Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα…. Με αυτήν οι σχέσεις των ανθρώπων είναι ομαλές, αδελφικές και μπορεί να κρατήσουν ακόμα και αιώνια. Για παράδειγμα, όταν σε ένα ζευγάρι νέων υπάρχει αμοιβαία αγάπη και σεβασμός, τότε η σχέση είναι ειλικρινής, ισχυρή και ίσως να οδηγήσει στο γάμο και στην παντοτινή κοινή συμβίωση. ΑΓΑΠΗ τρέφει και μια μητέρα προς τα παιδιά της, τα φροντίζει με στοργή και τα βοηθά σε κάθε τους δυσκολία. Με τη δύναμη αυτής της αγάπης μπορεί η παλαιότερη γενιά να προσεγγίσει τη νεότερη και να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με αυτή. ΑΓΑΠΗ μπορεί να εμφανιστεί ανάμεσα σε δυο φίλους, η οποία αν είναι πολύ δυνατή και μακροχρόνια , μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αδελφική. Επιπρόσθετα, εύκολα διακρίνουμε την ΑΓΑΠΗ που έχει κάποιος προς το συνάνθρωπό του και η οποία τον απομακρύνει από το μίσος, τη διχόνοια και τη μισαλλοδοξία, ωθώντας τον έτσι στην αύξηση της επικοινωνίας και στην κοινωνικοποίηση του .ΑΓΑΠΗ δείχνει το κάθε άτομο ξεχωριστά προς όλα τα πλάσματα του κόσμου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται σχέσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών φυλών, πολιτισμών, θρησκειών και ιθαγενειών. Τέλος, εκτός από την ΑΓΑΠΗ προς τους ανθρώπους, κάποιοι εμφανίζουν αγάπη και για τη δουλειά τους ,η οποία είναι πολύ θετικό συναίσθημα και σ’ αυτόν τον τομέα, μιας και οδηγεί στη βελτίωση και την εξέλιξη και του εργαζομένου και του αντικειμένου του. Όταν κυριαρχεί η ΑΓΑΠΗ ,όλα κυλούν ρόδινα ,γαλήνια και ρομαντικά. ΕΒΙΤΑ ΧΑΛΙΟΥΛΙΑ(ΓΕΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ )

3 << ΑΠΟΡΙΑ>>
Όνειρα για αγάπη και ευτυχία … Όνειρα που πρέπει Nα ακούγονται από όλα τα ηχεία Κι αντί για αυτά Ακούς σκανδάλη Εξαιτίας του ανθρώπου Το ανεγκέφαλο κεφάλι Που δεν θα πάψει ποτέ να πολεμά Μα άραγε απορώ αυτό δεν αγαπά ;;;΄…!!! ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΓΕΛ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

4 << ΓΙΑΤΙ>>
Κάθε πόλεμος και μια καταστροφή … Γιατί να χάνονται ζωές Γιατί να φθείρονται καρδιές Γιατί οι άνθρωποι να μην μπορούν Να ζούνε αγαπημένοι Και επιθυμούν να είναι τσακωμένοι Που πήγε η αγάπη ; ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΓΕΛ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

5 << ΕΜΦΥΛΙΟΣ>> Ο πόλεμος φέρνει τη δυστυχία…
Ο πόλεμος φέρνει τη δυστυχία… Η ειρήνη την ευτυχία… Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ πόλεμος δεν είναι απλός γιατί είναι …απλά… καταστροφικός. Δεν πολεμάς ξένους ,πολεμάς δικούς σου, πολεμάς τους αδελφούς σου. Κάθε σφαίρα που πυροβολάς Είναι σαν εσένα να χτυπάει… ….ΠΟΝΑΣ!!! Βλέπεις τους συμπατριώτες σου Να πεθαίνουν ….εκείνη τη στιγμή Όλα σε …μπερδεύουν!!! ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΕΛ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ)

6 <<Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ>> Αν η δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ είναι δυνατή
Τότε ο καθένας μας όλα τα μπορεί… Αρκεί να ξέρει να αγαπάει αληθινά Τότε θα νιώθει την πραγματική χαρά… Να αγαπά και να το δείχνει κάθε μέρα Και πιο πολύ Στους ανθρώπους που για αυτόν Είναι σημαντικοί. Την εχθρότητα και το μίσος να Διώχνει από τη ζωή Και να κρατά ανθρώπους που Τον αγαπούν πάντοτε μαζί ΓΚΕΝΤΙΑΝΑ ΤΣΟΥΠΙ (ΓΕΛ . ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ)

7 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΗΡΩ (ΓΕΛ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

8 TA ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ …..ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

9 ΜΕ ΠΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…
Oι μαθητές του ΓΕΛ. της Μυκόνου γνωρίζουν πως μόνο με την ΑΓΑΠΗ μπορούν να ταξιδέψουν στη χαρά, τη δημιουργία, το φως. ΜΕ ΠΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…

10 ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ…
…ΣΕ ΠΟΣΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ…

11 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ …ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ …ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ! ΦΑΜΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΓΕΛ. ΜΥΚΟΝΟΥ)

12 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

13 Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Ασθένειες
Στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε στο σχολείο μας (ΓΕΛ Αμαρύνθου) στις 3/11/14, η ομάδα Αγωγής Υγείας της σχολικής εφημερίδας έθεσε ορισμένα ερωτήματα στους υπεύθυνους του προγράμματος αυτού. 1) Ποια πιστεύετε πως είναι η ψυχολογία των νέων πάνω σ’αυτό το σοβαρό θέμα; Όσοι έφηβοι ενημερωθούν θα προβληματιστούν, θα αναζητήσουν πληροφορίες και θα μάθουν. Η ενημέρωση παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ψυχολογία των ανθρώπων γενικότερα. Η άγνοια απλά οδηγεί στην αδιαφορία, αλλά τέτοια σοβαρά θέματα που αφορούν όλους και ειδικά τους Έλληνες, διότι τα άτομα που πάσχουν από AIDS έχουν αυξηθεί κατά πολύ στη χώρα μας, πρέπει να μας ενδιαφέρουν. 2) Πόσα είναι τα άτομα στην Ελλάδα που πάσχουν από AIDS; Οι οροθετικοί στην Ελλάδα φτάνουν τους Τα μεγαλύτερα ποσοστά αναφέρονται σε ομοφυλόφιλους και αυτό γιατί δεν χρησιμοποιούν συνήθως προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής αγωγής.

14 3) Υπάρχουν κάποια sites που θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε για να βρούμε πληροφορίες για το θέμα της σεξουαλικής αγωγής και των αντίστοιχων ασθενειών; Τα sites και έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε. Τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας: Νεφέλη Κηρύκου, Μαρία Παππά και Ελένη Πουλημένου.

15 ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

16 Οι μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στη δημιουργία της εφημερίδας μας, ανήκουν στα σχολεία
(με αλφαβητική σειρά) : ΓΕΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ (υπεύθυνη καθηγήτρια: Φραγκομανώλη Σταυρούλα) ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ( υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατσαρού Βασιλική) ΓΕΛ. ΜΥΚΟΝΟΥ (υπεύθυνος καθηγητής: Μεταξάς Παναγιώτης). Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Τοσούνη για τη βοήθειά του.


Κατέβασμα ppt "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google