Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

2 Ο Σκαντζόχοιρος

3 Το Αγριογούρουνο Σαν το γουρουνάκι μοιάζει μα δε ζει μες την αυλή. Μες τις ρεματιές γυρίζει κι είναι άγριο πολύ. Τ’ άλλα ζώα δε φοβάται κι απάνω τους ορμαει μα για το κρέας του ο άνθρωπος πολύ το κυνηγάει.

4 Το Τσακάλι Είναι ζώο αιμοβόρο, στο λύκο λίγο μοιάζει και μες της νύχτας τη σιωπή άγρια ουρλιάζει. Τα θύματά του προσπαθεί στο δάσος για να βρει μα όποιο ζώο το ακούσει, τρέχει, φεύγει να σωθεί.

5 Ο Ασβός Είναι ζώο με μεγάλο σώμα και μικρό κεφάλι, ψάχνει να βρει την τροφή του, σκαλίζοντας τη γη στο δάσος μέσα τριγυρνά και ψάχνει τις φωλιές και είναι παιχνίδι διαρκές να κάνουν σκανταλιές.

6 Η Αλεπού

7 Ο Σκίουρος Το μικρό το σκιουράκι με τα τσιτωμένα τα αυτιά έχει έξυπνα ματάκια και μια φουντωτή ουρά. Σαν ακροβάτης έμπειρος στα δέντρα αυτός πηδάει κα στα ψηλότερα κλαδιά να βρει τροφή ζητάει.

8 Η Νυφίτσα Νυφίτσα τη φωνάζουνε, νύφη όμως δεν είναι σιγά-σιγά τις νύκτες στις αυλές γυρνάει και στα κοτέτσια τρύπες ψάχνει για να μπει κοκόρια, κότες και πουλιά να πνίξει για να φάει.

9 Ο Ποντικός Ο ποντικός ζει στο βουνό, στον κάμπο και στην πόλη φίλους δεν έχει πουθενά και τον διώχνουν όλοι. Με τα κοφτερά του δόντια τα πάντα πριονίζει μα όταν η γάτα μας τον δει, κυνηγητό αρχίζει.

10 Η Κουκουβάγια Η κουκουβάγια είναι πουλί που μες την νύχτα ζει έχει άσχημη φωνή, παγερή και είναι πολύ σοφό πουλί.

11 Το Ελάφι Μες το δάσος τριγυρίζει όμορφο καμαρωτό με την ελαφίνα δίπλα, την πιστή του συντροφιά, τρώει χόρτα, βελανίδια, φύλλα και άγρια κάστανα κι όταν δει κανένα εχθρό του κουνά τα κέρατα.

12 Η Οχιά Είναι φίδι πονηρό και πολύ φαρμακερό. Ζεί στους κάμπους, στα λειβάδια καλοκαιρινό καιρό, τρυπώνει μέσα στις φωλιές, τον ποντικό δαγκώνει και με το δηλητήριο το θύμα του σκοτώνει.

13 Ο Λαγός Από τα πιο γρήγορα ζώα, φίλοι μου, είναι ο λαγός. Τρέχει συνεχώς στο δάσος, στα χωράφια και στ’ αμπέλια κι όταν τον κυνηγά ο σκύλος και ο κακός ο κυνηγός δεν μπορούνε να τον πιάσουν και λιγώνεται στα γέλια.

14 Η σαύρα Η σάυρα είναι ερπετό, στο βάλτο τριγυρίζει και μοιάζει με κροκόδειλος που τα παιδιά φοβίζει. Στα χόρτα ψάχνει για να βρεί κανένα μαμουνάκι, να φάει η δόλια, μα αν δεν βρεί, τρώει και χορταράκι.

15 Ο Λύκος Με σκύλο μεγαλόσωμο πολύ ο λύκος μοιάζει μα είναι κακός και άγριος και όλους τους τρομάζει. Με τα σουβλερά του δόντια να τρώει δε χορταίνει κι όταν πέσει η παγωνιά, στις στάνες κατεβαίνει.

16 Η Χελώνα Ζεί στον κάμπο στα χωράφια και ακόμα στην αυλή. Ολοένα τριγυρίζει πότε εδώ και πότε εκεί. Με το χέρι της στην πλάτη ζει ολόκληρη ζωή κουνουπάκια, χορταράκια τρώει η δόλια για να ζεί.

17 Ο Τάρανδος Με τ’ όμορφο ελάφι μοιάζει ο τάρανδος πολύ όμως είναι πιο μεγάλος και με τους Λαπώνους ζεί, το μαθαίνουν να υπακούει κι αν περάσουν λίγα χρόνια στα ελκυθρά τους τον ζεύουν και πηγαίνουν μες στα χιόνια.


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google