Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βία στο Χώρο Εργασίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βία στο Χώρο Εργασίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βία στο Χώρο Εργασίας

2 Βία στο Χώρο Εργασίας: Περίληψη περίπτωσης
Ο Andrei μοιράζεται ένα γραφείο με τον David περισσότερο από πέντε χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έχουν συνεργαστεί για πολλά έργα. Τώρα είναι φίλοι και έχουν κοινωνικές επαφές με τις οικογένειές τους εκτός εργασίας. Ο David μόλις έμαθε ότι η θέση του θα καταργηθεί στο τέλος της εβδομάδας, και φαίνεται πολύ θυμωμένος με αυτή την είδηση. Είπε στον Andrei ότι έχει την επιθυμία να δώσει γροθιά στο πρόσωπο του προϊσταμένου του και να οργανώσει ένα ματς στο κτίριο. Ο Andrei δεν έχει δει ποτέ τον David να χτυπά κάποιον, αλλά μερικές φορές χάνει εντελώς την ψυχραιμία του. Ο Andrei τον έχει δει να καταστρέφει πράγματα και δεν είναι σίγουρος πόσο σοβαρά πρέπει να λάβει τα σχόλια του David. Για να αποφύγει τον David, ο Andrei αποφασίζει να φεύγει από τη δουλειά νωρίς και παίρνει άδεια για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

3 Βία στο Χώρο Εργασίας: Στοιχεία έναρξης συζήτησης
Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του Andrei; Είναι σωστές οι ενέργειες του David; Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα και οι συνέπειες της απόφασής του; Μήπως οι περιστάσεις θα ήταν διαφορετικές, αν: ο Andrei δεν ήξερε καλά τον David; ο Andrei είχε δει τον David να χάνει την ψυχραιμία του και να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, αλλά δεν τον είχε δει να ασκεί σωματική βία; ο Andrei δεν είχε νιώσει την ανάγκη να φύγει από το γραφείο;

4 Βία στο Χώρο Εργασίας: Κατευθυντήριες οδηγίες
Η Tyco έχει αναλάβει τη δέσμευση να παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς εκφοβισμό, απειλές και βίαιες πράξεις. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο βίας, είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε δράση και να Μιλήσετε Ανοιχτά. Σύμφωνα με την Πολιτική Προώθησης ενός Χώρου Εργασίας χωρίς Βία, η βία στο χώρο εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Κάθε συμπεριφορά που είναι εκφοβιστική, απειλητική ή εχθρική. Κάθε συμπεριφορά που δείχνει βία ή υποδηλώνει το ενδεχόμενο βίας όπως, μεταξύ άλλων, τη ρίψη αντικειμένων και την καταστροφή περιουσίας. Κάθε απειλή για τη βλάβη άλλων ατόμων, ή για ζημία ή καταστροφή περιουσίας ή απειλές που θέτουν σε κίνδυνο άλλα άτομα. Κάθε πράξη σωματικής επίθεσης, και Τη μεταφορά όπλων σε χώρο εταιρικής ιδιοκτησίας εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της εκάστοτε εργασίας και έχει δοθεί ρητή εξουσιοδότηση από την Εταιρεία. Η Tyco δεν θα ανεχθεί καμία μορφή αντίποινων σε βάρος υπαλλήλου που υποβάλλει καλόπιστα αναφορά για Βία στο Χώρο Εργασίας.

5 Βία στο Χώρο Εργασίας: Αντλούμενα διδάγματα
Καμία απειλή εναντίον υπαλλήλων μας ή της Εταιρείας δεν πρέπει να αγνοείται ή να παραλείπεται η αναφορά της. Εάν πιστεύετε ότι ο συνάδελφός σας διατυπώνει απειλές ή αν παρατηρήσετε κάποια βίαιη συμπεριφορά, θα πρέπει να Μιλήσετε Ανοιχτά. Επικοινωνήστε με την τοπική ομάδα Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας ή με το Ανθρώπινο Δυναμικό. Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί και εμπεριέχει άμεση ή επείγουσα απειλή ή βλάβη, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς αστυνομικούς αξιωματούχους.

6 Εγείροντας Προβληματισμούς
Έχει σημασία να συμβάλουμε στη διατήρηση των Ζωτικών Αξιών μας και της φήμης μας. Εάν παρατηρήσετε κάποια ενέργεια που σας κάνει να νιώθετε ανησυχία, ή πιστεύετε ότι είναι ανάρμοστη, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε κάποιον προβληματισμό σε ανώτερα ιεραρχικά κλιμάκια. Αυτές είναι: Προϊστάμενοι Εκπρόσωποι Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικό Τμήμα Το Γραφείο του Διαμεσολαβητή ή η γραμμή ConcernLINE Δικτυακός τόπος της Tyco για Ζωτικούς Προβληματισμούς* ( *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι υπάλληλοι σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ισπανία πρέπει να αναφέρουν μόνο προβληματισμούς οικονομικού περιεχομένου όταν αναφέρουν ζητήματα μέσω της γραμμής ConcernLINE ή του δικτυακού τόπου Ζωτικών Προβληματισμών της Tyco.


Κατέβασμα ppt "Βία στο Χώρο Εργασίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google