργικός σε μια από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στο τατουάζ σας. Αυτό είναι σπάνιο, αλλά είναι σε θέση να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν αναφορές μεγάλου αριθμού ανθρώπων που υπέστησαν άσχημες αντιδράσεις, λόγω συγκεκριμένων παρτίδων χρωστικών ουσιών. Αναφέρονται επίσης γυναίκες, που υπέστησαν σοβαρές παραμορφώσεις. Εξογκώσεις ή οζίδια: Σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να δημιουργηθούν μικρές μάζες, οζίδια ή εξογκώσεις στην περιοχή, όπου υπάρχει το μελάνι του τατουάζ. Πρήξιμο ή αίσθηση καψίματος: Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλείται το αίσθημα καψίματος ή πρήξιμο στο τατουάζ, όταν υποβάλλονται σε μαγνητική τομογραφία (MRI). Αυτό δεν συμβαίνει συχνά και δεν διαρκεί για πολύ.

24 Επιπρόσθετα σύμφωνα με στατιστικές, περίπου 50% των τρυπημάτων χρειάζονται στη συνέχεια ιατρική φροντίδα λόγω οξέων επεισοδίων μολύνσεων.

25 2525 Κι αν μετανιώσω; Το piercing συχνά επουλώνεται όταν αφαιρεθεί το κόσμημα που κρατάει ανοιχτή την τρύπα. Αν όμως φοράτε μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να μεγαλώσει η τρύπα, ενώ αν ο λοβός των αυτιών χωριστεί στα δύο, θα υπάρξει σοβαρό αντιαισθητικό αποτέλεσμα που απαιτεί ειδική χειρουργική αντιμετώπιση για τη διόρθωσή του. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στη μύτη, το φρύδι (μεγάλη σχισμή) ή τα γεννητικά όργανα.

26 Το τατουάζ είναι παντοτινό, γι’ αυτό αν και υπάρχουν κάποιες τεχνικές, η ολική αφαίρεσή του είναι δύσκολη. Έτσι, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, το πιθανότερο είναι να μείνουν σημάδια και δυσχρωμίες στο δέρμα. Γι’ αυτό απευθυνθείτε σ’ έναν ειδικό όσο πιο σύντομα μπορείτε. Οι τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιά την αποκατάσταση του δέρματος είναι η δερμοαπόξεση (dermabrasion, ξύσιμο του τατουάζ) ή χειρουργική αφαίρεση, που όμως, μπορεί να αφήσουν σημάδι, καθώς και η επέμβαση με λέιζερ. Το λέιζερ μπορεί να διασπάσει τη βαφή, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθούν έως και 12 θεραπείες για να βελτιωθεί η εμφάνιση του τατουάζ.

27

28 www.infokids.gr http.//clopyandpast.blogspot.gr www.madata.gr
ΠΗΓΕΣ http.//clopyandpast.blogspot.gr http.//athlife.wordpress.com

29

30 Οι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί κάποιος είναι πολλοί
Οι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί κάποιος είναι πολλοί. Δυο από αυτούς τους τρόπους είναι τα tattoo και το body piercing. Η γνωστή φράση «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», περιγράφει άριστα το να μπορεί κάποιος να λάβει πληροφορίες για την προσωπικότητα του άλλου.

31 Σήμερα πλέον διαθέτουμε πάρα πολλούς τρόπους για να αλλάξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση. Η θέση ενός τατουάζ δεν αποτελεί πια ούτε ασυνήθιστο ούτε απορριπτέο στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για το body piercing . Πλέον έχουν γίνει και στοιχείο της μόδας. Το tattoo είναι ένα μόνιμο στολίδι που κοσμεί το σώμα και το οποίο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι μία μόδα η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει χτυπήσει tattoo που πλέον το ιδιαίτερο είναι να μην έχει κάποιος!

32 Στις φυλετικές κοινωνίες, το body piercing, εκτός από διακοσμητικό στοιχείο, αποτελεί και μέρος διαφόρων τελετουργιών και ιεροτελεστιών.

33

34

35

36

37 Ένα ποσοστό γυναικών που είχαν διακοσμήσει με σκουλαρίκια τα γεννητικά τους όργανα, είχαν βιώσει εμπειρίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η τοποθέτηση σκουλαρικιού στην αντίστοιχη περιοχή αποτέλεσε έναν τρόπο συμβολικού αποκλεισμού της από το υπόλοιπο σώμα. Όπως και να έχει, τα τατουάζ και το body piercing μπορεί να αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης, μέσα εκτόνωσης της έντασης. Παλαιότερα, τατουάζ έκαναν τα ''κακά'' παιδιά και οι ναυτικοί, που συνήθως ζωγράφιζαν στα μπράτσα τους γοργόνες και άγκυρες.

38 ΤΟ ΤΑΤΤΟΟ ΣΗΜΕΡΑ Μια ομάδα του πληθυσμού που χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο έκφρασης είναι οι έφηβοι. Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο ένα/μία έφηβο/η στην απόφασή του/της να κάνει τατουάζ ή body piercing, είναι η επίδραση που δέχεται από το φιλικό του/της περιβάλλον, καθώς και η ύπαρξη μέσα στην οικογένεια ενός ή περισσότερων άλλων μελών που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο. Φυσικά σημαντική επίδραση, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, παίζει και η συχνότητα με την οποία πλέον βλέπουμε τατουάζ ή/και body piercing σε διάσημα πρόσωπα.

39 Μερικοί από αυτούς είναι οι ακόλουθοι:
Εδώ και αρκετά χρόνια, τα τατουάζ αποτελούν την πιο ''in'' τέχνη και κοσμούν το κορμί πολλών επωνύμων. Κάποιοι μάλιστα, έχουν μετατρέψει το σώμα τους σε καμβά, ενώ κάθε τόσο βλέπουμε σε νέα, πρωτότυπα σημεία του σώματος, ένα μόνιμο σχέδιο. Όπως είναι φυσικό, εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι stars της διεθνούς showbiz οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία και με το παραμικρό κάνουν και ένα, έτσι για να υπάρχει! Μερικοί από αυτούς είναι οι ακόλουθοι:

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53 ml


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της σύνθετης Ερευνητικής Εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς συζήτηση στην τάξη για την επιλογή θέματος. Εν μέσου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google