Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους.  Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους.  Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους.  Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη.

3  Ανεστοπούλου Όλγα  Γυψιώτη Μαίρη  Ζαμπάρα Ιουλία  Ζαμπουνίδη Βικτώρια  Ζμπόγκο Ανδρονίκη

4  Καραΐσκου Ελισάβετ  Πιτσιλαδής Βασίλειος

5 ΜΜηχανή » κ άθε μ έσο μ ε τ ο ο ποίο γ ίνεται ευκολότερη η π αραγωγή έ ργου, ή κ άθε εργαλείο μ ε τ ο ο ποίο δ ιευκολύνεται η ανθρώπινη ε ργασία. ΚΚατηγορίες Μηχανών i) μηχανές κίνησης ii) μηχανές ενεργειακές iii) μηχανές μετάδοσης iv) μηχανές θερμικές v) μηχανές υδραυλικές vi) μηχανές ηλεκτρικές vii) εργαλειομηχανές

6

7

8  Από τα παλαιολιθικά χρόνια ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί εργαλεία που του ήταν χρήσιμα.  Στην εποχή του Σιδήρου εμφανίστηκαν τα πρώτα ανθεκτικά εργαλεία από αυτόν.  Οι Αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να υπολογίσουν την απόσταση Γης - Ήλιου, να υφαίνουν, να δημιουργούν εφέ στο θέατρο.  Αιολόσφαιρα --» Πρόδρομος της ατμομηχανής.  Υπολογιστής των Αντικυθήρων --» Γνωστός και ως « πλανητάριο » που διέθετε προηγμένη τεχνολογία.

9

10  Τεχνολογία --» Αφορά το αποτέλεσμα της εφαρμογής επιστημονικής γνώσης για την κατασκευή ενός υλικού με πρακτικό όφελος.  Ατμομηχανή --» Μηχανή που χρειάζεται τον ατμό και την πίεσή του, για να παραχθεί έργο.

11 o Η Βιομηχανική Επανάσταση --» έφερε σημαντικές αλλαγές στην παραγωγή και ακολούθως στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου. o Η χρήση του γαιάνθρακα ( Αγγλία ) έδωσε μεγαλύτερες δυνατότητες στην παραγωγή και τις μεταφορές. o Η ανακάλυψη του κινητήρα εσωτερικής καύσεως βοήθησε στην αξιοποίηση της χημικής ενέργειας. o Με την εφεύρεση του τηλέγραφου από τον Μορς δινόταν η δυνατότητα μεταφοράς μηνυμάτων από απόσταση.

12 o Η εξέλιξη των εργαλειομηχανών έφερε τη δημιουργία μαζικών και τυποποιημένων υλικών με χαμηλότερες τιμές και υψηλά έσοδα. o Η άνοδος της τεχνικής μηχανών επέφερε την αυτοματοποίηση και τον προγραμματισμό της παραγωγής.

13  Από έρευνα που διεξήχθη στις 5/4/2012 σε 100 μαθητές του σχολείου (50 αγόρια, 50 κορίτσια ) διαπιστώθηκε ότι :

14  Πού πιστεύετε ότι συνέβαλε περισσότερο η Βιομηχανική επανάσταση ; ( διαλέξτε μέχρι 3 απαντήσεις ) α. Τεχνολογική ανάπτυξη β. Οικονομική ανάπτυξη γ. Άνοδος πολιτισμικού επιπέδου δ. Εξέλιξη επιστημών ε. Ποιότητα διαβίωσης στ. Υποβάθμιση περιβάλλοντος

15  Ποιο είδος μηχανών πιστεύετε ότι είναι λιγότερο ρυπογόνο για το περιβάλλον ; α. Ατμοκίνητες β. Πετρελαιοκίνητες γ. Βενζινοκίνητες δ. Ηλεκτροκίνητες

16  Ποιό από τα παρακάτω είδη μηχανών χρησιμοποιείται περισσότερο στην καθημερινότητά μας ; α. Θερμικές β. Υδραυλικές γ. Ηλεκτρικές δ. Εργαλειομηχανές

17  Η ραγδαία εξέλιξη των εργαλειομηχανών είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων με όλο και χαμηλότερες τιμές ( τρυπάνια, φρέζες, τόρνοι, ξυλοκοπτικές μηχανές, μηχανές τυποποίησης ); α. Ναι β. Όχι γ. Δεν ξέρω

18


Κατέβασμα ppt " Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους.  Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google