Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ 2 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ 2 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ 2 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2 Ξεκίνησε τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός. Τιμήθηκε με πολεμικό σταυρό. Χειροτονήθηκε το 1923. Γεννήθηκε στο Charleroi το 1894. Εγκατέλειψε τις σπουδές του λόγω γερμανικών εισβολών στο Βέλγιο. Συνέχισε τις σπουδές του επιλέγοντας τη θεωρητική Φυσική ως νέο αντικείμενο σπουδών. Γράφτηκε σε θεολογική σχολή στο Mallin.

3 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ Πέρασε ένα χρόνο στο Cambridge. Έκανε μετρήσεις στον αστεροσκοπείο του Harvard. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο ΜΙΤ.

4 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ LOUVAIN Αναλαμβάνει μια ακαδημαϊκή θεση Αναπτύσσει τα δικά του κοσμολογικά μοντέλα.

5 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ Αν το σύμπαν είναι πραγματικά διαστελλόμενο, τότε χθες θα πρέπει να ήταν μικρότερο από ότι είναι σήμερα. Ομοίως πέρυσι θα πρέπει να ήταν ακόμη πιο μικρό.

6 ΘΕΩΡΙΑ LEMAITRE Πίστευε πως η γενική σχετικότητα υπονοούσε μια στιγμή δημιουργίας. Συμπέρανε ότι το σύμπαν στην αρχή εντοπιζόταν σε μια μικρή συμπυκνωμένη περιοχή από την οποία εξερράγη κι εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου για να γίνει το σύμπαν που βρισκόμαστε εμείς σήμερα. Υποστήριζε πως το σύμπαν θα συνέχιζε να εξελίσσεται και στο μέλλον.

7 ΦΥΣΙΚΗ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ Ο Lemaitre όντας εξοικειωμένος με τη διαδικασία της ραδιενεργού διάσπασης, υποπτευόταν πως σε κάτι παρόμοιο, μεγαλύτερων διαστάσεων, όφειλε τη δημιουργία του το σύμπαν. Μάλιστα πίστευε πως το άτομο που δέχτηκε τη διάσπαση ήταν το επικαλούμενο αρχέγονο άτομο.

8 THE BIG BANG ‘’Η υπόθεση του αρχέγονου ατόμου είναι μια υπόθεση περί κοσμογονίας, η οποία απεικονίζει το σημερινό σύμπαν ως αποτέλεσμα της ραδιενεργού αποσύνθεσης* ενός ατόμου.’’ Lemaître Lemaître *Η ενέργεια που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της αποσύνθεσης μπορεί να τροφοδότησε τη διαστολή η οποία ήταν κεντρικής σημασίας για το μοντέλο του Lemaître

9 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ Χρησιμοποίησε ως αφετηρία τη θεωρία του Einstein για τη γενική σχετικότητα. Ανέπτυξε ένα θεωρητικό μοντέλο για τη κοσμολογική δημιουργία και διαστολή. Ταίριαξε το μοντέλο αυτό με τις γνωστές παρατηρήσεις φαινομένων.

10 ΄΄ Η εξέλιξη του σύμπαντος μπορεί να παρομοιαστεί με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων που έχει μόλις ολοκληρωθεί: λίγες σπίθες, στάχτες και καπνός. Καθισμένοι σε ένα κάρβουνο που έχει πια κρυώσει, βλέπουμε τους ήλιους να σβήνουν και προσπαθούμε να θυμηθούμε την εξαφανισμένη λαμπρότητα της απαρχής του κόσμου ΄΄ Lemaître

11 EINSTEIN – LEMAITRE Ο Einstein είχε ήδη ακούσει αυτή την άποψη από τον Friedmann, κι έτσι εισήγαγε τον Βέλγο επιστήμονα στο έργο του Ρώσου ομολόγου του. ‘’ Οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί, αλλά η φυσική σας είναι απεχθής ‘’ Einstein

12 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥ EINSTEIN Ο Einstein δεν είχε εξετάσει σχολαστικά κανενός εργασία σχετικά με τη θεώρια του Big Bang. Απέρριψε,έτσι, και τις δυο απόψεις, συμπεριφερόμενος σαν δικτάτορας. ‘’ Για να με τιμωρήσει για τη περιφρόνηση που έτρεφα προς τις αυθεντίες, η μοίρα με έκανε κι εμένα αυθεντία ‘’ Einstein

13 FRIEDMANN – LEMAITRE ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 2 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 16.3.2012 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


Κατέβασμα ppt "GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ 2 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google