Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 17/2/14 Θρησκευτικά ΘΕ6: Από την αρχή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 17/2/14 Θρησκευτικά ΘΕ6: Από την αρχή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 17/2/14 Θρησκευτικά ΘΕ6: Από την αρχή μέχρι το τέλος του κόσμου

2 Ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει στη γη  Ο Ιησούς μας έχει πει ότι ορισμένα σημεία και γεγονότα θα μας προειδοποιήσουν, όταν είναι σιμά ο καιρός της Δευτέρας Παρουσίας Του.  Για χιλιάδες χρόνια, οι οπαδοί του Ιησού Χριστού προσδοκούν τη Δευτέρα Παρουσία ως καιρό γαλήνης και αγαλλιάσεως. Όμως προτού έλθει ο Σωτήρας, οι άνθρωποι της γης θα βιώσουν μεγάλες δοκιμασίες και συμφορές. Ο Επουράνιος Πατέρας μας θέλει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις δυσχέρειες.  Αναμένει επίσης από εμάς να είμαστε πνευματικώς έτοιμοι, όταν ο Σωτήρας έλθει εν τη δόξει Του. Συνεπώς, μας έχει δώσει σημεία, τα οποία αποτελούν γεγονότα που θα μας πουν πότε είναι σιμά η Δευτέρα Παρουσία του Σωτήρος.

3 Τα Σημεία  Διαμέσου των αιώνων, ο Θεός έχει αποκαλύψει αυτά τα σημεία στους προφήτες Του. Έχει πει ότι όλοι οι πιστοί οπαδοί του Χριστού θα γνωρίσουν ποια είναι αυτά τα σημεία και θα τα προσδοκούν. Εάν είμαστε υπάκουοι και πιστοί, θα μελετούμε τις γραφές και θα γνωρίσουμε τα σημεία.  Ορισμένα εξ αυτών των σημείων, τα οποία προλέγουν τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού, έχουν ήδη εκπληρωθεί ή εκπληρώνονται τώρα. Άλλα θα εκπληρωθούν στο μέλλον.  Ανομία, πόλεμος και αναταραχές

4 Τα Σημεία  Πολλά εκ των σημείων είναι τρομακτικά και φοβερά. Οι προφήτες έχουν προειδοποιήσει ότι η γη θα βιώσει μεγάλες αναταραχές, ανομία, πολέμους και δεινά. Ο προφήτης Δανιήλ είπε ότι ο καιρός πριν από τη Δευτέρα Παρουσία θα είναι καιρός τέτοιων ταραχών που η γη δεν έχει γνωρίσει ποτέ (βλέπε Δανιήλ 12:1). Ο Κύριος είπε: «Η αγάπη των ανθρώπων θα κρυώσει, και θα πληθύνει η ανομία» (Δ&Δ 45:27). «Και τα πάντα θα βρίσκονται σε αναταραχή. Και… φόβος θα πέσει επάνω σε όλους τους ανθρώπους» (Δ&Δ 88:91). Μπορούμε να αναμένουμε σεισμούς, ασθένειες, λιμούς, μεγάλες καταιγίδες, αστραπές και κεραυνούς (βλέπε Κατά Ματθαίον 24:7, Δ&Δ 88:90). Καταιγίδες με χαλάζι θα καταστρέψουν τις εσοδείες της γης (βλέπε Δ&Δ 29:16).

5 Τα Σημεία  Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του ότι πόλεμος θα γέμιζε τη γη: «Θα ακούσετε πολέμους και φήμες πολέμων· …Επειδή, θα εγερθεί έθνος ενάντια σε έθνος, και βασιλεία ενάντια σε βασιλεία» (Κατά Ματθαίον 24:6–7). Ο Προφήτης Τζόζεφ Σμιθ είπε: «Μην αποθαρρύνεστε, όταν σας κάνουμε λόγο περί επικίνδυνων καιρών, επειδή πρέπει να έλθουν προσεχώς, διότι το σπαθί, η πείνα και ο λοιμός πλησιάζουν. Θα υπάρξουν μεγάλες καταστροφές επάνω στο πρόσωπο αυτής της χώρας, επειδή δεν χρειάζεται να υποθέτετε ότι ένα γιώτα ή μικρή στιγμή από τις προφητείες όλων των αγίων προφητών θα αποτύχει, και υπάρχουν πολλές που απομένουν να εκπληρωθούν»

6 Εν τέλει  Πολλά εξ αυτών των σημείων εκπληρώνονται. Η ανομία είναι παντού. Τα έθνη είναι συνεχώς σε πόλεμο. Σεισμοί και άλλες συμφορές συμβαίνουν. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν τώρα από καταστροφικές καταιγίδες, ξηρασία, πείνα και ασθένειες. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι συμφορές θα γίνουν δριμύτερες, προτού έλθει ο Κύριος.  Εντούτοις, δεν είναι φοβερά όλα τα γεγονότα που προηγούνται της Δευτέρας Παρουσίας. Πολλά εξ αυτών φέρνουν αγαλλίαση στον κόσμο.

7 Πηγές  https://www.lds.org/manual/gospel-principles/chapter- 43-signs-of-the-second-coming?lang=ell https://www.lds.org/manual/gospel-principles/chapter- 43-signs-of-the-second-coming?lang=ell  Εικόνες από: https://www.google.com/imghp?hl=el&gws_rd=ssl https://www.google.com/imghp?hl=el&gws_rd=ssl


Κατέβασμα ppt "Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 17/2/14 Θρησκευτικά ΘΕ6: Από την αρχή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google