Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 4. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ 4.2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 4. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ 4.2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 4. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ 4.2

2 ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι το βραχυκύκλωμα και πότε συμβαίνει. 2.Τα τραγικά αποτελέσματα του βραχυκυκλώματος. 3.Τι είναι οι προστατευτικές διατάξεις, πού τοποθετούνται και πώς λειτουργούν. Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθουμε:

3 Τι είναι το βραχυκύκλωμα Το βραχυκύκλωμα είναι ένας τύπος κυκλώματος με πολύ μικρή ή καθόλου αντίσταση. Κατά το βραχυκύκλωμα το φορτίο παρακάμπτεται και η ένταση του ρεύματος γίνεται πολύ μεγάλη. Το βραχυκύκλωμα συμβαίνει όταν αγωγοί από και προς την πηγή συνδέονται μεταξύ τους + - Βραχυκύκλωμα Ασφάλεια

4 Αποτελέσματα βραχυκυκλώματος Αν το κύκλωμα δεν προστατεύεται σωστά, τότε οι επιπτώσεις από ένα βραχυκύκλωμα είναι μεγάλες: (α) Καταστροφή συσκευής (β) Λιώσιμο αγωγών (γ) Πρόκληση πυρκαγιάς

5 Γιατί ένα βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά; Η ένταση του ρεύματος που κυκλοφορεί στο κύκλωμα κατά το βραχυκύκλωμα αυξάνεται υπερβολικά. Οι αγωγοί κοκκινίζουν και πυρακτώνονται. Αν υπάρχει κοντά κάτι που καίγεται (χαρτί, ρούχο, ξύλο, μπογιά, κ.λ.π.), η πρόκληση πυρκαγιάς είναι σχεδόν σίγουρη.

6 Πού τοποθετούνται και πώς λειτουργούν Οι προστατευτικές διατάξεις τοποθετούνται στην αρχή του κυκλώματος και διακόπτουν το κύκλωμα όταν περάσει από μέσα τους μεγαλύτερο ρεύμα από την ονομαστική τους τιμή. + - 2Α Αν περάσει ρεύμα μεγαλύτερο από 2Α, το νήμα της ασφάλειας θα λειώσει και το κύκλωμα θα διακοπεί.

7 Οι προστατευτικές διατάξεις Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε για να προστατέψουν ένα κύκλωμα ονομάζονται προστατευτικές διατάξεις. Τέτοιες διατάξεις είναι: (α) Οι ασφάλειες (β) Τα mcb Διάφοροι τύποι ασφαλειών (α) mcb και πίνακας διανομής (β)

8 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Ποια τα αποτελέσματα Τι είναι το βραχυκύκλωμα ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Οι προστατευτικές διατάξεις Πότε συμβαίνει

9 ΤΕΛΟΣ Χ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2005


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 4. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ 4.2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google