Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

20. Η κατάπαυση της τρικυμίας- Τα θαύματα του Χριστού ως σημάδια του νέου κόσμου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "20. Η κατάπαυση της τρικυμίας- Τα θαύματα του Χριστού ως σημάδια του νέου κόσμου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 20. Η κατάπαυση της τρικυμίας- Τα θαύματα του Χριστού ως σημάδια του νέου κόσμου

2 Τι είναι τα θαύματα του Χριστού; Ας διαβάσουμε την εισαγωγή και ας δούμε ένα παράδειγμα (σ.86) Ας διαβάσουμε την εισαγωγή και ας δούμε ένα παράδειγμα (σ.86)

3 Ερμην. 1

4 Ερ. 1 Άραγε τι ένιωσαν οι μαθητές στη διάρκεια της ξαφνικής τρικυμίας; Πως αντέδρασαν; Φόβο, τρομερή ανησυχία, πανικό, απόγνωση Φόβο, τρομερή ανησυχία, πανικό, απόγνωση Αντέδρασαν με κραυγή /έκκληση και διαμαρτυρία προς τον Διδάσκαλό τους, ίσως και κατηγορία εναντίον του (βλ. ερμ 2) Αντέδρασαν με κραυγή /έκκληση και διαμαρτυρία προς τον Διδάσκαλό τους, ίσως και κατηγορία εναντίον του (βλ. ερμ 2)

5 Ερ. 2. Πως απαντάει ο Ιησούς στην αγωνία των μαθητών; Γιατί τους χαρακτηρίζει ολιγόπιστους; Τους ψέγει για την ολιγοπιστία και τη δειλία τους Τους ψέγει για την ολιγοπιστία και τη δειλία τους Τους χαρακτηρίζει ολιγόπιστους διότι ενώ γνώριζαν ποιος ήταν, είχαν ακούσει και δει πολλά κοντά του ο πανικός αδικαιολόγητα παρέλυσε λογική και σκέψη και δεν του έδειξαν την αναμενόμενη εμπιστοσύνη Τους χαρακτηρίζει ολιγόπιστους διότι ενώ γνώριζαν ποιος ήταν, είχαν ακούσει και δει πολλά κοντά του ο πανικός αδικαιολόγητα παρέλυσε λογική και σκέψη και δεν του έδειξαν την αναμενόμενη εμπιστοσύνη

6 Ερ. 3. Τι ένιωσαν και τι κατάλαβαν οι μαθητές για τον Δάσκαλό τους μετά την κατάπαυση της τρικυμίας; Ένιωσαν ντροπή, τύψεις ενοχή για την ολιγοπιστία τους Ένιωσαν ντροπή, τύψεις ενοχή για την ολιγοπιστία τους Ταυτόχρονα δέος και θαυμασμό για το Δάσκαλό τους. Σίγουρα θα τον εμπιστεύονταν περισσότερο Ταυτόχρονα δέος και θαυμασμό για το Δάσκαλό τους. Σίγουρα θα τον εμπιστεύονταν περισσότερο

7 Ας διαβάσουμε τη σελίδα 87 Ερώτηση: Ερώτηση: Ποια από τα στοιχεία της πληροφόρησης για τα θαύματα του Χριστού συναντήσαμε στη θαυμαστή κατάπαυση της τρικυμίας; Με βάση αυτή ποιο είναι το συμπέρασμά σας για το τι προκαλεί ένα θαύμα σε όποιον/α αυτό συμβεί; Ποια από τα στοιχεία της πληροφόρησης για τα θαύματα του Χριστού συναντήσαμε στη θαυμαστή κατάπαυση της τρικυμίας; Με βάση αυτή ποιο είναι το συμπέρασμά σας για το τι προκαλεί ένα θαύμα σε όποιον/α αυτό συμβεί; Να κάνετε την εργασία στο σπίτι (σ. 88) Να κάνετε την εργασία στο σπίτι (σ. 88)


Κατέβασμα ppt "20. Η κατάπαυση της τρικυμίας- Τα θαύματα του Χριστού ως σημάδια του νέου κόσμου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google