Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ενοποιημένων υπηρεσιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ενοποιημένων υπηρεσιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ενοποιημένων υπηρεσιών
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ψηφιακό δίκτυο ενοποιημένων υπηρεσιών Integrated Services Digital Network

2 Τι είναι το ISDN; Το ISDN είναι ένα ψηφιακό δίκτυο ενοποιημένων υπηρεσιών που επιτρέπει τη μετάδοση φωνής, εικόνας, δεδομένων και κειμένου με ψηφιακό τρόπο μέσα από την υπάρχουσα υποδομή των δισύρματων τηλεφωνικών καλωδίων (δίκτυο ΟΤΕ) Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά – πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ISDN; Η μετάδοση των σημάτων είναι εξ’ ολοκλήρου ψηφιακή. Η γραμμή ISDN δεν είναι επιρρεπής στο θόρυβο. Υπάρχει ξεχωριστό κανάλι για τη σηματοδοσία (έναρξη, κλήση, κουδούνισμα κλπ) Ο χρόνος κλήσης σε γραμμές ISDN είναι περίπου 2sec, πολύ λιγότερος απ' ότι με μια dial-up σύνδεση μέσω modem. Με μία σύνδεση ο χρήστης έχει πρόσβαση σε πολλαπλές υπηρεσίες Γρήγορο Internet, fax υψηλής ταχύτητας (G4), εικονοτηλεφωνία, μεταφορά αρχείων, διαμοιρασμός εφαρμογών κλπ.

3 Ποιοι είναι οι τρόποι υλοποίησης του ISDN;
(Βασικός ρυθμός πρόσβασης BRA Basic Rate Access) Αποτελείται από δύο λογικά κανάλια των 64Kbps και ένα σηματοδοσίας 16Kbps (σύνολο 144Kbps) Εταιρικό ISDN (Πρωτεύον ρυθμός πρόσβασης PRA Primary Rate Access) Αποτελείται από 30 λογικά κανάλια και ένα σηματοδοσίας των 64Kbps (σύνολο 2,048Μbps) - Ευρώπη

4 Με ποιο τρόπο γίνεται η εγκατάσταση των συσκευών σε ένα δίκτυο ISDN;
Με τη συσκευή τερματισμού δικτύου ΝΤ1 (network terminal) ή με ένα ψηφιακό συνδρομητικό κέντρο γίνεται η σύνδεση (τετρασύρματη) από τη πλευρά των χρηστών με το δισύρματο τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ. Είναι δυνατό να συνδεθούν ως 8 συσκευές στο ΝΤ1 σε απόσταση ως 150m, ψηφιακές ή αναλογικές (απαιτείται επιπλέον ο τερματικός μετατροπέας terminal adaptor TA)

5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ISDN (ΟΤΕ)
Ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί την τερματική συσκευή NetMod της εταιρίας INTRACOM που είναι συνδυασμός ΝΤ1, ΤΑ και ISDN modem με δυνατότητα συγχώνευσης των δύο καναλιών 64Kbps σε ένα 128Kbps Tο netMod έχει δύο RJ45 και δύο RJ11 εξόδους, ενώ επίσης διαθέτει 25pin θηλυκή σειριακή θύρα για σύνδεση με DTE συσκευές, π.χ. για σύνδεση με το PC μας. Σε κάθε μία RJ45 έξοδο μπορεί να συνδεθεί ISDN συσκευή, όπως ISDN τηλέφωνο, group 4 fax ή ISDN modem, ενώ στις RJ11 εξόδους συνδέονται συσκευές όπως το κοινό fax και οι τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα. Mπορούμε να έχουμε έως και δέκα (10) τηλεφωνικά νούμερα πάνω στη γραμμή ISDN (αν και τελικά ταυτόχρονα θα μπορoύμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μαζί). Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να βάλουμε ένα τηλέφωνο για fax, να ορίσουμε σε μια συσκευή να καταλήγουν 3 ή 4 νούμερα τηλεφώνου ή ανάλογα με το νούμερο του καλούντος να κατευθύνουμε την κλήση σε όποια γραμμή και σε όποια συσκευή επιθυμούμε.

6 Ποια είναι τα οφέλη και οι εφαρμογές του ISDN;
Τηλεκπαίδευση (εκπαίδευση και επιμόρφωση από απόσταση). Τηλεργασία (εργασία από το σπίτι, συνεργασία από διαφορετικούς χώρους). Τηλεϊατρική (παροχή ιατρικής βοήθειας και διάγνωσης σε απομακρυσμένες περιοχές). Tηλεδιάσκεψη/πολυδιάσκεψη. Tηλεαγορές. Tραπεζικές συναλλαγές. Tουριστικές - ξενοδοχειακές εφαρμογές


Κατέβασμα ppt "ενοποιημένων υπηρεσιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google