Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20 ού αιώνα. Στα πρώτα 15 χρόνια του 20 ού αιώνα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ανέπτυξε μια σειρά από θεωρίες που διακήρυξαν, για πρώτη φορά, την ισοδυναμία της μάζας με την ενέργεια ενώ ταυτόχρονα έδωσαν εντελώς νέο περιεχόμενο στις έννοιες του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας. Θεωρίας της Σχετικότητας  Οι θεωρίες αυτές ήταν κατ ' ουσίαν μια βαθιά αναθεώρηση της παλαιάς Νευτώνειας Φυσικής και αποτέλεσαν επανάσταση για την επιστημονική αλλά και φιλοσοφική έρευνα.

3  Η Γενική θεωρία της Σχετικότητας ή γενική σχετικότητα είναι η θεωρία βαρύτητας που προτάθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, και η οποία περιγράφει τη βαρυτική δύναμη μέσω των καμπυλώσεων του χωροχρόνου παρουσία μάζας. Άλμπερτ Αϊνστάιν χωροχρόνου μάζας  Βασική αρχή της θεωρίας είναι η ισοδυναμία των επιταχυνόμενων συστημάτων αναφοράς με συστήματα που ευρίσκονται εντός βαρυτικού πεδίου. βαρυτικού πεδίου  Τον Νοέμβριο του 1915, ο Αϊνστάιν παρουσίασε τη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας σε μια σειρά διαλέξεων ενώπιον της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Η τελευταία διάλεξη προκάλεσε αναστάτωση στον επιστημονικό κόσμο, καθώς ο Αϊνστάιν παρουσίασε μια θεωρία που αντικαθιστούσε την εξήγηση του Ισαάκ Νεύτωνα για τη βαρύτητα. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η βαρύτητα δεν θεωρείται ως το αποτέλεσμα μιας δύναμης, αλλά οφείλεται στην καμπύλωση του χωροχρόνου, η οποία προκαλείται από την περιεχόμενη στον χωρόχρονο μάζα και ενέργεια Νοέμβριο1915 Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Ισαάκ Νεύτωνα βαρύτητα

4

5  Σύντομα μετά τη δημοσίευση της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας το 1905, ο Αϊνστάιν προσπάθησε να βρει τρόπο για το πώς να συμπεριλάβει τη βαρύτητα στο νέο σχετικιστικό πλαίσιο του. Το 1907, ένα απλό νοητικό πείραμα που περιλάμβανε έναν παρατηρητή σε ελεύθερη πτώση, ήταν η απαρχή για την οκταετή έρευνά του πάνω στη σχετικιστική θεωρία της βαρύτητας. ειδικής θεωρίας της σχετικότητας βαρύτητα νοητικό πείραμα  Ο Αϊνστάιν χρησιμοποίησε προσεγγιστικές μεθόδους στον υπολογισμό των αρχικών προβλέψεων της θεωρίας. Το 1917, εφάρμοσε τη θεωρία του στο σύμπαν σαν ολότητα, ανοίγοντας το πεδίο της σχετικιστικής κοσμολογίας.  Από τη σύγχρονη σκοπιά, θεώρησε ένα στατικό σύμπαν, εισάγοντας μία νέα παράμετρο στις αρχικές του πεδιακές εξισώσεις - την κοσμική σταθερά - για να αναπαράγει την " παρατήρηση " αυτή  Μέχρι το 1929, παρ ' όλα αυτά, η δουλειά του Hubble και άλλων είχαν αποδείξει ότι το σύμπαν μας επεκτείνεται.  Ο Αϊνστάιν αργότερα χαρακτήρισε την κοσμολογική σταθερά ως το μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής του

6  Η γενική σχετικότητα ήταν από τις πιο περίεργες μεταξύ των υπολοίπων φυσικών θεωριών. Προφανώς, ήταν ανώτερη από τη Νευτώνεια βαρύτητα, συμφωνούσε με την ειδική σχετικότητα και ευθυνόταν για αρκετά φαινόμενα τα οποία η Νευτώνεια θεωρία αδυνατούσε να εξηγήσει.  Ο ίδιος ο Αϊνστάιν έδειξε το 1915 πώς η θεωρία του εξηγούσε την ανώμαλη επιπρόσθετη προήγηση του περιηλίου του Ερμή χωρίς αυθαίρετες παραμέτρους ("fudge factors").  Όμοια, το 1919 μία αποστολή με επικεφαλής τον Eddington επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της γενικής σχετικότητας για την εκτροπή του αστρικού φωτός από τον Ήλιο κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης του Ηλίου στις 29 Μαΐου το 1919, κάνοντας τον Αϊνστάιν άμεσα διάσημο.  Ωστόσο, η θεωρία εντάχθηκε στο κύριο ρεύμα της θεωρητικής φυσικής και της αστροφυσικής μόνο με τις εξελίξεις μεταξύ του 1960 και του 1975, η οποία είναι τώρα γνωστή ως η χρυσή εποχή της γενικής σχετικότητας. Οι φυσικοί άρχισαν να κατανοούν την έννοια της μαύρης τρύπας, και ακόμη πιο ακριβείς ηλιακές δοκιμές επιβεβαίωσαν την προβλεπτική ικανότητα της θεωρίας.

7 Γενική Θεωρία Σχετικότητας https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD %CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CE%B5%CF%89%C F%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE% A3%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C F%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD %CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CE%B5%CF%89%C F%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE% A3%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C F%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82 Άλμπερτ Αϊνστάιν https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BB%CE%BC %CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84_%CE%91%CF%8A%CE %BD%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BB%CE%BC %CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84_%CE%91%CF%8A%CE %BD%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD Εικόνες https://www.google.gr/search?q=%CE%B3%CE%B5%CE%BD %CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82+%CE%B8%CE%B5%CF %89%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CE%B9 %CE%BD+%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD&es pv=2&biw=1280&bih=855&site=webhp&tbm=isch&source=l nms&sa=X&ved=0CAgQ_AUoA2oVChMIk96_sNaeyAIVRF AUCh1GxQ_O

8  Μαίρη Τσαλαμπάση  Έφη Μητσέλου  Ιωάννα Τζιώτη


Κατέβασμα ppt " Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google