Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες ------------------------------- -Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν -Εκδοτικός Οίκος: Brijbasi Art Press Limited, India.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες ------------------------------- -Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν -Εκδοτικός Οίκος: Brijbasi Art Press Limited, India."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες ------------------------------- -Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν -Εκδοτικός Οίκος: Brijbasi Art Press Limited, India

2

3 Η ιστορία αρχίζει πριν εκατό χρόνια περίπου στο Λονδίνο. Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας Άγγλος ευγενής, ψηλός, εμφανίσιμος σαραντάρης. Είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μουστάκι, κατάλευκο δέρμα γοητευτικό χαμόγελο χαμόγελο. Ο υπηρέτης του ήταν ο Πασπαρτού. Ο Πασπαρτού ερχόταν από το Παρίσι και είχε δουλέψει ως τραγουδιστής, διασκεδαστής σε τσίρκο, δάσκαλος γυμναστικής και πυροσβέστης. Μια μέρα ο Φογκ σαν ήταν στο κλαμπ έβαλε ένα στοίχημα 20,000 λιρών ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Πηρέ το τρένο από το Ντόβερ και έφτασε στην Γαλλία και από εκεί στην Βομβάη. Όταν έφτασε στην Βομβάη πηρέ το τρένο για να φτάσει στην Καλκούτα.

4

5 Η διαδρομή του τερματίστηκε στην μέση του δάσους γιατί εκεί ήταν το τέλος της γραμμής. Ο Φογκ και ο Πασπαρτού κατέβηκαν. Ενώ περπατούσαν, βρήκαν στο δρόμο τους ένα ντόπιο με ένα ελέφαντα. Ο Φογκ αγόρασε τον ελέφαντα και συνέχισαν την διαδρομή τους για την Καλκούτα. Ξαφνικά άκουσαν φωνές και ο Πασπαρτού σκέφτηκε ότι ήταν λίστες. Στην πραγματικότητα ήταν πολεμιστές που κουβαλούσαν το νεκρό σόμα του Ράντζα. Μαζί τους έπαιρναν και την γυναίκα του, την Αούντα, γιατί η παράδοση τους έλεγε ότι έπρεπε να καεί ζωντανή μαζί του. Μόλις άναψαν την φωτιά, ο Πασπαρτού πήδηξε και έσωσε την Αούντα από τις φλόγες πριν καεί. Την πήραν μαζί τους και συνέχισαν τον γύρο του κόσμου.

6

7 Έζησαν διάφορες περιπέτειες στις χώρες από όπου πέρασαν όπως το Χονγκ Κονγκ και την Γιοκοχάμα τις Ιαπωνίας. Διέσχισαν την Αμερική και τον Ατλαντικό ωκεανό οπού έζησαν ακόμη παραπάνω περιπέτειες. Στις 20 Δεκεμβρίου το βράδυ, βρίσκονταν στα νότια της Ιρλανδίας και είχαν μένει μόνο 24 ώρες για να κερδίσει το στοίχημα του. Μόλις πάτησε το πόδι του στην Αγγλία ο Φογκ συνελήφθηκε για ληστεία 55,000 λιρών από μια τράπεζα. Εκείνη την στιγμή νόμιζε ότι δεν θα φτάσει έγκαιρα στο Λονδίνο, και ότι έχασε το στοίχημα, όμως μετά από λίγες ώρες του ανακοίνωσαν ότι έγινε ένα λάθος και ότι ο αληθινός κλέφτης συνελήφθηκε τρεις μέρες προηγουμένως. Έτσι ο Φογκ αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε το ταξίδι του αφού του έμειναν μόνο 5 ώρες για να φτάσει στον προορισμό του.

8

9 Βλέποντας το ρολόι, ο Φογκ, συνειδητοποίησε ότι θα φτάσει αργά και έτσι παραίτησε και αποφάσισε να παντρευτεί την Αούντα. Όμως ο Πασπαρτού του είπε πως δεν είχε πάρει το ρολόι του μια ώρα πίσω και ότι έχει ακόμα 10 λεπτά για να φτάσει στο κλαμπ. Ο Φογκ βιαστικά έτρεξε για να προλάβει. Όλοι στο κλαμπ έβλεπαν το ρολόι και όταν οι δείκτες έδηξαν 8:44 μ.μ. ο Φογκ μπήκε μέσα. Έτσι έφτασε ακριβώς στην ώρα του στης 21 Δεκεμβρίου και κέρδισε το στοίχημα. Αυτό το βιβλίο το προτείνω σε όλα τα παιδιά και σε όσους αγαπούν τα ταξίδια. Είναι ένα βιβλίο που όλοι θα λατρέψουν επειδή περιγράφει συναρπαστικούς τόπους και περιπέτειες.


Κατέβασμα ppt "Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες ------------------------------- -Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν -Εκδοτικός Οίκος: Brijbasi Art Press Limited, India."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google