Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «σύστημα υπολογιστή», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Υλικό του υπολογιστή είναι το σύνολο των φυσικών μερών και εξαρτημάτων (ηλεκτρονικών, μαγνητικών, μηχανικών), τα οποία τον συνθέτουν. Υπολογιστικό σύστημα - Υλικό

2 Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της επεξεργασίας ενός κειμένου, θα δούμε ότι ένα σύστημα υπολογιστή αποτελείται από διάφορα μέρη, τις μονάδες του υπολογιστή που είναι επιφορτισμένες με μια ή περισσότερες λειτουργίες. Αρχικά εισάγουμε το κείμενο στον υπολογιστή. Πληκτρολόγιο, μια Μονάδα Εισόδου Το κείμενο εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά ταυτόχρονα αποθηκεύεται προσωρινά στην μνήμη. Διαμορφώνουμε το κείμενο με εντολές για να ικανοποιεί τις επιθυμίες μας (μέγεθος γραμμάτων, στοίχιση κ.λπ.) Μονάδα Κύριας Μνήμης Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Εκτυπώνουμε το κείμενο για να το χρησιμοποιήσουμε. Εκτυπωτής, μια Μονάδα Εξόδου Τέλος το αποθηκεύουμε για να μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε, όταν το ανακαλέσουμε. Μονάδα Δευτερεύουσας Μνήμης Μονάδες του Η/Υ

3

4 Μονάδες εισόδου (input units), με τις οποίες εισάγουμε τα δεδομένα στον υπολογιστή, δέχονται δεδομένα από το εξωτερικό περιβάλλον του υπολογιστή, μέσω των περιφερειακών μονάδων. Μονάδες εξόδου (output units), με τις οποίες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της επεξεργασίας μέσω των περιφερειακών μονάδων και χρησιμοποιούνται από το εξωτερικό περιβάλλον.

5 Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (ΚΜΕ, Central Processing Unit, CPU), όπου ο υπολογιστής πραγματοποιεί την επεξεργασία. Μονάδες κύριας ή κεντρικής μνήμης (main memory), όπου ο υπολογιστής αποθηκεύει προσωρινά τα δεδομένα κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, για να τα επεξεργάζεται. Μονάδες βοηθητικής ή δευτερεύουσας μνήμης (Auxiliary ή secondary storage), όπου ο υπολογιστής αποθηκεύει δεδομένα για να παραμείνουν και μετά τη λήξη της λειτουργίας του.

6

7

8 Πλεονεκτήματα Έχουν μικρό κόστος αγοράς και αναλώσιμων. Τυπώνουν μηχανογραφικό χαρτί & πολλά αντίγραφα Μειονεκτήματα  Είναι αργοί και θορυβώδεις.  Χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης Μονάδες Μέτρησης Η ταχύτητα της εκτύπωσης : CPS (χαρακτ. / δευτ.) Ποιότητα εκτύπωσης : DPI (Κουκίδες / ίντσα)

9 Πλεονεκτήματα Μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης Πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης Χαμηλή τιμή αγοράς Μειονεκτήματα Αυξημένο κόστος αναλώσημων Πρόβληματα στην ακρίβεια της εκτύπωσης Μονάδες Μέτρησης Η ταχύτητα της εκτύπωσης : PPM (σελ. / λεπτό) Ποιότητα εκτύπωσης : DPI (Κουκίδες / ίντσα)

10 οι εκτυπωτές laser διακρίνονται για εξαιρετικά καλή ποιότητα εκτύπωσης μεγάλη ευελιξία και σχετικά μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης. Στις μέρες μας έχει μειωθεί αισθητά το κόστος των «ασπρόμαυρων» laser αφού πλησιάζει αυτό των εκτυπωτών ψεκασμού με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται συνεχώς περισσότερο. Οι εκτυπωτές laser είναι εκτυπωτές σελίδας, δηλαδή σχηματίζουν στη μνήμη τους την τελική εικόνα της σελίδας και μετά εκτυπώνουν.

11 19 Ίντσες Κατηγορίες οθονών οθόνες καθοδικού σωλήνα οθόνες υγρών κρυστάλλων.

12

13

14

15 SCANER Ψηφιοποιητής εικόνων

16 Εξωτερική όψη ενός σκληρού δίσκου

17 Αρχικά ανοιγμένος δίσκος

18 Προσοχή ! Αν προσπαθήσετε να δείτε σε κάποιο δίσκο τις παρακάτω εικόνες χάνετε την εγγύηση

19 Εσωτερική όψη ενός σκληρού δίσκου

20 Για την προσπέλαση των δεδομένων στο σκληρό δίσκο, υπάρχει μια μοναδική διεύθυνση για κάθε τομέα και καθορίζεται από τον αριθμό του δίσκου (ποια κεφαλή) τον αριθμό του κυλίνδρου ή της τροχιάς στο δίσκο και τον αριθμό του τομέα στον κύλινδρο.

21 Δισκέτα 1,44 Χωρητικότητα 1,44 ΜΒ

22 CD-ROM Χωρητικότητα 650 ΜΒ DVD-ROM Χωρητικότητα 7 GΒ

23 Η σωστή θέση του σώματος


Κατέβασμα ppt "Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google