Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΤΗΛ: , , ΤΟΜ.: Ηλ. Διεύθ.:

2 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 29 Ιουνίου ώρα 7 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης Εορτασμός μνήμης Αποστόλου Παύλου Πολιτιστικό καλοκαίρι : «Συνάντηση πολιτισμού και ελπίδας.» Σημείο αναφοράς για την τέχνη, τον πολιτισμό, την παράδοση και το φετινό καλοκαίρι απευθύνει πρόσκληση ελπίδας και ζωής στους συνοδοιπόρους του. Το νησί μας λουσμένο στη μέθη και το φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου σας περιμένει σε νύχτες μοναδικές, σε συναντήσεις με το χορό, το θέατρο, τη μουσική σε μια λυτρωτική φωταγωγία πολιτισμού και τέχνης. Συνάντηση ελπίδας και κατευόδιο, που γεννά την αναζήτηση και την προοπτική, το ανεκπλήρωτο όνειρο και την ελπίδα! Σας καλωσορίζουμε και σας περιμένουμε στο πολιτιστικό μας καλοκαίρι! Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Οινουσσών και ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» διοργανώνουν την ετήσια ανάμνηση της διέλευσης του Απ. Παύλου «αντικρύ Χίου» κατά την τρίτη αποστολική περιοδεία του. Θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Μάρκου και εν συνεχεία ομιλία του καθηγητή του Παν. Αθηνών κ. Φ. Δημητρακόπουλου με θέμα: «Αυτοβιογραφικά του Παύλου μέσα από τις Επιστολές Του». Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους μαθητές, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Ι.Μ. Χίου καθώς και έργα των Μ. Θεοδωράκη κ’ Μ. Χατζιδάκι θα αποδώσει η Χορωδία του Δήμου Οινουσσών υπό την διεύθυνση του Γιώργου Παυλάκου . Με την συνεργασία και χορηγία των : Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» Συλλόγου «Οινόεσσα» Ιδρύματος «Λέοντος και Ασπασίας Λεμού» Ιδρύματος «Ιωάννης Διαμ. Λαιμός»

3 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 6 Ιουλίου ώρα 9 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης «Το Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων» Ένα έργο του Eric Emmanuel Schmitt Θεατρική Παράσταση Δευτέρα 21 έως Κυριακή 27 Ιουλίου ΝΑΚΤ «Θερινό Πανεπιστήμιο στις Οινούσσες 2014…» Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη οργανώνει το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα: ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ , Αναπτυξιακό Κέντρο Οινουσσών Αιγαίου Συνεργαζόμενοι φορείς: Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ Συμβούλιο Φυσικού Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εταιρείας (ΣΦΥΠ) Το «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» ανοίγει τις πόρτες του στο φιλόξενο κόσμο των Οινουσσών, σε μια παράσταση που στοχεύει στις καρδιές όλων των θεατών... Κυριακή 27 Ιουλίου ώρα 9 μ.μ. ΖΕΠΑΓΑ «Κι έχω την αγάπη πρύμα…» Συναυλία «Κι έχω την αγάπη πρύμα» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζουν η μεσόφωνος Κλεονίκη Δεμίρη και ο μαέστρος και κιθαριστής Απόλλων Κουσκουμβεκάκης. Τα πλούσια και ζεστά ηχοχρώματα της φωνής και της κιθάρας ξαναδιαβάζουν τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Σπανού και του Σταύρου Κουγιουμτζή και προσεγγίζουν με λόγια διάθεση παραδοσιακά, νησιώτικα και πολιτικά τραγούδια, σ’ ένα πρόγραμμα με χρώματα και αρώματα ελληνικά. Μεταφερόμαστε σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί επισκέπτες που δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στη ζωή ή αν θα πάνε στον άλλο κόσμο. Εκεί μπορούν να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους, να αλλάξουν τις απόψεις τους, αλλά και να ερωτευθούν. Με βασικό θέμα τη ζωή και το θάνατο και με εναλλαγές κωμικών και τραγικών επεισοδίων, ο Eric Emmanuel Schmitt μας προσφέρει ένα έξυπνο μεταφυσικό έργο, μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης, που κρύβει την αλήθεια του μυστηρίου της ζωής. Και της ίδιας της θεατρικής πράξης. Διοργάνωση «Ομοσπονδίας Ερασιτεχνών Θεάτρων Αιγαίου» Δευτέρα 14 Ιουλίου Αίθουσα ΣΦΟ «Μαρίας Π. Λαιμού» «EUROCLASSICA» 17ο Συνέδριο Ομηρικής Ακάδημίας Διοργάνωση Συναυλίας: Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών»

4 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πέμπτη 7 Αυγούστου ώρα 8:30 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών Τραγουδώντας τα όνειρα… Θεατρική Παράσταση παίδων Τόσο μακριά …τόσο κοντά Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο μέσα από τις μουσικές του Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου… Μια Μουσική παράσταση της Χορωδίας, βασισμένη σε μια ιδέα του Γιώργου Παυλάκου, με την συμμετοχή των Θεατρικών και των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Οινουσσών, και του Χορευτικού Ομίλου Νηρηίδες.. Συμμετέχουν μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ. Κυριακή 3 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών «Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα» Παράσταση Χορευτικού Τμήματος Δήμου Οινουσσών Τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Οινουσσών , και ο Χορευτικός Όμιλος Νηρηίδες θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Διδασκαλία Χορών : Ιουλία Λιγνού Συνοδεύει η ορχήστρα : Αφοί Αυγουστίδη Τετάρτη 6 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης Συναυλία με Τραγούδια για τη Θάλασσα Μεζέδες – Γλέντι - Χορός Ο Δήμος Οινουσσών αναβιώνει την επιτυχημένη διοργάνωση της Γιορτής Θαλασσινών Μεζέδων μαζί με τον Σύλλογο των Αλιέων του νησιού για να απολαύσουμε αιγνουσιώτικο χταπόδι, λαχταριστά καλαμάρια, εκλεκτούς μεζέδες, χιώτικο ούζο και να χορέψουμε με νησιώτικη ορχήστρα τους χορούς της πατρίδας μας. Διδασκαλία Χορωδίας : Γεώργιου Παυλάκου Διδασκαλία Θεάτρου : Αυγουστίνα Λυκουρίνα Διδασκαλία Χορού: Λιγνού Ιουλία Συνοδεύει η ορχήστρα του Σάκη Πιπίδη.

5 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών «Συναυλία των Αγγέλων» Συναυλία «Συναυλία των Αγγέλων» είναι ο τίτλος της συναυλίας, που θα παρουσιάσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο από τους Μιχάλη Βιολάρη , Μιχάλη Γκλώντζα, η Ανδριάνα Κόλλια και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Παίζουν με τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή: Γιώργος Κερμπάτσος, Γωγώ Μανίκα, Μαρία Επιτροπάκη, Δημήτρης Μυωφάς, Αφροδίτη Πρωϊου, Αργυρώ Στρατάκη, Παντελής Πιτσικούλης, Γιώργος Κοντός, Δημήτρης Αντώνογλου, Γιάννης  Γκαγιαλής, Ιάσμη Χαλλιορή, Καίτη Ακαβάλου, Άννα Σουρέ, Διαμαντής Μίτσης, Νικήτας Ντάτης, Μαρίκα Σούτη, Λίτσα Κόρμαλου,  Πελαγία Κοντού, Γιάννης Καραντινάκης, Κατερίνα Φωκά, Σπυριδούλα Mατσιμάνη, Σοφία Παπαγεωργίου, Γιώργος Δαμίγος & Γιώργος Μισετζής. Το Σύλλογο συγκροτούν «πολύπαθοι» γαμπροί που θέλουν να απαλλαγούν ή και να εξοντώσουν τις πεθερές τους που τους διαβάλουν τους κατατρέχουν και ενίοτε, τους πολύ ζωηρούς, τους ξυλοκοπούν. Τον σύλλογο τον αποκαλούν… ΑΝΤΙΠΕΘΕΡΙΝΗ. Συνοδεύει η ορχήστρα του Κωστή Παπαδάκη Κυριακή 10 Αυγούστου ώρα 9:30 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών Κωμωδία «Αχ, αυτές οι πεθερές» Σάββατο 16 Αυγούστου Απόπλους ώρα 20:30 μ.μ. Περίπλους Οινουσσών με το ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ Η νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομηρείου. Η φετινή επιλογή του έργου έχει στόχο να διασκεδάσει το θεατρόφιλο κοινό, να το κάνει να ξεχαστεί με μια φάρσα στην οποία συνολικά συμμετέχουν 22 μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. Το έργο που θα παρουσιαστεί και φέτος σε σκηνοθεσία Γ. Γαλάντη είναι η κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη «ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ» ή «Η Αντιπεθερίνη». Μια μουσική βραδιά εν πλω με το «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» προσφέρει ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» με πρόγραμμα ρομαντικής ελληνικής μουσικής, που ετοιμάζει ο Γιώργος Παυλάκος. Στίχοι: Ευγενία Ασλανίδη Μουσική: Γιώργος Μισετζής Φωτισμοί: Παναγιώτης Λούρος Ενδυματολογικός Σχεδιασμός: Γιώργος Γαλάντης Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών»

6 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 17 Αυγούστου ώρα 9:15 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης «Όταν σε βλέπω να χορεύεις...» Μουσικοχορευτική Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Οινουσσών «Οινόεσσα» Συνοδεύει η ορχήστρα του Σάκη Πιπίδη. Τρίτη 19 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών «Χάνσελ και Γκρέτελ», των αδελφών Γκρίμ. Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Διονύση Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Διοργάνωση Συλλόγου «Οινόεσσα» Δευτέρα 18 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. Αμφιθέατρο Οινουσσών Γυναικείες μορφές στο Αρχαίο Δράμα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συρραφή αποσπασμάτων από τραγωδίες του Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη καθώς και αναφορά στον Αριστοφάνη. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό τρόπο προσέγγισης των μεγάλων τραγικών μας ποιητών με αναφορές στη ζωή και στο έργο τους, με επίκεντρο τη γυναίκα. Λιμπρέττο: ΑΝΤΕΛΑΪΝΤ ΒΕΤΤΕ  Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ  Μουσική: Ε. ΧΟΥΜΠΕΡΤΙΝΓΚ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ  Σκηνικά: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ  Κοστούμια: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ  Εκτέλεση κοστουμιών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Μουσική διδασκαλία: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ  Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΣ  Ηχοληψία: ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΕΜΗΣ  Ηθοποιοί: Έλλη Λορέντη, Ειρήνη Δρίβα, Κώστας Ρωμαίος, Μαρία Μπρράιλα, Ιωάννα Κούτση

7 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Τετάρτη 30 Ιουλίου ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα ΣΦΟ «Μαρίας Π. Λαιμού» «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ» Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Ομιλία Τετάρτη 30 Ιουλίου ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα ΣΦΟ «Μαρίας Π. Λαιμού» «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ» Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Ομιλία Ενημέρωση για ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο. Ενημέρωση για ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο. Σάββατο 23 Αυγούστου ώρα 9:00 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης «Ανθρώπων δεινά...» Θεατρική Παράσταση Σάββατο 23 Αυγούστου ώρα 9:00 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης «Ανθρώπων δεινά...» Θεατρική Παράσταση Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση με κείμενα που περιγράφουν ιστορίες ανθρώπων σε δύσκολες οικονομικά, κοινωνικά και συναισθηματικά συνθήκες με σαφείς αναφορές στο κοινωνικό γίγνεσθαι Μια παράσταση που θα Δοκιμάσει ηθοποιούς και θεατές, Οδηγώντας τους στην κάθαρση Μια ποιητική ματιά, γεμάτη αισθαντικότητα και λυρισμό με  κείμενα, της Διδώς Σωτηρίου, του Μπρεχτ, του Σεφέρη, του Αναγνωστάκη, του Δήμου, του Λειβαδίτη, του Ροίδη, του Σινόπουλου  και άλλων δημιουργών που αναφέρονται σε ανθρώπους που ζουν σε βαρύ κοινωνικό πλαίσιο αλλά και ανθρώπους που ζουν συναισθηματικά απομονωμένοι». Ένας ύμνος στο άνθρωπο και τα ΔΕΙΝΑ  του. Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση με κείμενα που περιγράφουν ιστορίες ανθρώπων σε δύσκολες οικονομικά, κοινωνικά και συναισθηματικά συνθήκες με σαφείς αναφορές στο κοινωνικό γίγνεσθαι Μια παράσταση που θα Δοκιμάσει ηθοποιούς και θεατές, Οδηγώντας τους στην κάθαρση Μια ποιητική ματιά, γεμάτη αισθαντικότητα και λυρισμό με  κείμενα, της Διδώς Σωτηρίου, του Μπρεχτ, του Σεφέρη, του Αναγνωστάκη, του Δήμου, του Λειβαδίτη, του Ροίδη, του Σινόπουλου  και άλλων δημιουργών που αναφέρονται σε ανθρώπους που ζουν σε βαρύ κοινωνικό πλαίσιο αλλά και ανθρώπους που ζουν συναισθηματικά απομονωμένοι». Ένας ύμνος στο άνθρωπο και τα ΔΕΙΝΑ  του. Διοργάνωση: Πολιτιστικος και Επιμορφωτικος Συλλογος Νεοχωρίου «Αγιος Μηνάς» Διοργάνωση: Πολιτιστικος και Επιμορφωτικος Συλλογος Νεοχωρίου «Αγιος Μηνάς»

8 Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 28 Ιουνίου ώρα 8:30 μ.μ. Πλατεία Ναυτοσύνης «Αρχοντοχωριάτης...» Θεατρική Παράσταση Τον διαχρονικά επίκαιρο χαρακτήρα του Αρχοντοχωριάτη, του αμόρφωτου και άξεστου μεγαλομανή πλουσίου, που θεωρεί ότι με τη δύναμη του χρήματος μπορεί να εξαγοράζει ανθρώπους και συνειδήσεις, θα απολαύσουμε μέσα από την παράσταση, που ανεβάζει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου Η παράσταση με την γνωστή και ευχάριστη κωμωδία του Μολιέρο εντάσσεται στο πρόγραμμα "Το θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή", που αποτελεί μια φιλότεχνη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου και το Θεατρικό Τμήμα του συμμετείχαν στην κίνηση αυτή, η οποία πλαισιώθηκε από 17 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σε ολόκληρο το Αιγαίο και ταξίδευσαν σε διάφορα νησιά για να προάγουν τη θεατρική παιδεία και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Η παράσταση προετοιμάστηκε το 2013 από τον Φ.Ο.Β. και παρουσιάστηκε με επιτυχία σε διάφορες παραστάσεις στη Χίο κι αλλού. Διοργάνωση: Σύλλογος «Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου»


Κατέβασμα ppt "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google