Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας

2 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται σε άλλου τύπου άδειας χρήσης, η άδεια χρήσης αναφέρεται ρητώς.

3 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Ιονίου Πανεπιστημίου» έχει χρηματοδοτήσει μόνο τη αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

4 Πρώτη ενότητα Εισαγωγή στο Ms Word

5 Η διεπαφή του Ms Word

6 διαφορετική ανά καρτέλα
Κουμπί Office - στο Word 2010 ως καρτέλα «Αρχείο» Καρτέλες με ομάδες λειτουργιών Κορδέλα εντολών, διαφορετική ανά καρτέλα Χάρακας

7 Το κουμπί Office – λειτουργίες

8 Δημιουργία έγγράφου

9 Άνοιγμα αποθηκευμένου εγγράφου

10 Αποθήκευση

11 Δυνατότητες αποθήκευσης με άλλη μορφή

12 Επιλογές εκτύπωσης

13 Προετοιμασία εγγράφου για διανομή

14 Αποστολή εγραφου σε άλλους

15 Δημοσίευση σε διάφορα μέσα

16 Επιλογές προσαρμογής του Word

17 Ρυθμίσεις αποθήκευσης

18 Διάφορες ρυθμίσεις

19 Προσθαφαίρεση στοιχείων στη γραμμή γρήγορης πρόσβασης

20 Η κεντρική καρτέλα: Αντιγραφή ή αποκοπή και επικόλληση
Μορφοποίηση γραμματοσειράς Μορφοποίηση παραγράφου Εφαρμογή διαφόρων στυλ Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου

21 Η καρτέλα «εισαγωγή» Εξώφυλλο, κενή σελίδα ή μη αυτόματη αλλαγή σελίδας Πίνακες Εικόνες, Clip Art, σχήματα και γραφήματα Κεφαλίδες, υποσέλιδα, αριθμοί σελίδας Πλαίσιο κειμένου και σύμβολα

22 Διάταξη σελίδας Ρυθμίζουμε τα περιθώρια, τον προσανατολισμό της σελίδας, το μέγεθός της Συλλαβισμός Ενθέτουμε χρώματα και περιγράμματα Ρυθμίζουμε τις εσοχές Τακτοποιούμε την θέση των εικόνων

23 Η καρτέλα «αναφορές» Πίνακας περιεχομένων Υποσημειώσεις
Βιβλιογραφικές αναφορές, Λεζάντες

24 Στοιχεία αλληλογραφίας για μαζική συγγραφή πχ επιστολών ή άλλων εγγράφων

25 Αναθεώρηση Ορθογραφικός έλεγχος, Εισαγωγή σχολίων
Παρακολούθηση αλλαγών

26 Καρτέλα «Προβολή» Διάφοροι τρόποι προβολής εγγράφου Ζουμ
Δημιουργία παράθυρων

27 Δημιουργία εγγράφου – μερικές πρακτικές οδηγίες
Η αλλαγή γλώσσας: είτε κλικάροντας με το ποντίκι στο εικονίδιο της γλώσσας, που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών κάτω δεξιά, ή με ALT και SHIFT. Ξεκινάμε την πληκτρολόγηση – το Word αλλάζει αυτόματα τη σειρά, ή και τη σελίδα, όταν χρειαστεί.

28 Προεπιλεγμένα είναι τα πεζά.
Κεφαλαία και πεζά Προεπιλεγμένα είναι τα πεζά. Για κεφαλαία γράμματα, πατάμε το πλήκτρο SHIFT και πληκτρολογούμε – όσο είναι πατημένο, τα γράμματά μας είναι κεφαλαία. Το CAPS LOCK, το κλειδώνει την πληκτρολόγηση σε αποκλειστικά κεφαλαία. Ξαναπατάμε το CAPS LOCK για να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα πεζά.

29 Κανόνες σχετικά με τα κενά διαστήματα
Μεταξύ δύο λέξεων πατάμε µία φορά το πλήκτρο διαστήματος. Σημεία στίξης. , ; : ! Δεν αφήνουμε κενό μεταξύ λέξης και σημείου στίξης. Αφήνουμε ένα διάστημα μετά το σημείο στίξης και την επόμενη λέξη. Παρενθέσεις και εισαγωγικά ( ) "" «» Πλαισιώνουν τις λέξεις χωρίς ενδιάμεσα κενά διαστήματα

30 Μη αυτόματη αλλαγή σελίδας
Αν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα σε ένα σημείο συγκεκριμένο, κρατάμε πατημένο το CTRL και πατάμε ταυτόχρονα το ENTER .

31 Παράγραφος Όταν θελήσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα παράγραφο, πατάμε το πλήκτρο ENTER. Για να αφήσουμε µία κενή γραµµή, πατάμε επίσης μια φορά ENTER. Για να δημιουργήσουμε τις εσοχές στις αρχές των παραγράφων, χρησιμοποιούμε το πλήκτρο ΤΑΒ.

32 Εμφάνιση χαρακτήρων κρυφής μορφοποίησης
Τα σημεία παραγράφου και τα άλλα σημεία κρυφής μορφοποίησης που δε φαίνονται στην εκτύπωση γίνονται ορατά αν πατήσει κανείς το εικονίδιο παραγράφου (καρτέλα Κεντρική >> ομάδα Παράγραφος)

33 Επιλογή κειμένου Οποιαδήποτε ποσότητα κειμένου - Κάντε κλικ στο σημείο που θέλετε να αρχίζει η επιλογή, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και κατόπιν σύρετε το δείκτη πάνω από το κείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Λέξη - Κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της λέξης. Γραμμή κειμένου - Μετακινήστε το δείκτη στα αριστερά της γραμμής, ώσπου να μετατραπεί σε βέλος που δείχνει προς τα δεξιά και, κατόπιν, κάντε κλικ.

34 Επιλογή κειμένου Πρόταση- Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL και, κατόπιν, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της πρότασης. Παράγραφο - Κάντε τριπλό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της παραγράφου. Πολλαπλές παραγράφους - Μετακινήστε το δείκτη στα αριστερά της πρώτης παραγράφου, ώσπου να μετατραπεί σε βέλος που δείχνει προς τα δεξιά και, κατόπιν, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού, ενώ σύρετε το δείκτη επάνω ή κάτω.

35 Επιλογή κειμένου Μεγάλο μπλοκ κειμένου Κάντε κλικ στην αρχή της επιλογής, κυλήστε μέχρι το τέλος της επιλογής και, κατόπιν, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT ενώ κάνετε κλικ στο σημείο που θέλετε να τελειώσει η επιλογή. Ολόκληρο έγγραφο CTRL + A

36 Διαγραφή Για να διαγράψουµε ένα χαρακτήρα στα αριστερά του δείκτη, πατάµε το BACKSPACE. Για να διαγράψουµε ένα χαρακτήρα στα δεξιά του δείκτη, πατάµε το πλήκτρο DELETE.

37 Διάφοροι χαρακτήρες στην ελληνική διάταξη πληκτρολογίου
Τόνοι - το πλήκτρο του τόνου είναι το πλήκτρο δίπλα στο γράμμα Λ. Πατάμε τον τόνο και αμέσως μετά το φωνήεν. Διαλυτικά - πατάμε το SHIFT + το πλήκτρο του τόνου και αμέσως μετά το φωνήεν. Τόνος και διαλυτικά - πατάμε το SHIFT + το πλήκτρο W, και αμέσως μετά το φωνήεν. Ερωτηματικό - το ερωτηματικό (;) προστίθεται πατώντας το πλήκτρο Q. Άνω και κάτω τελεία - η άνω και κάτω τελεία (:) προστίθεται πατώντας SHIFT + το πλήκτρο Q

38 Αντιγραφή μορφοποίησης σε άλλο μέρος του κειμένου
Επιλέξτε το κείμενο ή το γραφικό (για περιγράμματα και γεμίσματα ) που διαθέτει τη μορφοποίηση που θέλετε να αντιγράψετε.   Κεντρική καρτέλα >> ομάδα Πρόχειρο, κλικ στο Πινέλο μορφοποίησης. Ο δείκτης αλλάζει σε εικονίδιο πινέλου. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη μορφοποίηση σε πολλαπλές επιλογές, κάντε διπλό κλικ στο κουμπί "Πινέλο μορφοποίησης". Επιλέξτε το κείμενο ή τα γραφικά που θέλετε να μορφοποιήσετε. Για να διακόψετε τη μορφοποίηση, πατήστε το πλήκτρο ESC.

39

40 ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google