Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα
Προγραμματα ε.σ.π.α Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΣΠΑ Είναι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Πρoγράμματα (ΠΕΠ) τoυ Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) – 2013 τα οποία συγχρηματoδoτoύνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στo πλαίσιo των Δράσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων, για την κoινωνική και oικoνoμική συνoχή και στoχεύoυν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής oικoνoμίας.

3 Προγραμματα αγροτικησ αναπτυξησ εσπα
Στόχοι Δημιουργία ενός ισχυρού, ανταγωνιστικού και βιώσιμου αγροδιατροφικού συστήματος Προαγωγή της αειφορίας του αγροδιατροφικού συστήματος και των αγροτικών περιοχών Δημιουργία βιώσιμων και πολυλειτουργικών αγροτικών περιοχών Οι  οποίοι επιτυγχάνονται κυρίως με: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού συστήματος, καθώς και της αλυσίδας αξίας των εγχώριων αγροτικών προϊόντων

4 Προγραμματα αγροτικησ αναπτυξησ εσπα
την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου και την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας την προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας, καθώς και το μετριασμό και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή την παροχή βασικών υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο τη διαφοροποίηση της οικονομικής βάσης και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού στις αγροτικές περιοχές.

5 Εγγραφη στο μητρωο αγροτων
Βάσει με την προδημοσίευση του προγράμματος Νέων Αγροτών δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 έως και 40 ετών με επαρκή επαγγελματικά προσόντα και εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί σε γεωργική εκμετάλλευση. Ως πρώτη εγκατάσταση θεωρείται η για πρώτη φορά επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία. Η πρώτη εγκατάσταση ως διαδικασία ξεκινά με την για πρώτη φορά εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του υποψηφίου δικαιούχου ως «νεοεισερχόμενου» επαγγελματία αγρότη.

6 Δικαιολογητικα για τον φακελο υποψηφιοτητασ
Επικυρωμένο αντίγραφο (δύο όψεων) της Αστυνομικής Ταυτότητας υποψηφίου και του συζύγου Βεβαίωση Δημάρχου ή Κοινοτάρχη για το μόνιμο της κατοικίας του υποψηφίου με αριθμό πρωτοκόλλου και πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης. Αντίγραφα Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 & Ε3 (εφ΄ όσον υποβάλλονται) των τριών τελευταίων ετών (και του/της συζύγου, εφόσον δεν υπάρχει κοινή δήλωση των δύο συζύγων στην τριετία). Εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών και των δύο συζύγων. Αντίγραφα Δηλώσεων Ε9 (Αρχικής και όλων των επόμενων μεταβολών και των δύο συζύγων). Υπεύθυνη δήλωση ότι το περιεχόμενο των αντιγράφων της φορολογικής δήλωσης είναι αληθές και ίδιο με το υποβληθέν στη Δ.Ο.Υ αντίγραφο, εφ΄ όσον τα αντίγραφα που υποβάλλονται δεν είναι επικυρωμένα από τη Δ.Ο.Υ. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλεται απόσπασμα μητρώου της ΔΟΥ με την τελευταία μεταβολή του υποψηφίου και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα βεβαιώνεται από την οικεία ΔΟΥ ότι δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Επικυρωμένα αντίγραφα Δήλωσης Καλλιέργειας (ΑΕΕ) ΟΣΔΕ του υποψήφιου και του/της συζύγου του για το σύνολο των ετών κατά τα οποία έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση (εφόσον έχουν υποβληθεί). Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

7 Δικαιολογητικα για τον φακελο υποψηφιοτητασ
Επικυρωμένη Φωτοτυπία Βιβλιαρίου ΟΓΑ υποψηφίου (εφόσον υπάρχει) Θεωρημένο αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής/πτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Αποδεικτικά στοιχεία της ημερομηνίας πρώτης εγκατάστασης (π.χ. μητρώο αγροτών) Τίτλους νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων (συμβόλαια – ενοικιαστήρια) Θεωρημένη Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει). Θεωρημένη Φωτοτυπία Πρώτης Σελίδας Βιβλιαρίου Τράπεζας. Άδεια εισόδου ή αντίγραφα των καταστάσεων εισόδου σε κοινοτικούς βοσκοτόπους. Βεβαίωση ποσόστωσης γάλακτος από ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. Ε9 του εκμισθωτή που να φαίνεται η κατοχή των παραπάνω αγροτεμαχίων Απόφαση οριστικής ένταξης και προέγκριση στην περίπτωση δημιουργίας της εκμετάλλευσης από Πρόωρη Συνταξιοδότηση.

8 Δικαιολογητικα για τον φακελο υποψηφιοτητασ
Τιμολόγιο Πώλησης ή Δελτίο Αποστολής (περίπτωση ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ) για την αγορά ζωικού κεφαλαίου / μελισσοσμηνών. Ιδιωτικό συμφωνητικό για την αγορά ζωικού κεφαλαίου / μελισσοσμηνών από άλλο κτηνοτρόφο / μελισσοκόμο, θεωρημένο από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποδεικτικό δωρεάς εν ζωή ζωικού κεφαλαίου  / μελισσοσμηνών, εφόσον η παραχώρηση έγινε από τους γονείς, θεωρημένο από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικυρωμένο αντίγραφο μελισσοκομικού βιβλιαρίου υποψηφίου Για τους αλλοδαπούς υποψηφίους «Έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης» ή «Δελτίο μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ένωσης» κατά περίπτωση. Δικαιολογητικά και παραστατικά που να αποδεικνύουν τη διακοπή προηγούμενου επαγγέλματος – απασχόλησης του υποψήφιου. Δικαιολογητικά διακοπής εργασίας υποχρεούνται να προσκομίσουν οι επαγγελματίες και οι μόνιμα απασχολούμενα μισθωτοί. Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη διάρκεια και το χρονικό διάστημα απασχόλησης για εποχιακή ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή με ημερομίσθιο αμειβόμενη εργασία του υποψηφίου (εργάτες, οικοδόμοι κλπ). Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά: συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αντίγραφο λογαριασμού ασφαλισμένου από το Ι.Κ.Α. Αντίγραφο Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών του συντάκτη μελετητή Αμπελουργικό και Ελαιοκομικό μητρώο

9 πηγεσ https://www.espa.gr/el/Pages/Default.aspx


Κατέβασμα ppt "Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google