Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!
Εκκλησία Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!

2 Ναι, μην σας κάνει εντύπωση, δεν ανήκω σε κάποια καινούργια αίρεση, ή δεν ξέρω πώς αλλιώς ονομάζονται. Απλώς η εκκλησία μας, η ορθόδοξη, προφανώς και η καθολική, δεν μας λένε την αλήθεια σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ή μας λένε μέρος αυτής! Ο χριστιανισμός, σύμφωνα με τα όσα έχω ακούσει, ή έχω διαβάσει, τουλάχιστο για την περιοχή μας, υπάρχει πάνω από 1500χρόνια. Πριν τον Χριστιανισμό ως Έλληνες, είχαμε τους 12θεούς του Ολύμπου. Και ξαφνικά οι άθεοι, ως προς τους θεούς του Ολύμπου, έγιναν θεοσεβούμενοι προς τον Χριστιανισμό.

3 Εδώ λοιπόν κρύβεται η αλήθεια, επειδή σιγά-σιγά και με πολλά βασανιστήρια σύμφωνα με τις γραφές της εκκλησίας, μεταφέρθηκε το πιστεύω του καθενός στον χριστιανισμό. Δηλαδή, ξεκάθαρα, ύστερα από πολλούς αγώνες, το πίστεψε πρώτα ο απλός καθημερινός πολίτης, και ύστερα επικράτησε ο χριστιανισμός. Όπου προφανώς, δεν ήταν μία μόδα που σύντομα έχασε την ισχύ της, ο κόσμος πίστεψε, και επί τόσους αιώνες, κάλυψε άπειρους ανθρώπους η χριστιανοσύνη. Αυτή είναι η ξεκάθαρη αλήθεια: Πρώτα το δέχτηκε ως λογική σειρά των καταστάσεων ο κόσμος, το έπλασε όπως το ήθελε και το εγκατέστησε μέσα στο κεφάλι του! Κι αυτό ήταν όλο! Ανεξάρτητα τι έγινε πριν εκατομμύρια χρόνια!!

4 Περί τα 600χρόνια μετά Χριστό, ήρθε στον πλανήτη και ο Μωάμεθ
Περί τα 600χρόνια μετά Χριστό, ήρθε στον πλανήτη και ο Μωάμεθ. Δεν ξέρω περισσότερα κι ούτε έχει σημασία, νομίζω πως μεγαλύτερη σημασία έχει, ότι αυτές οι δύο θρησκείες έσωσαν πολύ κόσμο, επειδή απλά: Η πίστη του ανθρώπου προς τον θεό του, τού δίνει κυριολεκτικά φτερά για να πετάξει. Έστω κι αν δεχτούμε ότι πρόκειται για κάτι ψεύτικο, σαν εξέλιξη, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να βρούμε, το κάθε ‘πιστεύω’ του καθενός μας, από πού προκύπτει! Δηλαδή, ανοίγει κάποιος ένα μαγαζί επειδή πιστεύει ότι θα δουλέψει, αφού προηγουμένως έχει προσευχηθεί στο θεό. Και τελικά το μαγαζί δουλεύει. Πως ο ίδιος θα καταλάβει, αν τον βοήθησε ο θεός; Αν πέτυχε επειδή απλώς το πίστευε; Ή, οι συνθήκες όλες συνέβαλαν στη επιτυχία; Όταν καταφέρουμε και εισχωρήσουμε στον εγκέφαλο, και βρούμε τι προκαλεί τα ‘πιστεύω μας’ θα λύσουμε ίσως το μυστήριο.

5 Τι είναι θεός; Νομίζω ότι τελικά, θεός είναι αυτός που ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων πιστεύουν σ’ αυτόν. Όμως έτσι, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Ο θεός δεν είναι άϋλος, αλλά υλικός, ή στην καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει η ύλη και το πνεύμα να προχωράνε μαζί. Αυτή θα ήταν για τον σημερινό άνθρωπο η τέλεια θεότητα. Ποιος λοιπόν είναι ο θεός που πιστεύει η πλειονότητα του πλανήτη; Μην ψάχνεται στο ιντερνετ και σε έρευνες, να βρείτε κάποιον σχετικό αριθμό. Είναι όλα πάρα πολύ απλά στην εποχή μας!! Θεός, είναι μόνο το χρήμα!! Και δυστυχώς, αν όχι ευτυχώς, καταρρέει κι αυτό!! Η πλειονότητα του πληθυσμού του πλανήτη, θα μείνει χωρίς θεό!! Άραγε, πόσοι θα πέσουν πάλι στο βωμό, αυτών των τεράστιων αλλαγών;

6 Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας
Δεν γνωρίζω, και δεν μ’ ενδιαφέρει να μάθω τώρα, ποιοι και πόσοι φοροδιαφεύγουν! Το βέβαιο είναι, ότι δεν διαφέρει η εκκλησία από το σύνολο των φοροφυγάδων, επειδή και στην εκκλησία ο λαός της την θέλει, να βρίσκεται μέσα στα δρώμενα της εποχής μας, επειδή και για την εκκλησία ο πρωτεύον θεός, είναι ξεκάθαρα το χρήμα!! Άρα: Φοροδιαφεύγει, αφού τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον πρωτεύοντα θεό!! Φυσικά, χωρίς να γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο για εκκλησίες άλλων θρησκειών, το βέβαιο είναι, ότι το ίδιο γίνεται και στις άλλες!!

7 Πρόταση Όσο πιο πολύ καταρρέουν οι παγκόσμιες οικονομίες, τόσο πιο κοντά πάει ο κόσμος στην Εκκλησία. Αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας, αν φυσικά δεχτούμε ότι θα περάσουμε ειρηνικά στο επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την αναγκαστική παγκοσμιοποίηση. Αν όμως συμβούν παγκόσμιες συρράξεις, τότε όλα είναι απρόβλεπτα!!

8 Δεχόμενοι ότι δεν θα έχουμε τέτοιες παγκόσμιες συρράξεις, καλά είναι νομίζω, να γίνει η αρχή της συνένωσης των θρησκειών του πλανήτη. Ίσως μάλιστα, αν προηγηθούν, δεν αποκλείεται να είναι αυτή η αιτία αποτροπής των συρράξεων! Είμαι βέβαιος, πως αν οι λαοί του πλανήτη ερωτηθούν, και επαναλαμβάνω, οι λαοί, και όχι οι κρατούντες τα ηνία των θρησκειών, σίγουρα θ’ απαντήσουν θετικά στο ερώτημα, αν θέλουν ή όχι: το ξεκίνημα της συνένωσης των θρησκειών!! Τουλάχιστο των θρησκειών, που εκπροσωπούν τον μεγαλύτερο πληθυσμό του πλανήτη.

9 Αυτό θα είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα, της επίλυσης της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.
Ας το καταλάβουν κάποτε: Χωρίς ‘πιστεύω’ του απλού καθημερινού πολίτη, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Το άγνωστο, και κυρίως το ημι-αγνωστο, είναι αυτό που επιτρέπει στον απλό καθημερινό άνθρωπο, να πλάθει και να τοποθετεί στο κεφάλι του, ότι του αρέσει περισσότερο, και φυσικά να προσεύχεται σ’ αυτό. Πρέπει ν’ ανοίξουμε το δρόμο, μαζί με την γενική παγκοσμιοποίηση, να ‘φτιάξουμε’ και τον παγκόσμιο θεό μας!!

10 Δεν είναι απαραίτητο να ονομαστεί, οικολογικός θεός, περιβαλλοντολογικός, θεός υγείας, γενεθλίων, ερωτευμένων, κτλ. απλά, θα πρέπει να διορθωθούν ή να αφαιρεθούν, όσα προσβάλουν άλλες θεότητες, κι όσα μειώνουν το επίπεδο της ίδιας της θρησκείας. Δηλαδή: όταν παίρνουμε το αντίδωρο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, είναι ότι πιο υγιές θα μπορούσε να υπάρξει, που σημαίνει πως αντί για δώρο, για γλυκό, για ποτό ίσως, μας δίνει η εκκλησία αυτή την ελάχιστη τροφή. Όμως κατά την διάρκεια του ‘διαβάσματος’ από τον ιερέα, το ονομάζει «Σώμα κυρίου» Ο κόσμος δεν κατάλαβε, ή δεν θέλει να καταλάβει!!... Μου το έστειλαν, κι αν είναι αληθινό;; Αλίμονό μας!!

11 Και το άλλο στο «Πιστεύω» Προσδοκώ ανάσταση νεκρών!!!
Η τεχνολογία, με βάση την Ντόλυ, ίσως έχει ήδη ευρεθεί ο τρόπος επαναγονιμοποίησης ανθρώπινου αντιγράφου!! Ποιος γνωρίζει στις μέρες που ζούμε, ότι δεν έχει γίνει κι αυτή η εφεύρεση; Μήπως είχε πάρει χαμπάρι, ή μήπως έχε πάρει ακόμη και σήμερα, ο απλός άνθρωπος, ότι, το 1991 που χτύπησαν το Ιράκ΄, στα πολεμικά αεροπλάνα έδιναν ουσιαστικά το στόχο οι δορυφόροι;….. Άραγε με τους ανθρώπους σήμερα, τι να γίνεται;; Είναι πολλά, πάρα πολλά, που πρέπει να διορθωθούνε, και να προστεθούν ίσως κάποια ελάχιστα, ως αρχή συνένωσης των θρησκειών!! Είναι τόσα πολλά τα ανεξερεύνητα, κι έχει κουραστεί τόσο πολύ ο μέσος (να το πω έτσι) πιστός, που ψάχνει για κάτι πιο πειστικό, και πιο αποτελεσματικό.

12 Όπως η γη και όλα τα σύμπαντα ισορροπούν, έτσι και ο άνθρωπος, κι όχι μόνο, πρέπει σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του, να ισορροπεί!! Όσο για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, είναι θεοκρατικές, και κάποιες άλλες όπως η δική μας, ημι-θεοκρατικές. Η πρώτη περίπτωση, εκ των πραγμάτων είναι το κράτος. Στην δεύτερη, πρόκειται για κράτος εν κράτη, και εκ των πραγμάτων πάλι, πρόκειται ξεκάθαρα για εμφανή ή αφανή ‘πόλεμο’ επικράτησης. Κι αν για οποιονδήποτε λόγο χαθεί η ισορροπία, είναι άγνωστες οι συνέπειες!!

13 Πάντως, αν αφήνουμε λίγο τον εαυτό μας στο άγνωστο και το ονομάσουμε θεό, θα είναι σίγουρα μία πολύ καλή ξεκούραση του μυαλού μας. Καλά είναι επίσης, να λάβουμε υπόψη μας, ότι δεν γνωρίζουμε ως άνθρωποι, αν η κάθε σκέψη κάθε ανθρώπου προκαλεί κάποιας μορφής ενέργεια. Κι αν πολλές σκέψεις μαζί, προκαλούν περισσότερα, λιγότερα, ή τίποτα, ή, μόνο από κάποιους!! Όταν γνωρίσουμε λεπτομερώς την λειτουργία του εγκεφάλου μας, και τι προκαλεί, τουλάχιστο… θα έχουμε κατά πολύ ξεφύγει από την σημερινή πραγματικότητα, δεν θα μιλάμε πια για τον σημερινό άνθρωπο!!

14 Και για να είμαι ως προς την σημερινή εκκλησία πιο ξεκάθαρος: Αν δεχτούμε ότι η εκκλησία είναι μέσα στο κράτος και παράγει πλούτο, τότε απολύτως φυσιολογικά, θα πρέπει να φορολογείτε όπως ο κάθε πολίτης-πιστός! Όμως, τι είναι το κράτος; πως το αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης; Κι εδώ πρέπει να πούμε την αλήθεια. Για τον απλό καθημερινό πολίτη-πιστό, το κράτος είναι ο δημόσιος υπάλληλος που αναγκαστικά πρέπει να τον παρακαλέσει για να εξυπηρετηθεί. Όταν όμως γνωρίζει, ότι ο δημόσιος υπάλληλος, κατά την γενική ομολογία όπως έως τώρα, είναι διορισμένος κάποιου πολιτικού, ο οποίος μάλιστα θέλει να φορολογήσει και την εκκλησία, και διερωτηθεί ο πολίτης: -μα καλά, τι γίνεται τώρα, τον πληρώνω ως πολίτης ετούτης της χώρας, θα τον πληρώνω και ως πιστός;

15 Πάντως, σε εποχή της κατάρρευσης των οικονομιών, όταν και οι ιθύνοντες της εκκλησίας, παρουσιάζουν τον πλούτο, ως μεγαλοπρέπεια της πίστης, αν όχι κάτι άλλο, είναι τουλάχιστο προκλητικό!! Ως προς την εξέλιξη: όπως οδηγούνται προς την κατάρρευση όλες οι οικονομίες του πλανήτη, λόγω των τεράστιων οικονομικών συγκρούσεων, έτσι θα οδηγηθούν και τα κράτη με την εκκλησία, αν δεν βρεθεί σίγουρη και σταθερή ισορροπία!!

16 Θερμή παράκληση Σεβασμός, στον απλό καθημερινό άνθρωπο, όποιας θρησκείας, κι όποιου κράτους… πρέπει να ντρεπόμαστε όταν καταπατούμε τα πιστεύω του!! κι αν εκατέρωθεν δεν υπάρχει αλήθεια-εμπιστοσύνη, υπάρχουν στην εποχή μας οι μηχανισμοί της τεχνολογίας, που όχι μόνο ανακαλύπτουν την αλήθεια, αλλά σίγουρα, στο άμεσο μέλλον θα μας κυβερνήσουν ολοκληρωτικά!!


Κατέβασμα ppt "Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google