Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΠ 7/12/2010 ΚΑΙ 18/1/2011 Α Ρ Χ Η Γ Ε Ι Ο Σ ΤΟ Λ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Η Ι Κ Α Ρ Ω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΠ 7/12/2010 ΚΑΙ 18/1/2011 Α Ρ Χ Η Γ Ε Ι Ο Σ ΤΟ Λ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Η Ι Κ Α Ρ Ω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΠ 7/12/2010 ΚΑΙ 18/1/2011 Α Ρ Χ Η Γ Ε Ι Ο Σ ΤΟ Λ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Η Ι Κ Α Ρ Ω Ν Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Α Κ Ρ Ο Π Ο Λ Η Σ Σ Κ Ι Ρ Ω Ν Ε Ι Ο Π Α Ρ Κ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ρουμελιώτης Χρήστος(Θεολόγος) -Παρασκευόπουλος Κων/νος(Φιλόλογος-ΣΕΠ) Παραδείση Δήμητρα (Γαλλικών) Παντελέων Γρηγόριος(Μουσικός) Ζέρβα Αθηνά(Φιλόλογος

2 ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ- . ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσέφερε την δυνατότητα και την ευκαιρία στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ώστε να ενημερωθούν για τις παραγωγικές Σχολές και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Το πρόγραμμα ενημέρωσης για τις παραπάνω σχολές εντασσόταν στα πλαίσια του μαθήματος του Σ.Ε.Π. (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός) Για την επιτυχή διοργάνωση των ημερίδων, την ευθύνη των οποίων είχε προσωπικά ο ίδιος ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, συνεργάστηκαν αξιωματικοί του ιδιαίτερου γραφείου του, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ, το ΓΕΑ, η Σ.Σ. ΙΚΑΡΩΝ, η Σ.Σ. ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ και το Α.Σ.(Αρχηγείο του Στόλου) Η όλη ενημέρωση η οποία εκτυλίχθηκε σε τρείς φάσεις (διαφορετικές χρονικές περιόδους και διαφορετικά σημεία) περιλάμβανε παράθεση στοιχείων και παρουσίαση με οπτικοακουστικό – ηλεκτρονικό υλικό όλων των στρατιωτικών σχολών δηλ. του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας από αξιωματικούς των αντίστοιχων κλάδων. Κατόπιν οι αξιωματικοί δέχθηκαν τις απορίες και τις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις σχολές των αξιωματικών και υπαξιωματικών, τον τρόπο και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σ’ αυτές, τα μόρια-βάσεις εισαγωγής, την εκπαίδευση σε στρατιωτικό και επιστημονικό επίπεδο, το μισθολόγιο και τις προοπτικές εξέλιξης καθώς και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί κάποιος Επαγγελματίας Οπλίτης(ΕΠ.ΟΠ)

3 Α΄ Φάση: 6/12/2010 ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ - ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
- Μετάβαση από την Κόρινθο 50 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου με λεωφορείο στο Σκαραμαγκά (Στρατόπεδο Κανελλόπουλου-Παλάσκας) - Με συνοδεία αξιωματικού και περνώντας από τη Διοίκηση και τη Σχολή εκπαίδευσης της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), μεταβαίνουμε στο λιμανάκι του στρατοπέδου όπου επιβιβαζόμαστε σε πλοίο Β.Β. (Βοηθητικά Βάσης) του Πολεμικού Ναυτικού για να αποβιβαστούμε σε λίγα λεπτά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας (Αρχηγείο Στόλου).

4 Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» Επιβίβαση και ξενάγηση στους διάφορους χώρους της υπερσύγχρονης Φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» από τον Ύπαρχο και τους αξιωματικούς του πολεμικού πλοίου, ενημέρωση για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του συγκεκριμένου πλοίου αλλά και για τον κοινωνικό και ανθρωπιστικό του ρόλο σε περίοδο ειρήνης τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια του Ν.Α.Τ.Ο., καθώς και προσφορά γλυκών και αναψυκτικών στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

5 …..και άλλες φωτογραφίες

6 Ενημέρωση.. - Μετάβαση στη Βάση Υποβρυχίων όπου στο αμφιθέατρο της Βάσης διοργανώθηκε η ημερίδα που σκοπό είχε την ενημέρωση των μαθητών μας για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των μαθητών μας από τους αξιωματικούς.

7 επιστροφή - Κατόπιν επιβίβαση πάλι σε πλοίο Β.Β., και αναχώρηση από τη Σαλαμίνα για το Σκαραμαγκά αφού οι μαθητές μας είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά διαφόρους τύπους πολεμικών πλοίων όπως αρματαγωγά, αποβατικά, Hovercraft, τορπιλάκατους, Φρεγάτες, Υποβρύχια κ.α.

8 ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΠΑΡΚΟ Β΄ Φάση: 18/01/2011
Β΄ Φάση: 18/01/2011 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ) ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΠΑΡΚΟ

9 Αεροδρόμιο Δεκέλειας Μετάβαση από την Κόρινθο των υπολοίπων 50 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας(Τατόι) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ικάρων (Σ.Σ.Ι.). Με τη συνοδεία τριών Ικάρων μεταβαίνουμε στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου εκτίθενται πολεμικά μαχητικά αεροπλάνα, μεταγωγικά και ελικόπτερα της πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Τελειώνοντας την ξενάγησή μας στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου συνδυάστηκε με την παρακολούθηση προσγείωσης και απογείωσης μικρών πολεμικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών, οδηγηθήκαμε από τους σπουδαστές Ικάρους στο τεράστιο αμφιθέατρο της Σ.Σ.Ι.

10 Επίσκεψη στο Μουσείο του αεροδρομίου

11 Ενημέρωση στο αμφιθέατρο
Ενημέρωση στο αμφιθέατρο Παρακολούθηση ημερίδας από αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ), Πολεμικής Αεροπορίας (ΙΚΑΡΩΝ) και Πολεμικού Ναυτικού (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ) με στόχο την ενημέρωση των μαθητών μας για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με χρήση πλούσιου ηλεκτρονικού οπτικοακουστικού υλικού. Ακολούθησε διάλογος και απαντήθηκαν οι απορίες των μαθητών του σχολείου μας από τους αρμόδιους αξιωματικούς.

12 Σκιρώνειο Πάρκο Στο Σκιρώνειο Πάρκο (Ίδρυμα Πολυχρονόπουλου) η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Μαρί Πολυχρονοπούλου μας ξενάγησε στα διάφορα εκθέματα – γλυπτά (έργα ξένων και Ελλήνων επώνυμων γλυπτών)τα οποία εκτίθενται σε ένα μεγάλο ελαιώνα στη Νέα Κηφισιά. Ακολούθως ο γλύπτης Ανδρέας Λόλης μας παρουσίασε τα δικά του καταπληκτικά έργα και μίλησε στους μαθητές μας για την τέχνη και για την φιλοσοφία της τέχνης. Το Ίδρυμα Πολυχρονόπουλου πρόσφερε στους μαθητές μας γλυκά και αναψυκτικά και αφού τους ευχαριστήσαμε αναχωρήσαμε.

13 Γ΄ Φάση: Μάιος 2011 ….. προγραμματίζεται………….. Σίγουρα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη και πειθαρχημένη συμπεριφορά τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν σε όλες τις φάσεις υλοποίησης των επισκέψεων.


Κατέβασμα ppt "2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΠ 7/12/2010 ΚΑΙ 18/1/2011 Α Ρ Χ Η Γ Ε Ι Ο Σ ΤΟ Λ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Η Ι Κ Α Ρ Ω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google