Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΙΤΟΣΑΝΗ. Χιτοσάνη είναι ίνα που εξάγεται από χιτίνη, ένα δομικό συστατικό των θαλάσσιων οστρακοειδών (καβούρια, αστακοί, γαρίδες κ.α.)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΙΤΟΣΑΝΗ. Χιτοσάνη είναι ίνα που εξάγεται από χιτίνη, ένα δομικό συστατικό των θαλάσσιων οστρακοειδών (καβούρια, αστακοί, γαρίδες κ.α.)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΙΤΟΣΑΝΗ

2 Χιτοσάνη είναι ίνα που εξάγεται από χιτίνη, ένα δομικό συστατικό των θαλάσσιων οστρακοειδών (καβούρια, αστακοί, γαρίδες κ.α.)

3  ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Η χιτοσάνη είναι διαθέσιμη σε δισκία και κάψουλες. Η δόση δεν έχει καθοριστεί. Τα διαιτητικά συμπληρώματα παρέχουν 1500-3000 mg ανά καθημερινή δόση.  ΔΡΑΣΗ Η χιτοσάνη δεσμεύει τα λιπίδια εξαιτίας της ιονικής της φύσεως. Δεν απορροφάται από τον γαστεντερικό σωλήνα και όταν λαμβάνεται από του στόματος, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να δεσμεύσει 8-10 φορές το βάρος της σε λίπος, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην καύση των αποθηκευμένων λιπών και τελικά σε μείωση του ολικού σωματικού βάρους.

4 Προάγεται ως βοηθητικό για την απώλεια βάρους, αλλά περαιτέρω έρευνα σ’ αυτόν τον τομέα θεωρείται απαραίτητη

5  ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Η χιτοσάνη πρέπει να αποφεύγεται σε πάσχοντες από σύνδρομα δυσαπορρόφησης του γαστρεντερικού. Προσοχή χρειάζεται σε όσους είναι αλλεργικοί στα όστρακα  ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί, αλλά η απώλεια βάρους δεν θα πρέπει να επιδιώκεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δεν έχουν διεξαχθεί μακροχρόνιες μελέτες που να αξιολογούν την ασφάλεια της χιτοσάνης. Η χιτοσάνη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E και K). Η επίδραση αυτή έχει αποδειχθεί από μελέτες σε ζώα, 5 αλλά όχι σε ανθρώπους.2,3  ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν έχουν αναφερθεί


Κατέβασμα ppt "ΧΙΤΟΣΑΝΗ. Χιτοσάνη είναι ίνα που εξάγεται από χιτίνη, ένα δομικό συστατικό των θαλάσσιων οστρακοειδών (καβούρια, αστακοί, γαρίδες κ.α.)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google