Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 1. Καλωσόρισμα- Αφόρμηση
Γνωριμία με την «ξεναγό» - μασκότ του προγράμματος, «κυρά της Λέμπας». Τα παιδιά παροτρύνονται να βρουν το συγκεκριμένο ειδώλιο περνώντας από όλες τις αίθουσες του μουσείου. Παρατηρούν τα εκθέματα και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα. Δεν το βρίσκουν αλλά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μοιάζει με τα ειδώλια της πρώτης αίθουσας.

3 2. Συζήτηση - τοποθέτηση σε χρονικά πλαίσια
Καρτέλες με τα ονόματα των περιόδων και σχηματισμός ιστορικής γραμμής. Αναφέρονται γενικά χαρακτηριστικά και δικαιολογείται η ονομασία της κάθε περιόδου. Τα παιδιά τοποθετούνται χρονικά στην προϊστορική περίοδο που θα μας απασχολήσει, τη Χαλκολιθική.

4 3. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού
Κάθε ομάδα παίρνει 2 κάρτες με μικρούς γρίφους - αινίγματα και αρχίζουν την εξερεύνηση στην πρώτη αίθουσα του μουσείου. Όταν βρουν τις απαντήσεις, κάθε ομάδα κάνει μια μικρή παρουσίαση. Δείχνουμε τη χρήση κάθε αντικειμένου χρησιμοποιώντας τα ομοιώματα.

5 4. Παιχνίδι «Γινόμαστε δημοσιογράφοι»
Συγκεντρώνονται γύρω από το σκελετό, χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα (δημοσιογράφοι) παίρνει κάρτες με ερωτήσεις και η άλλη (αρχαιολόγοι) απαντήσεις. Οι κάρτες αφορούν στις ταφικές συνήθειες. Μέσα από παρατήρηση του ανθρώπινου σκελετού της γυναίκας από τη Λέμπα δίνουν πληροφορίες για τα αίτια θανάτου, το ύψος, το μέσο όρο ζωής και τον τόπο ταφής των νεκρών.

6 5. Θεατρικό παιχνίδι – Δραματοποίηση
Τα παιδιά καλούνται να ετοιμάσουν μια ταινία με θέμα «Η καθημερινή ζωή σε ένα χαλκολιθικό οικισμό» που θα προβάλει η «Κυρά της Λέμπας» στο συνέδριο. Δίνεται το σενάριο να το μελετήσουν οι ομάδες και προετοιμάζονται.

7 Τα παιδιά παίρνουν τη στάση της νεκρής νέας από τη
Λέμπα και «κοιμούνται». Καθοδηγούνται από τις μουσειοπαιδαγωγούς, ξυπνούν σιγά σιγά και μιμούνται σκηνές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της εποχής.

8 6. Αποχαιρετισμός - Το ταξίδι τελειώνει
Αποχαιρετούμε τα παιδιά και τα ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στην παρουσίαση της «Κυράς της Λέμπας» στο συνέδριο, δίνοντάς τους το βιβλιαράκι, το δίπλωμά τους και αναμνηστικό δώρο.


Κατέβασμα ppt "ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google