Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ

2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΩΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣYΝΕΧΗ ΤΑΣΗ V ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ Ι ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΙΣΗ ΜΕ: ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ WATT [W].

3 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΕΑΝ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΟ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΚΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ u(t) ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ i(t) ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ:

4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΕΑΝ Η ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΟΝΟΕΙΔΩΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ: Η ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ:

5 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

6 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ
ΕΝΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ (ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ) ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

7 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΑΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ

8 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΑΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ «ΠΑΕΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ. ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΡΓΟΥ ΙΣΧΥΟΣ ΕIΝΑΙ ΤΟ Var.

9 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ cosφ=1 cosφ=0

10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ S
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥ (ΕΝΕΡΓΟ + ΑΕΡΓΟ). ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕIΝΑΙ ΤΟ VA. S Q φ P

11 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΙΣΧΥΟΣ - ΒΑΤΤΟΜΕΤΡΟ
ΤΟ ΒΑΤΤΟΜΕΤΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ ΠΗΝΙΑ, ΠΗΝΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΤΑΣΗΣ (ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ).

12 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΙΣΧΥΟΣ - ΒΑΤΤΟΜΕΤΡΟ
ΤΟ ΟΡΙΟ ΥΠΕΡΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΤΟΜΕΤΡΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ.

13 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ
Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ. ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΑΤΤΟΜΕΤΡΟΥ, ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟΥ.

14 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΆΣΚΗΣΗ 1η
Ένα ωμικό φορτίο R=50Ω τροφοδοτείται από πηγή AC 220V (rms). Στο κύκλωμα συνδέουμε βαττόμετρο (0-500W, κλάση 1), αμπερόμετρο (0-10Α, κλάση 1,5) και βολτόμετρο (0-500V, κλάση 1,5). Α. Σχεδιάστε το κύκλωμα και υπολογίστε τις ενδείξεις των οργάνων και τα σφάλματα μέτρησης. Β. Παράλληλα στο ωμικό φορτίο συνδέουμε πηνίο με συντελεστή αυτεπαγωγής L=0,1H. Υπολογίστε τις ενδείξεις των οργάνων. Γ. Για το φορτίο του προηγούμενου ερωτήματος υπολογίστε την φαινόμενη και την άεργο ισχύ, καθώς και τον συντελεστή ισχύος. Δ. Παράλληλα στα δυο προηγούμενα φορτία συνδέουμε πυκνωτή χωρητικότητας C=60μF. Υπολογίστε τις ενδείξεις των οργάνων, την φαινόμενη και την άεργο ισχύ, καθώς και τον συντελεστή ισχύος.

15 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΆΣΚΗΣΗ 2η
Ένα ωμικό φορτίο R=50Ω τροφοδοτείται από πηγή AC 220V (rms). Στο κύκλωμα συνδέουμε βαττόμετρο (0-1000W, κλάση 1, rw=0,2Ω), αμπερόμετρο (0-10Α, κλάση 1,5, ra=0,6Ω) και βολτόμετρο (0-500V, κλάση 1,5, rv=65kΩ). Σχεδιάστε το κύκλωμα και υπολογίστε τις ενδείξεις των οργάνων και τα σφάλμα μέτρησης του βαττομέτρου.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google