Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται την θερμική και ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται την θερμική και ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

2 ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται την θερμική και ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία του ήλιου με χρήση μηχανικών μέσων για την συλλογή, αποθήκευση και διανομή της. Η κατευθείαν μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα λέγεται Φωτοβολταϊκή.

3 Φωτοβολταϊκά

4 Φωτοβολταϊκά Συστήματα Τα φωτοβολταϊκά συστήματα (Φ/Β) μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης περιοχών που είναι δύσκολο να πάρουν ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο (απομονωμένα σπίτια, φάροι, κ.α.). Μικροί υπολογιστές και ρολόγια χρησιμοποιούν τα Φ/Β για την λειτουργία τους.

5 ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ Οι ηλιακοί φούρνοι είναι συσκευές που χρησιμοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία σαν πηγή ενέργειας.Οι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία των ηλιακών φούρνων είναι : Συγκέντρωση ηλιακής ακτινοβολίας Μετατροπή ακτινοβολίας σε θερμότητα Εγκλωβισμός θερμότητας

6 Υπάρχουν διάφοροι τύποι ηλιακών φούρνων : Φούρνος κουτί (Box cooker)

7 Πλαισιωμένος φούρνος (Panel cooker)

8 Παραβολική εστία (Parabolic cooker)

9 Υβριδική ηλιακή εστία (Hybrid cooker)

10 Oι κατασκευές μας :

11  Hλιακό όχημα

12  Hλιακός φούρνος

13

14 Βιβλιογραφία :  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PUBLICATIONS/BYMONTHLY_PU BLICATIONS/diminiaia_2010/pub2/02.pdf Ομάδα 3 - Ήλιος και Ενέργεια: Κιάρης Χρήστος,Κονοσίδου Νέλη,Μανγκασαρίδου Βερόνικα,Παπαβασιλείου Βασίλης


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται την θερμική και ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google