Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea

2

3 Σταχτοτσικνιάς Ένας επιδέξιος ψαράς
Είναι ο μεγαλύτερος από τους ερωδιούς που συναντούμε στη χώρα μας και αποτελεί τον κλασικό αντιπρόσωπο της οικογένειάς του. Μπορεί να παρατηρηθεί στην Ελλάδα όλο το χρόνο στους περισσότερους υγρότοπους. Αρκετοί Σταχτοτσικνιάδες είναι επίσης αποδημητικοί. Κάθετε πολλή ώρα ακίνητος κοντά ή μέσα στο νερό περιμένοντας υπομονετικά και με ένα αστραπιαίο τίναγμα του λαιμού και ράμφους «καμακώνει» με το ράμφος τη λεία του, συνήθως ψάρια και βατράχια .

4 Δενδροβάτραχος Hyla arborea

5 Δενδροβάτραχος Hyla arborea
Αυτοί οι ευχάριστοι μικροί βάτραχοι αφθονούν στην Κρήτη και μπορούν να βρεθούν εκτός από τις λίμνες και σε άλλες πηγές γλυκού νερού, σε χιλιάδες την άνοιξη. Ως γνώρισμα της αμυντικής στρατηγικής τους, μπορούν να αλλάξουν το χρώμα τους ποικιλόμορφα. Μερικές φορές παίρνουν μια τέτοια λαμπρή εμφάνιση που οι επισκέπτες στο Aquaworld τους μπερδεύουν με τα πλαστικά αντίγραφα!

6 Λιβολούλα - Libellilidae

7

8 Λιβελούλα Zει κοντά σε λίμνες, ρυάκια και υδροβιότοπους, τρέφεται με μικρά έντομα όπως κουνούπια, σκνίπες ή πεταλούδες και ζευγαρώνει στον αέρα. Tο αρσενικό, αφού ζευγαρώσει με το θηλυκό, γίνεται τροφή του, ώστε το θηλυκό να εξοικονομήσει τη μέγιστη δυνατή ενέργεια για την αναπαραγωγή! Το θηλυκό γεννά τα αυγά του συχνά πάνω σε φύλλα φυτών, που βρίσκονται κοντά ή πάνω στο νερό.

9 Καλαμοκανάς Himantopus himantopus

10 Καλαμοκανάς Ζ ει σε υγροτόπους με ρηχό νερό, συχνά σε αρμυρόβαλτους , αλυκές, ρηχά έλη. Τρέφεται κυρίως με έντομα που αναζητά και σε πιο βαθύ νερό χάρη στα μακριά πόδια του. Φτιάχνει τη φωλιά του κοντά στο νερό. Ανήσυχος όταν φωλιάζει ξεσηκώνεται με το παραμικρό. Διαδεδομένος καλοκαιρινός επισκέπτης(Μάρτιος - Σεπτέμβριος) στην Ελλάδα , μπορεί να φωλιάσει και σε μικρούς υγροτόπους αν δεν παρενοχλείται.

11 Αργυροπελεκάνος - Pelecanus crispus

12 Αργυροπελεκάνος Ο Αργυροπελεκάνος είναι πανάρχαιο είδος και το πιο μεγαλόσωμο από τα εφτά είδη πελεκάνων που επιβιώνουν σήμερα στη Γη. Είναι ο μόνος πελεκάνος που υπάρχει όλο το χρόνο στον Αμβρακικό. Με άνοιγμα φτερών που ξεπερνά τα 3,2 μέτρα, είναι τo μεγαλύτερο υδρόβιο πουλί του κόσμου. Ζει και φωλιάζει σε λίμνες, παράκτιους υγροτόπους και ρηχές λιμνοθάλασσες, σχηματίζοντας αποικίες σε απρόσιτα σχετικά σημεία και τρεφόμενος αποκλειστικά με ψάρια. Δεν είναι μεταναστευτικό πτηνό, όταν όμως οι περιβαλλοντικές συνθήκες γίνουν δυσμενείς, μπορεί να μετακινείται σε κοντινούς υδροβιότοπους, εξασφαλίζοντας έτσι την επιβίωσή του.

13

14 Νούφαρο - nymphaea

15 Nούφαρο Το νούφαρο είναι ένα υδρόβιο φυτό που έχει περίπου 50 είδη. Το αρχαίο όνομα του νούφαρου –Νυμφαία- προέρχεται από την αρχαία λέξη νύμφη. Τα άνθη του νούφαρου είναι ακτινωτά και εξέρχονται από το κεντρικό μίσχο του φυτού. Έχουν ποικιλία χρωμάτων με πιο συνηθισμένο το λευκό. Τα νούφαρα του Νείλου αποκαλούνται λοτοί.


Κατέβασμα ppt "Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google