Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μετεωροειδείς και αστεροειδείς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μετεωροειδείς και αστεροειδείς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μετεωροειδείς και αστεροειδείς.

2 -ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ (asteroid): Είναι ένα μεγάλο ουράνιο σώμα, το οποίο όμως είναι πολύ μικρό για να χαρακτηριστεί ως "πλανήτης" Προέρχεται κυρίως από κομμάτια πλανητών που έχουν καταστραφεί. - ΜΕΤΕΩΡΟΕΙΔΗΣ (meteoroid): Είναι ένα κατά πολύ μικρότερο σώμα από τον αστεροειδή, που ταξιδεύει στο διάστημα. - ΜΕΤΕΩΡΟ (meteor): Όταν ο μετεωροειδής εισέρχεται στην ατμόσφαιρα κάποιου πλανήτη, αυτομάτως μετονομάζεται σε μετέωρο. Διακρίνεται από την γνωστή "φωτεινή τροχιά" που σχηματίζει καθώς πέφτει. Κοινώς λέγεται και "πεφταστέρι". - ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ (meteorite): Εάν κάποιο μετέωρο προσκρούσει στον πλανήτη και δεν διαλυθεί στην ατμόσφαιρα όπως συμβαίνει συνήθως, τότε ονομάζεται μετεωρίτης. - ΚΟΜΗΤΗΣ (comet): Είναι φτιαγμένος κυρίως απο σκόνη και πάγο που περιέχει εγκλωβισμένα αέρια Όσο ταξιδεύει στο διάστημα λιώνει ο πάγος από τον ήλιο και ελευθερώνονται τα αέρια, που σχηματίζουν την ουρά του κομήτη.

3 Ζώνη των Αστεροειδών Το «σύνορο» που χωρίζει τους εσωτερικούς απ' τους εξωτερικούς πλανήτες είναι η Κύρια Ζώνη Αστεροειδών. Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες μικρά σώματα, διαμέτρου από μερικά μέτρα έως εκατοντάδες χιλιόμετρα, που όμως όλα μαζί έχουν μάζα μόλις όσο το ένα χιλιοστό της Γης. Οι αστεροειδείς είναι το υλικό για έναν πλανήτη που τελικά δεν σχηματίστηκε, λόγω της μεγάλης έλξης του Δία, ή από κάποιον πλανήτη που υπήρχε εκεί (ανάμεσα στον Άρη και τον Δία) και για κάποιο λόγο καταστράφηκε και διασπάστηκε σε περίπου αστεροειδείς.

4 Διάττων αστέρας Οι διάττοντες είναι μικροί μετεωροειδείς, κόκκοι διαστημικής σκόνης, που προέρχονται συνήθως από κομήτες και δεν ξεπερνούν σε διαστάσεις ένα σπυρί ρυζιού! Όταν οι κόκκοι αυτοί εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τυπικές διαπλανητικές ταχύτητες αρκετών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, λόγω τριβής με τον ατμοσφαιρικό αέρα υπερθερμαίνονται και ακτινοβολούν από μόνοι τους φως ως πυρακτωμένα σώματα.

5 -Φωτογραφίες από το Google
Πηγές πληροφοριών: -Βικιπαίδεια -Γυμνάσιο Καβάλας -Φωτογραφίες από το Google Συμμετέχοντες για τη δημιουργία της εργασίας: Γρηγόρης Τσακάλης Γιώργος Πανταζής Κώστας Μπίρνταχας Αλέξανδρος Τατιανίδης Γιάννης Παπαδάκης ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μετεωροειδείς και αστεροειδείς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google