Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη Υπεύθυνη: Μαρία Γραμματίκα

2 Μαθητές: 12 (6 αγόρια & 6 κορίτσια)
Τμήμα: Ε’2 Κεσπέμ: Ιάσμου Μαθητές: 12 (6 αγόρια & 6 κορίτσια)

3 Το πρώτο μνημείο για το οποίο μιλήσαμε ήταν το Ταζ Μαχάλ.
Αφού διαβάσαμε το κείμενο και επεξηγήσαμε τις άγνωστες λέξεις, τα παιδιά απάντησαν στις ερωτήσεις κατανόησης. Στο πλαίσιο της τελευταίας δραστηριότητας τα παιδιά υπολόγισαν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε η κτίση του μνημείου, εντάσσοντας έτσι και τα μαθηματικά στο μάθημα μας. Στον παγκόσμιο χάρτη βρήκαμε την Ινδία και μάθαμε αρκετές πληροφορίες γι’ αυτή (π.χ.με ποιες χώρες συνορεύει, από ποια θάλασσα και ποιον ωκεανό περιβάλλεται). Σε έναν άλλο χάρτη της Ινδίας εντοπίσαμε την πόλη Άγκρα, όπου βρίσκεται το Ταζ Μαχάλ.

4 Μετά την επεξεργασία του κειμένου, ψάξαμε στο Google και είδαμε εικόνες για το Ταζ Μαχάλ. Τα παιδιά τις παρατήρησαν προσεχτικά και περιέγραψαν το μνημείο αυτό. Αφού λοιπόν ανοίξαμε την παιδαγωγική βαλίτσα και βρήκαμε πώς λέγονται αυτά τα υφάσματα βλέποντας και σχετικές εικόνες στο Google, αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για την Ινδία, χρησιμοποιώντας την παιδαγωγική βαλίτσα.

5 Εδώ συζητήσαμε και για τις χρήσεις των μπαχαρικών.
Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια του συμβόλου Βαμβάκι πήραμε όλα τα υλικά (χάρτης, παζλ, καρτέλες-φωτογραφίες, δελτία τεκμηρίωσης) που αντιστοιχούν στην Ινδία. Χρησιμοποιώντας τον χάρτη, παρατηρήσαμε την Ινδία και είπαμε με ποια μεταφορικά μέσα θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε τη χώρα αυτή. Αφού φτιάξαμε το παζλ με το παζάρι, παρατηρήσαμε και περιγράψαμε το παζάρι στην Ινδία και κάναμε μία σύγκριση με το παζάρι που γίνεται στον τόπο μας. Εδώ συζητήσαμε και για τις χρήσεις των μπαχαρικών. Με τη βοήθεια των δελτίων τεκμηρίωσης, μιλήσαμε για τις τροφές, την αρχιτεκτονική, την ενδυμασία κτλ και έτσι μάθαμε αρκετές πληροφορίες για τη χώρα αυτή.

6 Κλείσαμε την ενότητα με την κατασκευή του Ταζ Μαχάλ.
Για την κατασκευή της μακέτας συμβουλευτήκαμε τις εικόνες από το Ιντερνέτ και σημειώσαμε τις βασικές πληροφορίες του μνημείου για να τις τοποθετήσουμε σε μορφή πινακίδων στη μακέτα.


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google