Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι και ποιους εκπροσωπείς; β) Πώς έφτασες στην «Αυτοκρατορία των Ρωμαίων»; Ποιος σε έπεισε; γ) Ποιες οι σκέψεις σου καθώς αντικρίζεις την Κων/πολη; δ) Ποια περιοχή της Ελλάδας σου δόθηκε μετά την πτώση της Κων/πολης; Μαθητές : Γ.Καρασαββίδης Γ.Καστανιώτης Κ.Καραπαναγιώτης Χ.Καλογερόπουλος Γ.Θεοχάρη Κ.Κουτσογιάννη

2 . Λέγομαι Ezio Auditore da Firenze, κατάγομαι από την Florence, απόγονος μιας αριστοκρατικής οικογένειας ονόματη Auditore. Και είμαι Σταυροφόρος(Ψέμα,Assassin είναι).

3 . Ο Πάπας Ουρβανός Β’ μας κάλεσε όλους τους πιστούς σε ιερό πόλεμο κατά των Αράβων για την απελευθέρωση των Άγιων τόπων και έκλεισε τον λόγο του με το σύνθημα ‘ο Θεός το θέλει.’

4 . Έτσι λοιπόν εγώ πίστεψα ότι στην γη τις επαγγελίας δεν θα πεινάσουμε ποτέ, και θα έχουμε ευπρεπείς δουλειές. Παρόλα αυτά η νοσταλγία τις οικογένειας είναι ανηπόφορη, αλλά αποφάσησα να πολεμήσω για το μέλλον της οικογένειας,της πίστης και των προγόνων μου.

5 . Μετά από ένα μακροετή ταξίδι, καταφτάσαμε μπροστά στο μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης. ΄Ενιωσα μόχθο και ζήλο μόλις την αντίκρισα. Μια τόσο πλούσια πόλη με ψηλά τείχη, εντυπωσιακούς πύργους, επιβλητικά παλάτια και τις ψηλές εκκλησίες της, που ήταν τόσες πολλές που δεν το πίστευε κανείς από εμάς. Νομίζαμε πως ήταν απλές φήμες. Όλοι μας ανατριχιάσαμε!

6 . Στην συνέχεια, αφού πολεμήσαμε 2 φορές για τους Αγίους τόπους που αποτύχαμε και στης δύο φορές, η ανάγκες μας για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βοηθήσει για την επιβίωση μας, διέταξα τον στρατό μου να παρέμβουμε κάποιους κανόνες, δηλαδή να λεηλατήσουμε την Κωνσταντινούπολη. Μετά από την άλωση της, σαν αρχηγός του στρατού των Σταυροφόρων που ήμουν, τιμήθηκα από τον βασιλιά μου, ο οποίος μου παρέδωσε τα κλειδιά της Θεσσαλονίκης. Έτσι η Δυτική αυτοκρατορία εξαπλώθηκε πάρα πολύ ! “Και ζήσανε αυτοί κάλα και εμείς καλύτερα”

7 Ο Κόκκινος σταυρός είναι το σύμβολο τον Σταυροφόρων που εμφανίζετε στο στήθος των στολών τους και στην ασπίδα τους. Πηγες:Μυαλο,Βιβλιο Ιστοριας,Google,Google- Images PowerPoint By Κωστας Καραπαναγιωτης


Κατέβασμα ppt "Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google