Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ2.1 Η Λειτουργική Σχέση του Υλικού και του Λογισμικού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ2.1 Η Λειτουργική Σχέση του Υλικού και του Λογισμικού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ2.1 Η Λειτουργική Σχέση του Υλικού και του Λογισμικού

2 1. Εισαγωγή Υπολογιστής: Μηχανή που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται, αποθηκεύει και μεταδίδει πληροφορίες με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, σύμφωνα με τις εντολές που της δίνει ο άνθρωπος μέσα από ένα πρόγραμμα. Τα μέρη/εξαρτήματα ενός υπολογιστή αναφέρονται ως το υλικό (hardware), σε αντίθεση με τα προγράμματα, τα οποία αναφέρονται ως λογισμικό (software).

3 2. Δεδομένα, Πληροφορίες και μονάδες μέτρησής τους
Δεδομένα: ακατέργαστες «πληροφορίες» τις οποίες παίρνει ο υπολογιστής στην είσοδο για να τις επεξεργαστεί Πληροφορίες: με τον όρο αυτό συνήθως αναφερόμαστε στο προϊόν, το αποτέλεσμα της επεξεργασίας Η βασική μονάδα είναι το δυαδικό ψηφίο (bit), το Byte (B) το οποίο αντιστοιχεί σε 8 bit στη σειρά και τα πολλαπλάσιά του, KB, MB, GB, TB, PB (το καθένα είναι 1024 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο). 1

4 3. Τα κύρια μέρη ενός υπολογιστή
Μητρική Πλακέτα (Motherboard) Θύρες σύνδεσης (Ports) Υποδοχές επέκτασης Μνήμη Μόνο για Ανάγνωση (ROM) Τροφοδοτικό (Power Supply)

5 4. Θύρες σύνδεσης

6 5. Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας/Αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας, ΚΜΕ (CPU) είναι ένα πολύπλοκο ολοκληρωμένο κύκλωμα το οποίο είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των δεδομένων. Λέγεται διαφορετικά και μικροεπεξεργαστής.

7 6. Μονάδες εισόδου και μονάδες εξόδου
Μονάδες εισόδου είναι οι συσκευές με τις οποίες γίνεται η εισαγωγή των δεδομένων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για επεξεργασία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, η κάμερα, το μικρόφωνο, ο σαρωτής, κ.λπ. Μονάδες εξόδου είναι οι συσκευές με τις οποίες γίνεται η παρουσίαση των πληροφοριών, οι οποίες παράγονται από την επεξεργασία που επιτελεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

8 7. Μονάδες αποθήκευσης (Κύρια και Βοηθητική Μνήμη)
Κύρια Μνήμη: Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης (RAM Μνήμη Μόνο για Ανάγνωση (ROM) Βοηθητική Μνήμη: Σκληροί δίσκοι (εσωτερικοί ή εξωτερικοί) Δισκέτες Μνήμη φλας (USB, SD, κ.λπ.) Οπτικοί δίσκοι (CD, CD-R/RW, DVD, DVD-R/RW)

9 Στο τετράδιο… Βιβλίο σημειώσεων (σελ 15-25) Τετράδιο Μαθητή Ασκήσεις
Γ.2.M1 (σελ 11-16) Ασκήσεις C2.Μ1-quiz.htm


Κατέβασμα ppt "Γ2.1 Η Λειτουργική Σχέση του Υλικού και του Λογισμικού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google