Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

2 Τι είναι στη πραγματικότητα η ακτινοβολία;
Η Ακτινοβολία είναι το προϊόν μιας εκπομπής μιας πηγής,όπως σωματίδια ύλνονται από την πηγή ,καθώς βάλλονται από αυτήν. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία δεν έχει καμία σχέση με τη ραδιενέργεια.

3 Ιονίζουσα ακτινοβολία
Η ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει συχνότητα υψηλότερη από το ορατό φως, είναι μικρότερου μήκους κύματος και μεταφέρει πολύ υψηλή ενέργεια. Η ιονίζουσα ακτινοβολία περιλαμβάνει τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες, την κοσμική ακτινοβολία, τις ακτίνες Χ και γάμμα (ραδιενέργεια). Αυτή η μορφή ακτινοβολίας Θεωρείται επικίνδυνη διότι μπορεί να προκαλέσει ιονισμό (διάσπαση των δεσμών του DNA των κυττάρων που είναι αιτία βλαβών από καρκίνο και άλλες ασθένειες).

4 Μη ιονίζουσα ακτινοβολία
Η μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει συχνότητα μικρότερη ή ίση με το ορατό φως, είναι μεγάλου μήκους κύματος και μεταφέρει σχετικά μικρή ενέργεια, η οποία δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει ιονισμό, δηλαδή να σπάσει χημικούς δεσμούς στα μόρια των κυττάρων και δεν συνδέεται με κινδύνους για την υγεία, όπως η ιονίζουσα ακτινοβολία. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

5 Υπεριώδης ακτινοβολία
Ακτίνες Χ Ακτίνες γ Ακτινοβολία άλφα Ακτινοβολία βήτα Ακτινοβολία νετρονίων που έχουν υψηλές ταχύτητες

6 Έρευνες και μετρήσεις στην Ελλάδα
Μετρήσεις και έρευνες γίνονται συστηματικά στην Ελλάδα από την έναρξη λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας. Υπεύθυνος φορέας για την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες είναι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποβάλλουν στην ΕΕΑΕ, για κάθε κεραία που πρόκειται να εγκαταστήσουν, μελέτη ραδιοεκπομπών η οποία πρέπει να αποδεικνύει ότι με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας τηρούνται τα όρια εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως αυτά καθορίζονται από την εθνική νομοθεσία. Σύμφωνα με το Nόμο, η ΕΕΑΕ έχει αναλάβει να ελέγχει την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, διενεργώντας ελέγχους αυτεπαγγέλτως και χωρίς προειδοποίηση.

7 Επιπτώσεις υπερβολικής χρήσης του κινητού
Ωστόσο παρατηρείται πως για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τοποθετεί για αρκετή ώρα την ημέρα μια κεραία ασύρματης ακτινοβολίας δίπλα στο κεφάλι του. Αξίζει να σημειωθεί πως το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει παλμική ασύρματη ακτινοβολία συχνότητας MHz( που σημαίνει πως το φαινόμενο που μελετάμε συμβαίνει μια φορά το δευτερόλεπτο),κατά την διάρκεια της ώρας που μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο.

8 Επιπτώσεις μακροχρόνιας χρήσης κινητού.
Επιπτώσεις μακροχρόνιας χρήσης κινητού. Η μακροχρόνια κυρίως χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής του χρήστη από τις εξής ασθένειες: Καρκίνος του εγκεφάλου Καρκίνος των σιαλογόνων αδένων Όγκους στα μάτια Λευχαιμία Αϋπνία Πονοκέφαλος Σύγχυση και στρες

9 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας! ANDRIANA KIVU!
ADAMANTIA ZDRAVA!


Κατέβασμα ppt "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google