Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι, και έφτασε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι, και έφτασε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι, και έφτασε στον Homo sapiens, δηλαδή στον σημερινό άνθρωπο.

2 Η ανατολική Αφρική που σήμερα έχει τεράστιες ξερές πεδιάδες με πολύ λίγα δέντρα, πριν από εκατομμύρια χρόνια καλύπτοταν απ ’ ο πυκνή ζούγκλα και αποτελούσαν χώρο όπου ζούσαν πιθήκων. Τότε, όπως και σήμερα, οι πίθηκοι ήταν εξαίρετοι αναρριχητές, ικανοί να ξεφύγουν από τους κινδύνους που τους απειλούσαν.

3 Όμως 4.000.000 χρόνια πριν άρχισε να εμφανίχεται ξηρασία και η ζούγκλα έγινε πιο αραιή και μετατράπηκε σε δασώδεις εκτάσεις και λιβάδια. Τότε εμφανίστηκαν οι Αυστραλοπίθηκοι που μπορούσαν να στέκονται όρθιοι, γεγονός που τους επέτρεπε να κινούνται γρηγορότερα και να εντοπίζουν από μακρυά τον κίνδυνο.

4 Οι Αυστραλοπίθηκοι ωστόσο επιβίωσαν, ενδεχομένως γιατί ζούσαν σε ομάδες και συνεργάζονταν στο κυνήγι. Τυχαία κάποιοι εμφάνισαν μεγαλύτερους εγκεφάλους, ένα πιο γερό σώμα και την ικανότητα να κατασκευάζουν εργαλεία. Αυτοί πιθανόν ήταν οι πρώτοι άνθρωποι.

5

6

7

8

9


Κατέβασμα ppt "Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι, και έφτασε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google