Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ PROJECT Β3 ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ

2 Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι . Παράλληλα ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Από τον 20ο αιώνα, ο αθλητισμός πήρε διαστάσεις οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές. Δημιουργήθηκαν κανόνες και κανονισμοί για τα αθλήματα, οι φάσεις των αγωνισμάτων, καθώς και οι εξειδικεύσεις στον τομέα του αθλητισμού. Τα ΜΜΕ είναι σαφώς ο μοχλός για την παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού, ενός προϊόντος μοναδικού καθώς μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων. Με την σύσφιξη των διεθνών σχέσεων, αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών και των αθλουμένων, δημιουργούνται νέοι κυβερνητικοί και μη οργανισμοί, ενώ βελτιώνονται και οι αθλητικοί αγώνες. Οι αθλητικοί οργανισμοί μπορούν να διακριθούν στα Σωματεία, στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, στις ομοσπονδίες, στα τμήματα αμειβομένων αθλητών, στη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και στους συνδέσμους προπονητών, διαιτητών και κριτών.

3 ΠΑΡΙΣΙ 1900:Ανάμεσά τους για πρώτη φορά και 20 γυναίκες, που διαγωνίσθηκαν στο γκολφ και το τένις. Ακριβή στατιστικά στοιχεία για τους αγώνες (μετάλλια, συμμετοχές, εθνικότητες αθλητών κλπ.) δεν κρατήθηκαν, γι' αυτό μέχρι πρόσφατα η ΔΟΕ προέβαινε σε αλλεπάλληλες διορθώσεις. ΑΓΙΟ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ 1908: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συμμετείχαν 2008 αθλητές (1.971 άνδρες και 37 γυναίκες) από 22 χώρες. Η χώρα μας κατέκτησε τέσσερα μετάλλια: δύο ασημένια με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στο μήκος και ύψος άνευ φοράς, ένα ασημένιο με τον Μιχάλη Δώριζα στον ακοντισμό κι ένα χάλκινο στη σκοποβολή με τον Αναστάσιο Μεταξά. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 1912:Η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα, ένα χρυσό στο μήκος άνευ φοράς κι ένα χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς. Παρόλο που επέστρεψε νικητής και τροπαιούχος από τη Στοκχόλμη, ο Τσικλητήρας δήλωσε «παρών» στο προσκλητήριο των Βαλκανικών Πολέμων. Αρνήθηκε να υπηρετήσει σε άλλη θέση εκτός από την πρώτη γραμμή, για να μην κατηγορηθεί για άνιση μεταχείριση. Εκεί στο μέτωπο προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Φεβρουαρίου 1913, σε ηλικία 24 ετών.

4 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 1928:Οι Ολυμπιακοί του Άμστερνταμ σηματοδοτήθηκαν από την πρώτη εμφάνιση των γυναικών στον στίβο, αλλά και της ολυμπιακής φλόγας, που άναψε στον Μαραθώνα, χωρίς να γίνει λαμπαδηδρομία. Για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στους αγώνες η Coca Cola ως χορηγός της αμερικανικής ομάδας, την οποία προμήθευσε με κιβώτια του αναψυκτικού. Η Ελλάδα παρέλασε πρώτη, για πρώτη φορά, σε ένδειξη τιμής ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.Μεγάλη μορφή των αγώνων, ο καναδός σπρίντερ Πέρσι Ουίλιαμς, που κέρδισε τα 100 μ. (με παγκόσμιο ρεκόρ 10,3) και τα 200 μ. Ο θρυλικός φιλανδός δρομέας Πάαβο Νούρμι κέρδισε το ένατο και τελευταίο του χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των μ. ΜΟΝΤΡΕΑΛ 1976: Αλμπέρτο Χουαντορένα έγινε ο πρώτος αθλητής που κέρδισε τα 400 μ. και 800 μ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 1984: Η μαροκινή αθλήτρια Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ, χρυσή ολυμπιονίκης στα 400 μ. μετ’ εμποδίων, έγινε η πρώτη γυναίκα από τον μουσουλμανικό κόσμο που κατέκτησε χρυσό. 

5 ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1936:. η Γερμανία κυβερνούσαν οι Ναζί και ο Αδόλφος Χίτλερ, θαυμαστής της Αρχαίας Ελλάδας, βρήκε την ευκαιρία να προβάλλει μέσω των αγώνων τη λεγόμενη «Αρεία Φυλή» και την κυριαρχία της έναντι των υπόλοιπων πληθυσμών του πλανήτη. Για πρώτη φορά, η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία και μεταφέρθηκε με λαμπαδηδρόμους ως το Βερολίνο. Ήταν μια ιδέα του εξέχοντος Ναζί δρος Καρλ Ντιμ.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Βερολίνου διεξήχθησαν από την 1η έως τις 16 Αυγούστου 1936 και πήραν μέρος αθλητές (3.632 άνδρες και 331 γυναίκες) από 49 χώρες. Η Γερμανία κυριάρχησε στα μετάλλια (89), αλλά έχασε τις εντυπώσεις όταν ο μαύρος αμερικανός Τζέσι Όουενς, με τέσσερα χρυσά στο στίβο, διέλυσε τα λεγόμενα περί της ανωτερότητας της Αρείας Φυλής και ανάγκασε τον Χίτλερ να αποχωρήσει αγανακτισμένος από το Στάδιο. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς μετάλλιο. Η 12χρονη Δανέζα κολυμβήτρια Ίνγκε Σέρενσεν με το χάλκινο που πήρε στα 200 μ. πρόσθιο έγινε η νεαρότερη κάτοχος ολυμπιακού μεταλλίου

6 ΜΕΞΙΚΟ 1968: Ο Μπομπ Μπίμον στο άλμα εις μήκος πέταξε στα 8
ΜΕΞΙΚΟ 1968: Ο Μπομπ Μπίμον στο άλμα εις μήκος πέταξε στα 8.90 μ, ο Τζίμι Χάινς έτρεξε τα 100 μ. σε 9.95, ο Τζίμι Σμιθ τα 200 μ. σε και ο Λι Ίβανς τα 400 μ. σε Όλες αυτές οι επιδόσεις των αμερικανών αθλητών ήταν παγκόσμια ρεκόρ που κράτησαν για πολλά χρόνια. Οι αμερικανοί αθλητές Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος -1ος και 3ος αντίστοιχα στα 200 μέτρα- ήταν μέλη των «Μαύρων Πανθήρων» και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στην τελετή απονομής στάθηκαν με υψωμένη τη γροθιά και κατεβασμένο το κεφάλι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ. Αμέσως αποπέμφθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό, χωρίς καμία άλλη συνέπεια. ΜΟΝΑΧΟ 1972: Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό στην ιστιοπλοΐα με τον τότε διάδοχο και μετέπειτα βασιλιά Κωνσταντίνο.  Ο αιθίοπας μαραθωνοδρόμος  Αμπέμπε Μπικίλα έγινε ο πρώτος αθλητής που κατέκτησε δεύτερο χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο. Οι Αγώνες έλαβαν χώρα από τις 26 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 1972 και σημαδεύτηκαν από την τρομοκρατική επίθεση μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης κατά μελών της ομάδας του Ισραήλ στο Ολυμπιακό Χωριό (5 Σεπτεμβρίου). 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, 5 Παλαιστίνιοι και 1 Γερμανός αστυνομικός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι ποτέ οι ίδιοι από εδώ και πέρα και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα δίνουν τον τόνο κάθε διοργάνωσης.

7 ΣΕΟΥΛ 1988: η αμερικανίδα σπρίντερ Φλορενς Γκρίφιθ - Τζόινερ με εξωπραγματικά ρεκόρ στα 100 μ. και 200 μ., όπου κέρδισε τα χρυσά μετάλλια. Πέθανε σε ηλικία 39 ετών το 1998 από ανακοπή καρδιάς. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 1992: Πύρρο Δήμα στην άρση βαρών και τη Βούλα Πατουλίδου στη συγκλονιστική κούρσα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων. Η φράση της Πατουλίδου «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο», όταν ρωτήθηκε γιατί ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, έμεινε κλασική κι έγινε σλόγκαν, επιθεώρηση και τραγούδι (ελληνικες επιτυχιες).

8 ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΛΛ.ΟΜΑΔΑΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΛΛ.ΟΜΑΔΑΣ Στις 4 Απριλίου 1968 η ΑΕΚ νικά τη Σλάβια Πράγας με και κατακτά το κύπελλο κυπελλούχων στο μπάσκετ. Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για το ελληνικό μπάσκετ, σε μία χρονική στιγμή, που το άθλημα δεν ήταν στις καρδιές των ελλήνων φιλάθλων. Την εποχή εκείνη οι Απριλιανοί ετοιμάζονταν να εορτάσουν την πρώτη τους επέτειο στην εξουσία με 2500 πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές. Η κομμουνιστοκρατούμενη Τσεχοσλοβακία ζούσε την «Άνοιξη της Πράγας» με τα μέτρα φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος από τον Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ. Στη Γαλλία, ο «Μάης» ήταν προ των πυλών. Ο αγώνας έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς η Αθήνα δεν διέθετε άξιο λόγου κλειστό, παρά μόνο το ιστορικό γηπεδάκι του Σπόρτινγκ θεατές κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, που αποτελεί ακόμα και σήμερα ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ.

9 Ευρωμπάσκετ ’87 Ηταν το 1987 τότε που οι Ελληνες ένοιωσαν την πρώτη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον ελληνικό αθλητισμό ο οποίος σε ομαδικό επίπεδο κατακτά την κορυφή της Ευρώπης. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, ψάλλει τον Εθνικό Υμνο με τις γαλανόλευκες στα χέρια και το μπάσκετ γίνεται επισήμως το δεύτερο πιο λαοφιλές άθλημα στην χώρα. Οι Ελληνες ήταν λάτρεις του ποδοσφαίρου και τα γήπεδα στους αγώνες γέμιζαν ασφυκτικά. Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είχε δώσει μέχρι τότε χαρά στους Ελληνες σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Ετσι ήρθε ένα άλλο άθλημα με μία χρυσή γενιά παικτών, να αναπληρώσει και με το παραπάνω αυτό το κενό. Ηταν η εθνική ομάδα του μπάσκετ με παίκτες οι οποίοι όχι μόνο έκαναν διάσημο το άθλημα αυτό στην Ελλάδα, αλλά οι ίδιοι θα μπορούσαν να σταθούν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, ίσως και στο ΝΒΑ. Ας περάσουμε όμως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, ή αλλιώς Ευρωμπάσκετ. Η διοργάνωση του 1987 ήταν η 25η που διοργανώθηκε από την FIBA και ήταν από τις πιο δύσκολες όλων των εποχών. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο σχετικά καινούριο τότε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Μασκότ της διοργάνωσης ήταν ο πελαργός με το όνομα Ολύμπιος.

10 Ο χαρακτηρισμός ως της πιο δύσκολης διοργάνωσης δεν ήταν τυχαίος
Ο χαρακτηρισμός ως της πιο δύσκολης διοργάνωσης δεν ήταν τυχαίος. Ομάδες όπως της θρυλικής Σοβιετικής Ένωσης των Βάλτερς, Βολκόφ, Μαρτσουλιόνις, Τσατσένκο, της Γιουγκοσλαβίας με παίκτες όπως οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Ντίβατς, Ράτζα, της Ισπανίας με θρύλους όπως οι Σαν Επιφάνειο, Σιμπίλιο, Χιμένεθ, αλλά και της Ιταλίας των Ρίβα, Μπρουναμόντι, Μανίφικο μόνο ως εύκολα αντιμετωπίσιμες δεν μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις. Μέσα σε αυτά τα μεγαθήρια ήταν και η Ελλάδα η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να εδραιώνεται με τις εμφανίσεις της ως μία νέα αλλά και μικρή (από άποψη ιστορίας) ομάδα, με πολύ αξιόλογους όμως παίκτες. Πρώτος αγώνας για την Εθνική μας ήταν με την Ιταλία την οποία και κερδίζουμε με Αμέσως επόμενο θύμα των Ελλήνων παικτών ήταν η θρυλική Γιουγκοσλαβία η οποία ηττάται σε ένα δύσκολο ματς με Και έρχεται ο μεγάλος τελικός. Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ το οποίο σειόταν κυριολεκτικά με το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου και της ιαχής «Ελλάς-Ελλάς», η μικρή Ελλάδα των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετώπιζε την Σοβιετική Ένωση των Η Ελλάδα κατέβηκε στο γήπεδο με τους: Νίκο Σταυρόπουλο, Παναγιώτη Γιαννάκη, Αργύρη Καμπούρη, Νίκο Λινάρδο, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλη Ρωμανίδη, Νίκο Φιλίππου, Λιβέρη Ανδρίτσο, Παναγιώτη Φασούλα, Μέμο Ιωάννου, Φάνη Χριστοδούλου, Νίκο Γκάλη, ενώ προπονητής ήταν ο Κώστας Πολίτης. Η Σοβιετική Ένωση έπαιξε με τους: Αλεξάντερ Βολκώφ, Χέινο Έντεν, Σεργκέι Ταρακάνοφ, Βαλντεμάρας Κομίσους, Σεργκέι Μπαμπένκο, Βαλερί Τικονένκο, Βάλντις Βάλτερς, Βλαντιμίρ Τσατσένκο, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, Σεργκέιους Γιοβάισα, Βίκτορ Πανκράσκιν, Βαλερί Γκομπόροφ και προπονητή τον:Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

11 ΜΟΥΝΤΙΑΛ Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου (αγγλικά: FIFA World Cup) ή αλλιώς Μουντιάλείναι μια ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών. ΙΣΤΟΡΙΑ

12 Αν και η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο δημιουργήθηκε το 1857 (Sheffield Football Club), μόλις το 1905 έγινε η πρώτη συζήτηση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από τη FIFA (Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). Το ποδόσφαιρο έκανε την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 στο Λονδίνο, αγώνες οι οποίοι δεν στέφθηκαν και με επιτυχία. Όμως 13 χρόνια αργότερα ο Ζιλ Ριμέ εκλέγεται πρόεδρος της FIFΑ και ονειρεύεται όλος ο πλανήτης να ενωθεί με μία ποδοσφαιρική μπάλα, επιδιώκει να μιλήσουν όλοι την γλώσσα του ποδοσφαίρου. Έτσι το 1928, υπό την εποπτεία και προεδρία του Ριμέ, μία 5μελής επιτροπή (Μπονέ, Μέισλ, Ντελονέ, Φερετί και Λίνεμαν) σχεδιάζει τη δημιουργία του Πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι προτάσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη, εγκρίνονται και ο Μπονέ γίνεται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά είναι η Ουρουγουάη, η χώρα στην οποία αποφασίζεται να διοργανωθεί ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου κυπέλλου, παρά τις αντιρρήσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες απείλησαν με αποχή τους από το ΠΚ έαν αυτό γινόταν σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

13 Τελικώς, στις 7 Ιουλίου 1930 γίνεται η πρώτη κλήρωση για τους 4 ομίλους του ΠΚ με μόνο 13 ομάδες να συμμετέχουν, ενώ 6 μέρες αργότερα το σφύριγμα του διαιτητή Ντομίνγκο Λομπάρντι, ξεκινά τον αγώνα Μεξικού-Γαλλίας. Στο 19ο λεπτό ο Γάλλος Λοράν ανοίγει το σκορ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε παγκόσμιο κύπελλο, ενώ οι Γάλλοι θα επικρατήσουν 4-1. Η ιστορία αρχίζει να γράφεται...

14 ΝΤΟΠΙΝΓΚ Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό ντόπινγκ, που υπήρξε αφορμή για να ξεκινήσει η εποχή των αντιντόπινγκ τεστ, ήταν το 1960, όταν ο 23χρονος Δανός ποδηλάτης Κναντ Ενεμακ Τζένσεν έπεσε από το ποδήλατό του και πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε λάβει υψηλές δόσεις αμφεταμινών που του έδωσαν μικρότερη ανάγκη για ξεκούραση και περισσότερο χρόνο για προπόνηση. Δυστυχώς, το ντόπινγκ δεν είναι μόνο ιστορία αλλά προφανώς συνεχίζεται με νέες ουσίες και τεχνικές στις μέρες μας.

15 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

16 Dri-fit με διάφορα τεχνολογικά μέσα σε μεγάλα αθλητικά club πχ. Barcelona Manchester United

17 Tech-fit της Αdidas. ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας πχ. Παναθηναϊκός
Μέγιστη απόδοση ψυχική – σωματική

18 ΜΠΑΛΕΣ συνθετικά υλικά και όχι πραγματικό δέρμα.
συνθετικά υλικά και όχι πραγματικό δέρμα. PVC στην εξωτερική στρώση PV => μεγάλη σταθερότητα latex => ζωντάνια και ελαστικότητα

19 Nike Mercurial Νέας τεχνολογίας Nike Mercurial
200γρ στεγνό και βρεγμένο

20 Τα πρώτα ποδοσφαιρικά παπούτσια
Τα πρώτα ποδοσφαιρικά παπούτσια Σιδερένιες τάπες Μύτη από ατσάλι 500γρ στεγνά και 1kg βρεγμένα

21 Σχήμα ορθογωνίου Χωρίζεται σε : Τέρμα Περιοχή Κέντρο και μεσαία γραμμή

22 Ριζικό υπόστρωμα μείγμα άμμου
Σύστημα αποστράγγισης - νερά της βροχής νερά της άρδευσης Ριζικό υπόστρωμα μείγμα άμμου

23 ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Πρόληψη ασθενειών Aναγνώριση, επίλυση κινδύνων
ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Πρόληψη ασθενειών Aναγνώριση, επίλυση κινδύνων Milan Μείωση τραυματισμών βελτίωση επιδόσεων

24 Ο αθλητισμός είναι απαραίτητο στοιχείο του πολιτισμού μας και σε αυτόν αντικατοπτρίζεται η γενική εικόνα της κάθε χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική εξέλιξή του. Σώμα, ψυχή, πνεύμα, βούληση, πειθαρχεία, συντροφικότητα, αδελφοσύνη και ειρήνη καθιστούν την αξία του αθλητισμού και μας ανοίγουν ορίζοντες για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!

25 Ερευνητικη Ομαδα: Χρήστος Ψυχάρης Βασιλική Σαλταμάρα Σταύρος Σαρδέλης
Χριστίνα Ψυχάρη Κώστας Ψυχάρης Ιωάννα Τσαχαλίδου Ιωάννης Τσάκωνας

26 Πηγές Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την εύρεση των παραπάνω πληροφοριών: el.wikipedia.org


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google