Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ.

2 Υποερωτήματα: Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους.
Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη.

3 Η ομάδα μας: Ανεστοπούλου Όλγα Γυψιώτη Μαίρη Ζαμπάρα Ιουλία
Ζαμπουνίδη Βικτώρια Ζμπόγκο Ανδρονίκη

4 Επιβλέποντες Καθηγητές
Καραΐσκου Ελισάβετ Πιτσιλαδής Βασίλειος

5 Μηχανή » κάθε μέσο με το οποίο γίνεται ευκολότερη η παραγωγή έργου, ή κάθε εργαλείο με το οποίο διευκολύνεται η ανθρώπινη εργασία. Κατηγορίες Μηχανών i) μηχανές κίνησης ii) μηχανές ενεργειακές iii) μηχανές μετάδοσης iv) μηχανές θερμικές v) μηχανές υδραυλικές vi) μηχανές ηλεκτρικές vii) εργαλειομηχανές

6

7

8 Από τα παλαιολιθικά χρόνια ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί εργαλεία που του ήταν χρήσιμα.
Στην εποχή του Σιδήρου εμφανίστηκαν τα πρώτα ανθεκτικά εργαλεία από αυτόν. Οι Αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να υπολογίσουν την απόσταση Γης-Ήλιου, να υφαίνουν, να δημιουργούν εφέ στο θέατρο. Αιολόσφαιρα --» Πρόδρομος της ατμομηχανής. Υπολογιστής των Αντικυθήρων --» Γνωστός και ως «πλανητάριο» που διέθετε προηγμένη τεχνολογία.

9

10 Τεχνολογία --» Αφορά το αποτέλεσμα της εφαρμογής επιστημονικής γνώσης για την κατασκευή ενός υλικού με πρακτικό όφελος. Ατμομηχανή --» Μηχανή που χρειάζεται τον ατμό και την πίεσή του, για να παραχθεί έργο.

11 Η Βιομηχανική Επανάσταση --» έφερε σημαντικές αλλαγές στην παραγωγή και ακολούθως στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η χρήση του γαιάνθρακα (Αγγλία) έδωσε μεγαλύτερες δυνατότητες στην παραγωγή και τις μεταφορές. Η ανακάλυψη του κινητήρα εσωτερικής καύσεως βοήθησε στην αξιοποίηση της χημικής ενέργειας. Με την εφεύρεση του τηλέγραφου από τον Μορς δινόταν η δυνατότητα μεταφοράς μηνυμάτων από απόσταση.

12 Η εξέλιξη των εργαλειομηχανών έφερε τη δημιουργία μαζικών και τυποποιημένων υλικών με χαμηλότερες τιμές και υψηλά έσοδα. Η άνοδος της τεχνικής μηχανών επέφερε την αυτοματοποίηση και τον προγραμματισμό της παραγωγής.

13 Από έρευνα που διεξήχθη στις 5/4/2012 σε 100 μαθητές του σχολείου (50 αγόρια, 50 κορίτσια) διαπιστώθηκε ότι:

14 Πού πιστεύετε ότι συνέβαλε περισσότερο η Βιομηχανική επανάσταση; (διαλέξτε μέχρι 3 απαντήσεις)
α. Τεχνολογική ανάπτυξη β. Οικονομική ανάπτυξη γ. Άνοδος πολιτισμικού επιπέδου δ. Εξέλιξη επιστημών ε. Ποιότητα διαβίωσης στ. Υποβάθμιση περιβάλλοντος

15 Ποιο είδος μηχανών πιστεύετε ότι είναι λιγότερο ρυπογόνο για το περιβάλλον;
α. Ατμοκίνητες β. Πετρελαιοκίνητες γ. Βενζινοκίνητες δ. Ηλεκτροκίνητες

16 Ποιό από τα παρακάτω είδη μηχανών χρησιμοποιείται περισσότερο στην καθημερινότητά μας;
α. Θερμικές β. Υδραυλικές γ. Ηλεκτρικές δ. Εργαλειομηχανές

17 Η ραγδαία εξέλιξη των εργαλειομηχανών είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων με όλο και χαμηλότερες τιμές (τρυπάνια, φρέζες, τόρνοι, ξυλοκοπτικές μηχανές, μηχανές τυποποίησης); α. Ναι β. Όχι γ. Δεν ξέρω

18 Συμπεράσματα Οι μηχανές συνέβαλαν στην εξέλιξη των επιστημών, στην οικονομική και την τεχνολογική ανάπτυξη, στην πρόοδο των κοινωνιών. Οι ηλεκτροκίνητες μηχανές είναι οι πιο εύχρηστες και ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον. Οι εργαλειομηχανές (τρυπάνια, φρέζες κ. ά) βελτιώνουν και διευκολύνουν τη ζωή μας. Η εξέλιξη των εργαλειομηχανών προσφέρει τεχνολογικά προϊόντα με χαμηλές τιμές λόγω της μαζικής παραγωγής και συντελεί στην αύξηση της διαρθρωτικής ανεργίας.


Κατέβασμα ppt "Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google