Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

” “ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΩΝΤΟΣ Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποιο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "” “ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΩΝΤΟΣ Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποιο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ” “ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΩΝΤΟΣ Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποιο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης μειώνεται σε πάχος ΄πάνω από την Ανταρκτική. Η μείωση του πάχους του στρώματος έχει ως αποτέλεσμα την ονομαζόμενη τρύπα στο στρώμα του όζοντος επειδή το λεπτότερο σημείο του είναι πάνω από το Νότιο Πόλο. Λόγω του ότι το όζον προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία απορρφώντας σημαντικό τμήμα ΄της υπεριώδους η δημιουργία της τρύπας του όζοντος έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία. Επίσης αυξάνει την θερμοκρασία στον πλανήτη και συμβάλει αρνητικά στο λιώσιμο των πάγων. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται πως δημιουργήθηκε από υπερβολική χρήση χλωροφθορανθράκων που χρησιμοποιο΄ντας ευρέως ως προωθητικά αέρια και σε ψυκτικές συσκευές όπως τα κλιματιστικά.

2 ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Οταν πετάμε σκουπίδια ανοιγει ολο και πιο πολυ Η ΤΡΙΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΚΑΙ οι ανθρωποι ολο και πιο πολυ αρρωστουν απο πολλα ειδη καρκινου και οταν πετάμε σπρεύ και άλλα τέτοια ήδη που έχουν αυτά τα καυσαέρια μέσα.Μολύνεται η γή και τότε δημιουργήτε η τρύπα του οζοντος.

3 ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=JQJDEC NRLVS

4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Δημιουργία Ανδρέας Κωνσταντίνου Δ 1 Ευχαριστω πού για την προσοχή σας!!! 2015-2016


Κατέβασμα ppt "” “ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΩΝΤΟΣ Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποιο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google