Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές

2 Πότε ιδρύθηκε Η U.N.I.C.E.F. είναι οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών που ιδρύθηκε το 1946, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του β παγκόσμιου πολέμου.

3 Η UNICEF στην Ελλάδα Από τότε μέχρι σήμερα πραγματοποιεί σταθερά παγκόσμιες καμπάνες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά . Στην Ελλάδα η οργάνωση παρείχε βοήθεια από το 1947 έως το 1969 ενώ το 1977 ιδρύθηκε η Ελληνική επιτροπή της U . N .I .C .E .F με σκοπό την ευαισθητοποίηση τον Ελλήνων για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης σε όλο τον κόσμο.

4 Το 1950 δημιουργήθηκε ο θεσμός του πρεσβευτής της U. N. I. C. E. F
Το δημιουργήθηκε ο θεσμός του πρεσβευτής της U.N.I.C.E.F. με αρμοδιότητα την ευρεία δημοσιοποίηση των αναγκών των παιδιών του κόσμου. Παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες μεταξύ αυτών εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, τάσσονται στην υπηρεσία της U.N.I.C.E.F. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση ,τη διατροφή ,την ιατρική πρόληψη και περίθαλψη και τη μη συμμετοχή παιδιών σε πολεμικές συρράξεις. Το η UNICEF τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

5 Εκπαίδευση για όλα τα Παιδιά
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να λάβει μια ποιοτική εκπαίδευση. Όπου όλα τα παιδιά έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες ώστε όταν ενηλικιωθούν να μπορούν να κερδίσουν τη θέση τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κανένα κορίτσι δεν είναι από τη γέννησή του καταδικασμένο σε μια ζωή γεμάτη διακρίσεις, κινδύνους και χαμένες ευκαιρίες.

6 Στη UNICEF εργαζόμαστε για να γίνει αυτός ο κόσμος πραγματικότητα

7 Δικαιώματα του παιδιού
Το 1989, η παγκόσμια κοινότητα υποσχέθηκε σε όλα τα παιδιά τα ίδια δικαιώματα, με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

8 Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να λάβει μια ποιοτική εκπαίδευση. Όπου όλα τα παιδιά έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες ώστε όταν ενηλικιωθούν να μπορούν να κερδίσουν τη θέση τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κανένα κορίτσι δεν είναι από τη γέννησή του καταδικασμένο σε μια ζωή γεμάτη διακρίσεις, κινδύνους και χαμένες ευκαιρίες. Αυτά τα δικαιώματα βασίζονται στην αδιαπραγμάτευτη ανάγκη που έχει κάθε παιδί να επιβιώσει και να ενηλικιωθεί αναπτύσσοντας πλήρως τις δυνατότητές του, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει. Σύμφωνα με τη Σύμβαση κάθε παιδί έχει:

9 Το δικαίωμα σε μια παιδική ηλικία.
Το δικαίωμα στη μόρφωση. Το δικαίωμα στην υγεία. Το δικαίωμα σε δίκαιη μεταχείριση. Το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του. Κάθε μέρα τα δικαιώματα αυτά καταπατώνται. Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες που προλαμβάνονται.

10 Εκατομμύρια δεν πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έχουν τροφή, στέγη και καθαρό νερό. Τα παιδιά υφίστανται βία, κακοποίηση και διακρίσεις και δεν ακούγεται η φωνή τους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

11 ΜΑΘΗΤΕΣ Από τους μαθητές Ελένη Δημητρη.Γ Δημητρη.Μ Νικόλα Βάσο
Από τους μαθητές Ελένη Δημητρη.Γ Δημητρη.Μ Νικόλα Βάσο Αλκιβιάδη


Κατέβασμα ppt "U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google