Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταθάτος Γιάννης Τσαπάρας Χρήστος Τριανταφύλλου Δημήτρης Χάλαρης Στέλιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταθάτος Γιάννης Τσαπάρας Χρήστος Τριανταφύλλου Δημήτρης Χάλαρης Στέλιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταθάτος Γιάννης Τσαπάρας Χρήστος Τριανταφύλλου Δημήτρης Χάλαρης Στέλιος

2 Εισαγωγή  Το νερό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της φύσης για τον άνθρωπο. Χωρίς το νερό θα ήταν αδύνατη η ύπαρξη ζωής στον πλανήτη μας. Σήμερα που το νερό θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε αφορμή πολέμου είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις λειτουργίες του. Μία από αυτές, το φαινόμενο που ονομάζεται κύκλος του νερού, είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε. Θα εξετάσουμε τι είναι αυτό το φαινόμενο και το πως εμφανίζεται στην φύση..

3 Το φαινόμενο  Το νερό στη Γη κινείται συνεχόμενα μέσω του «κύκλου του νερού» που περιλαμβάνει την εξάτμιση υδάτων, που προέρχονται κυρίως από τις θάλασσες, τη μεταφορά της υγρασίας, τη συμπύκνωση, την κατακρήμνιση και την αποστράγγιση με την οποία το μεγαλύτερο ποσοστό επιστρέφει στις θάλασσες.

4 Ο κύκλος του νερού  Παρακάτω βλέπουμε μία σχηματική απεικόνιση του φαινομένου.

5 1η φάση  Απεικόνιση πρώτης φάσης.

6 2η φάση  Απεικόνιση δεύτερης φάσης.

7 3η φάση  Απεικόνιση τρίτης φάσης.

8 ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ

9 Ο κύκλος του νερού  Ο κύκλος του νερού όπως είδαμε παραπάνω είναι ακόμα μία από τις πολλές λειτουργίες της φύση. Λειτουργεί εδώ και χρόνια ως ένας καλολαδομένος μηχανισμός, σαν ένα ρολόι ακριβείας. Για να συνεχίσει όμως την καλή του λειτουργία πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, σεβόμενοι το οικοσύστημα που καθημερινά μας περιβάλλει.

10 Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Σταθάτος Γιάννης Τσαπάρας Χρήστος Τριανταφύλλου Δημήτρης Χάλαρης Στέλιος Project 2013-2014 Α’ τετράμηνο ANORIMOUS


Κατέβασμα ppt "Σταθάτος Γιάννης Τσαπάρας Χρήστος Τριανταφύλλου Δημήτρης Χάλαρης Στέλιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google