Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργική Απασχόληση Εικαστικά. Σκοπός του μαθήματος Η εξοικείωση με τις Εικαστικές Τέχνες μέσα από δραστηριότητες, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργική Απασχόληση Εικαστικά. Σκοπός του μαθήματος Η εξοικείωση με τις Εικαστικές Τέχνες μέσα από δραστηριότητες, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργική Απασχόληση Εικαστικά

2 Σκοπός του μαθήματος Η εξοικείωση με τις Εικαστικές Τέχνες μέσα από δραστηριότητες, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να : Καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την αισθητική τους. Γνωρίσουν τα υλικά, τα εργαλεία και τις μορφές της Τέχνης. Ερευνήσουν και να πειραματιστούν. Εκφράσουν ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα μέσα από τα έργα τους. Χρησιμοποιήσουν την τέχνη, για να συμπληρώνουν άλλα μαθήματα. Αναπτύξουν εκτίμηση και ενδιαφέρον για την Τέχνη και επιθυμία να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

3 Τρόπος μαθήματος Μικρές εικαστικές ασκήσεις με τη μορφή παιχνιδιού. Πειραματισμός με διάφορα υλικά. Ατομικές και ομαδικές εργασίες. Δημιουργία με οδηγό έναν τελικό στόχο. Ενθάρρυνση με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας.

4 Παράδειγμα άσκησης

5

6

7

8

9

10 Ανακύκλωση και Εικαστικά Γίνεται χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή έργων. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης με δημιουργικούς τρόπους. Επιτυγχάνεται ταυτόχρονη ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και καλλιτεχνικής ικανότητας των παιδιών.

11 Καλή σχολική χρονιά!


Κατέβασμα ppt "Δημιουργική Απασχόληση Εικαστικά. Σκοπός του μαθήματος Η εξοικείωση με τις Εικαστικές Τέχνες μέσα από δραστηριότητες, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google