Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου
Οικολογική Οδήγηση Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου

2 Ορισμός: Είναι ο τρόπος οδήγησης που συμβάλλει:
Μείωση κατανάλωσης καυσίμου. Μείωση εκπομπή ρυπογόνων αερίων ( CO2) Αύξηση της άνεσης μεταφοράς για το οδηγό και τους επιβάτες Σημαντική μείωση της ηχορύπανσης Γενικά με την οικολογική οδήγηση η διαδρομή γίνεται ασφαλέστερη και μειώνονται τα ατυχήματα.

3 Συμβουλές 1. Οδηγείτε με χαμηλότερη ταχύτητα, όπου αυτό είναι δυνατό 2. Μειώστε όσο είναι δυνατό την οδήγηση με συνεχόμενες εναλλαγές γκάζι-φρένο. 3. Αλλάζετε στο σωστό χρόνο τις ταχύτητες 4. Χρησιμοποιείται το air condition μόνο όταν είναι απαραίτητο. 5. Μην ζεσταίνεται την μηχανή του οχήματος πριν ξεκινήσετε.

4 6. Αφαιρέστε το έξτρα βάρος και τις σχάρες οροφής από το όχημα σας. 7
6. Αφαιρέστε το έξτρα βάρος και τις σχάρες οροφής από το όχημα σας. 7. Κάνετε συχνά service στο όχημά σας. 8. Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση μετάδοσης.

5 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Αίτια: 1. Βιομηχανία ευθύνεται για το 50% 2. Τα μέσα μεταφοράς για το 35%, 3. Τα νοικοκυριά για το 15%.

6 Συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Η υπερθέρμανση της γης Η τρύπα του όζοντος Το φωτοχημικό νέφος Η όξινη βροχή Η μετατροπή των μαρμάρων σε γύψο Το φαινόμενο του θερμοκηπίου Αναπνευστικά προβλήματα Καρκίνος του πνεύμονα

7 Τρόποι οικολογικής μετακίνησης
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Υβριδικό αυτοκίνητο Χρήση φυσικού αερίου στα Ι.Χ. Ενεργειακές κυψέλες καυσίμου Ποδήλατο Πεζοί

8

9

10 Πράσινες πόλεις στην Ευρώπη
Άμστερνταμ, Ολλανδία Μάλμο, Σουηδία Αμβούργο, Γερμανία Ζυρίχη, Ελβετία Βουδαπέστη, Ουγγαρία Ρέικιαβικ, Ισλανδία Ρίγα, Λετονία Κοπεγχάγη, Δανία Νάντε ,Γαλλία Βικτώρια Γκαστέιζ, Ισπανία


Κατέβασμα ppt "Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google