Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint
ΠαπαμανωληΣ Εμμανουηλ Παππa Μαριλeνα

2 Γιατί πρέπει να γίνει παρουσίαση;
Τα αυριανά στελέχη επιχειρήσεων, οι αυριανοί επιχειρηματίες, οι αυριανοί επιστήμονες, έχοντας εκπονήσει μια εργασία, είτε αυτή λέγεται διπλωματική ή πτυχιακή ή μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή, πρέπει να παρουσιάσουν τον καρπό της σκέψης τους, την έρευνά τους και τον μόχθο τους. Με λίγα λόγια η παρουσίαση της εργασίας σας θα «διαφημίζει» ουσιαστικά το έργο σας.

3 Παρουσίαση σε PowerPoint
Αφού λοιπόν έχετε υλοποιήσει το έργο που δεσμευτήκατε να ολοκληρώσετε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που μας δώσατε, έχετε ολοκληρώσει στην ουσία το συνολικό όγκο της διαθεματικής. Προκειμένου να παρουσιάσετε το εργαλείο σας, χρειάζεται να φτιάξετε μια παρουσίαση 6-8 λεπτά(με τις ερωτήσεις 10-12’), όπου θα εξηγείτε γιατί επιλέξατε το θέμα σας, τί περιέχει ακριβώς η εργασίας σας, τί τεχνολογία χρησιμοποιήσατε και τί ακριβώς κάνει το εργαλείο σας. Ακολούθως θα γίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία με τον πελάτη.

4 Σκοπός Παρουσίασης Σκοπός της παρουσίασης είναι η συνοπτική, ουσιαστική και ξεκάθαρη παράθεση των κύριων σημείων της εργασίας. Επομένως, αυτό που παρουσιάζεται είναι η σύνοψη, η περίληψη, το «ζουμί» με λίγα λόγια της εργασίας σας, χωρίς να απαγορεύεται να αναλύσετε διεξοδικότερα σημεία που χρίζουν περισσότερη προσοχή ή συναντήσατε ενδεχομένως ιδιαίτερη δυσκολία ή τα θεωρείτε εσείς σημαντικά.

5 Βήμα 1ο – Περιεχόμενο Παρουσίασης
  Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε πρώτα στο χαρτί τους τίτλους των διαφανειών που θα έχει η παρουσίασή σας. Στο σύνολό τους οι διαφάνειες δεν πρέπει να είναι λιγότερες απο πέντε και περισσότερες απο δέκα σε αριθμό. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους τίτλους: Επιλογή Θέματος Εργασίας, Ανάλυση Θέματος Εργασίας, Τεχνολογία που χρησιμοποιήσατε και γιατί Κατηγοριοποίηση εργασίας σε δυναμικό/στατικό site ή εργαλείο και γιατί, Παρουσίαση έτοιμου σεναρίου Λίγα λόγια για το δικό σας όφελος απο αυτή την εμπειρία Πηγές εργασίας Ευχαριστίες σε ανθρώπους που σας βοήθησαν Προσωπικά στοιχεία

6 Βήμα 2ο – Αναλυτικότερα... Στη συνέχεια, γράψτε λίγα λόγια για την κάθε διαφάνεια, λιττά και περιεκτικά. Προτιμήστε τη χρήση bullets, σύντομες προτάσεις και εικόνες. Αναφερθείτε στα κυριότερα κομμάτια της εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρά ευανάγνωστη(τουλάχιστον μέγεθος 18) Προσέξτε το background και το template της διαφάνειας έτσι ώστε να μην υπάρχουν έντονες χρωματικές αντιθέσεις και να είναι όλα ευανάγνωστα. Μην κάνετε υπερβολική χρήση εφέ κίνησης και εναλλαγής διαφανειών. Να είστε όσο περισσότερο συντηρητικοί γίνεται. Προβλέψτε το χρόνο που θα χρειαστείτε στην κάθε διαφάνεια. Κάποιες θα είναι αρκετά σύντομες(εισαγωγική-τελική) και κάποιες άλλες πιο αναλυτικές. Προσέξτε να μην υπερβαίνετε συνολικά μαζί με τις ερωτήσεις το 10λεπτο.

7 Βήμα 3ο - Πώς παρουσιάζω;
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, πρέπει ο εισηγητής να μιλάει δυνατά, καθαρά και όχι πολύ γρήγορα ώστε να γίνεται κατανοητός απο το κοινό του. Βασικό σημείο είναι η ευπρεπής παρουσία του εισηγητή. Καλό είναι να μην τηρείται ένας κλασσικός κώδικας ενδυμασίας. Προσοχή! «Δεν διαβάζουμε απο μέσα» Μπορούμε να έχουμε σημειώσεις στα χέρια μας εάν αισθανόμαστε ανασφάλεια, αλλά το ιδανικό είναι να μπορούμε να στηρίζουμε την κάθε διαφάνεια με λίγα λόγια σύντομα και σχετικά με το θέμα μας. Ο εισηγητής καλό είναι να απευθύνεται στο κοινό του παραστατικά, με κινήσεις, κοιτάζοντάς το, χωρίς να απευθύνεται στους τοίχους της αίθουσας ή την οθόνη του υπολογιστή του.

8 Παραδείγματα διαφανειών που δεν κουράζουν και παρουσιάζουν το θέμα με σαφήνεια.

9 Παραδείγματα διαφανειών που δεν κουράζουν και παρουσιάζουν το θέμα με σαφήνεια.

10 Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

11 Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

12 Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

13 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καλή συνέχεια με τις εργασίες και καλή επιτυχία με τις παρουσιάσεις σας! Πηγές: Οδηγίες για τη δημιουργία παρουσιάσεων των πτυχιακών εργασιών Βασικές εργασίες για τη δημιουργία μιας παρουσίασης στο P.P.


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google