Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΙΤΟΣΑΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΙΤΟΣΑΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΙΤΟΣΑΝΗ

2 Χιτοσάνη είναι ίνα που εξάγεται από χιτίνη, ένα δομικό συστατικό των θαλάσσιων οστρακοειδών (καβούρια, αστακοί, γαρίδες κ.α.)

3 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Η χιτοσάνη είναι διαθέσιμη σε δισκία και κάψουλες. Η δόση δεν έχει καθοριστεί. Τα διαιτητικά συμπληρώματα παρέχουν mg ανά καθημερινή δόση. ΔΡΑΣΗ Η χιτοσάνη δεσμεύει τα λιπίδια εξαιτίας της ιονικής της φύσεως. Δεν απορροφάται από τον γαστεντερικό σωλήνα και όταν λαμβάνεται από του στόματος, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να δεσμεύσει 8-10 φορές το βάρος της σε λίπος, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην καύση των αποθηκευμένων λιπών και τελικά σε μείωση του ολικού σωματικού βάρους.

4 Προάγεται ως βοηθητικό για την απώλεια βάρους, αλλά περαιτέρω έρευνα σ’ αυτόν τον τομέα θεωρείται απαραίτητη

5 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Η χιτοσάνη πρέπει να αποφεύγεται σε πάσχοντες από σύνδρομα δυσαπορρόφησης του γαστρεντερικού. Προσοχή χρειάζεται σε όσους είναι αλλεργικοί στα όστρακα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί, αλλά η απώλεια βάρους δεν θα πρέπει να επιδιώκεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Δεν έχουν διεξαχθεί μακροχρόνιες μελέτες που να αξιολογούν την ασφάλεια της χιτοσάνης. Η χιτοσάνη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E και K). Η επίδραση αυτή έχει αποδειχθεί από μελέτες σε ζώα, 5 αλλά όχι σε ανθρώπους.2,3 ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν έχουν αναφερθεί


Κατέβασμα ppt "ΧΙΤΟΣΑΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google