Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

(Παλιά εποχή της πέτρας)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "(Παλιά εποχή της πέτρας)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 (Παλιά εποχή της πέτρας)
Τι σκεφτόμαστε; Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Άλλες εποχές Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας)

2 Παλαιολιθική Εποχή Τι σκέφτονται οι άνθρωποι;
Ευτυχώς που βρήκαμε αυτή τη σπηλιά. Θα μας προστατέψει για λίγο καιρό από το κρύο και τα άγρια ζώα. Αύριο θα πρέπει να πάμε για κυνήγι γιατί χρειαζόμαστε τροφή. Αύριο θα πρέπει να ψάξουμε για φαγητό.

3 Παλαιολιθική Εποχή Πώς εκφράζουν αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι;
Πού να πάμε άραγε για κυνήγι; Είναι ωραία η μέρα σήμερα.

4 Νεολιθική Εποχή Τι σκέφτονται οι άνθρωποι;
Νεολιθική Εποχή Τι σκέφτονται οι άνθρωποι; Έχουν αρκετό φαγητό για σήμερα τα ζώα μου. Καλά κάναμε και κτίσαμε το χωριό μας σε αυτό το μέρος. Σήμερα θα πρέπει να μαζέψω σπόρους. Ευτυχώς το κριθάρι που φυτέψαμε έχει μεγαλώσει.

5 Νεολιθική Εποχή Πώς εκφράζουν αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι;
Νεολιθική Εποχή Πώς εκφράζουν αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι; Τι λες να πάμε αύριο για κυνήγι; Εσωτερικό σπιτιού Πολύ ωραίο αυτό το σπίτι.

6 Εποχή του Χαλκού Τι σκέφτονται οι άνθρωποι;
Πολύ καλό το μέρος όπου κτίσαμε την πόλη μας. Θα πρέπει να πάω στο δάσος να μαζέψω καρπούς από τα δέντρα. Ευτυχώς βρήκαμε αρκετό χαλκό κοντά στην πόλη. Εγώ θα πρέπει να μαζέψω το κριθάρι που φυτέψαμε Πρέπει να φύγω με το πλοίο αύριο. Θα πάμε να πουλήσουμε τον χαλκό μας. Θα πρέπει να πάρω τα βόδια μου να βοσκήσουν το μεσημέρι.

7 Εποχή του Χαλκού Πώς εκφράζουν αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι;
Εποχή του Χαλκού Πώς εκφράζουν αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι; Έχω πολλή δουλειά γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν να γράφουν. Ναι, κι εγώ κουράστηκα πολύ. Ήταν πολύ κουραστική η σημερινή μέρα.

8 Πηγές εικόνων Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων (2000) Ο άνθρωπος και η Ιστορία του: Από το λίθο στον πηλό. Λευκωσία: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.(διαφάνειες 2- 5) Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων (2000) Ο άνθρωπος και η Ιστορία του: Από τον πηλό στο μέταλλο. Λευκωσία: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. (διαφάνειες 6, 7) Hermitage Museum- Prehistoric Art: Palaeolithic Art. Στο διαδίκτυο: (διαφάνεια 7) Τμήμα Αρχαιοτήτων- Κερασφόρος Θεός. Στο διαδίκτυο: (διαφάνεια 5)


Κατέβασμα ppt "(Παλιά εποχή της πέτρας)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google