Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα πόδια τους. Η ώρα είναι 8:15,το κουδούνι έχει χτυπήσει και τα παιδιά ανυπομονούν να γνωρίσουν την καινούργια τους δασκάλα.

3  Φέτος για πρώτη φορά η πρώτη, η δευτέρα και η τρίτη δημοτικού ενώθηκαν λόγω έλλειψης δασκάλων. Ο αριθμός μαθητών αυξήθηκε κι έτσι το μάθημα γίνεται πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

4  Ακούγονται βήματα, τα παιδιά κάθονται ήσυχα στις θέσεις τους, η πόρτα ανοίγει και μέσα στην τάξη μπαίνει η δασκάλα. Ψηλή, με σκούρα καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά πιασμένα σε κότσο. Όταν μπήκε μέσα συστήθηκε στα παιδιά με ευγενικό ύφος κι εκείνα την καλωσόρισαν με θερμά χειροκροτήματα.

5  Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να έρθουν. Την ώρα της Γυμναστικής δύο αγόρια μάλωσαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη ταραχή. Η κα Ευανθία βγήκε έξω εξοργισμένη και φωνάζοντας μας είπε >

6  Παρόλα αυτά, τα παιδιά συνέχισαν να μαλώνουν και να κάνουν φασαρία όχι μόνο την ώρα της Γυμναστικής αλλά και μέσα στην τάξη. Η κα Ευανθία καθώς φώναζε δυνατά, το πρόσωπό της κοκκίνισε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λιπόθυμη έπεσε στο πάτωμα. Τα παιδιά τρομαγμένα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους πανικοβλημένα κι έτρεχαν να φωνάξουν τον διευθυντή. Εκείνη την μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. Δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας μαθεύτηκε στο χωριό ότι η δασκάλα είχε πεθάνει. Την επόμενη μέρα έγινε η κηδεία της στο κοιμητήριο του χωριού. Όλοι οι συγχωριανοί με δάκρυα στα μάτια την αποχαιρέτησαν. Ύστερα από αυτό το γεγονός τα παιδιά συμφιλιώθηκαν και δέχτηκαν με χαρά τον καινούριο τους δάσκαλο.

7 ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

8 Επιμέλεια κειμένου: Βάνα Σπυροπούλου Αγγελική Χριστοδούλου Μυρτώ Στέρπα Ευαγγελία Στυλιανού

9  Η ιστορία σας ακολουθεί τις οδηγίες του αφηγηματικού διαγράμματος.  Αφηγείστε με ζωντάνια αξιοποιώντας τον ιστορικό ενεστώτα, την περιγραφή προσώπων, ευθύ λόγο.  Στην 3 η και 4 η διαφάνεια οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να ενταχθούν καλύτερα στο κείμενο!


Κατέβασμα ppt " Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google