Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι αιτίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου  Σημαντικές αιτίες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου είναι: η άνοδος του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι αιτίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου  Σημαντικές αιτίες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου είναι: η άνοδος του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

2 Οι αιτίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου  Σημαντικές αιτίες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου είναι: η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Ιταλία, η κατάλυση δημοκρατικών πολιτευμάτων, η επεκτατική πολιτική της Ιταλίας και της Γερμανίας και οι βίαιες προσαρτήσεις ξένων εδαφών.  Στη Γερμανία το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ θέλει να κυριαρχήσει στον κόσμο. Για το λόγο αυτό από το 1936 συμμάχησε με τον ηγέτη της φασιστικής Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι. ο Αδόλφος Χίτλερ ο Μπενίτο Μουσολίνι

3 Η αρχή του πολέμου  O Αδόλφος Χίτλερ, το 1938, αναγκάζει την Αυστρία να ενωθεί µε τη Γερμανία, ενώ το 1939 η Γερμανία εισβάλλει στην Τσεχοσλοβακία.  Η Ιταλία, µε ηγέτη τον Μπενίτο Μουσολίνι, καταλαμβάνει την Αλβανία, το 1939.  Η συμμαχία ονομάστηκε Άξονας.  Με την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία, το 1939, ξεκινά στην Πολωνία, το 1939, ξεκινά ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος στην Ευρώπη. στην Ευρώπη.

4 Ποιες χώρες αντιδρούν και πολεμούν τις δυνάμεις του Άξονα;  Η Γαλλία και η Αγγλία αντιδρούν και σχηματίζουν τη δική τους συμμαχία για να αντιμετωπίσουν τις Δυνάμεις του Άξονα.

5 Πότε η Ελλάδα μπαίνει στον πόλεμο; Η Ελλάδα μπαίνει στον πόλεμο στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς, απαντά αρνητικά με το ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι.

6 Οι Έλληνες, το 1940-1941, απομακρύνουν τα ιταλικά στρατεύματα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα σημειώνοντας σημαντικές νίκες.

7 Η επίθεση στη Σοβιετική Ένωση  Το 1941 ο Χίτλερ έκανε εισβολή στη Σοβιετική Ένωση.

8 Μάχες στην παγωμένη Ρωσία

9 Το Δεκέμβριο του 1941 η Ιαπωνία βομβάρδισε τον αμερικανικό στόλο στη Χαβάη, αναγκάζοντας και την Αμερική (Η.Π.Α.) να μπει στον πόλεμο. Τότε ο πόλεμος γίνεται παγκόσμιος.

10 Απόβαση στη Νορμανδία Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν το Σηκουάνα. Τρίτη 6 Ιουνίου 1944 Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

11 Πότε τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος;  Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος τελειώνει στις 8 Μαΐου του 1945, µε νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

12 Η φρίκη του πολέμου  Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα πεδία των µαχών χάνουν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι. Μεγάλες καταστροφές προκαλούνται.

13

14 Ποιες οι τραγικότερες στιγμές αυτού του πολέμου;  Τις τραγικότερες στιγμές αυτού του πολέμου αποτελούν:  α) Η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίµα και το Ναγκασάκι, για να αναγκάσουν οι Αμερικανοί τους Ιάπωνες σε συνθηκολόγηση και  β) το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

15 Η ατομική βόμβα

16 Οι σημαντικότερες ημερομηνίες


Κατέβασμα ppt "Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι αιτίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου  Σημαντικές αιτίες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου είναι: η άνοδος του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google