Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ  Τα ΑΗΑ, που στις μέρες μας είναι στο προσκήνιο και συναντώνται σε πολλές συνθέσεις επώνυμων και μη καλλυντικών προϊόντων, είναι οξέα που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ  Τα ΑΗΑ, που στις μέρες μας είναι στο προσκήνιο και συναντώνται σε πολλές συνθέσεις επώνυμων και μη καλλυντικών προϊόντων, είναι οξέα που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ  Τα ΑΗΑ, που στις μέρες μας είναι στο προσκήνιο και συναντώνται σε πολλές συνθέσεις επώνυμων και μη καλλυντικών προϊόντων, είναι οξέα που έχουν μια ομάδα υδροξυλίου στην πρώτη θέση μετά την αμινο ομάδα.  Ανευρίσκονται στη φύση και λαμβάνονται από πηγές τροφίμων, όπως τα εσπεριδοειδή, το ζαχαροκάλαμο, τα ακτινίδια, τα σταφύλια, τα μήλα, το ξινόγαλα (λακτικό οξύ),το γαλακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το ασετυλικό οξύ, το μαλικό οξύ, το ταρταρικό οξύ και το τρυγικό οξύ.

3 ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ  Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται λόγω των υγροσκοπικών ιδιοτήτων του, ρυθμιστής του pH και ως ομαλοποιητική ουσία του ξηρού δέρματος. Έχει καλή διεισδυτικότητα στο δέρμα, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους.  Είναι το πιο κατάλληλο οξύ σε σχέση με τα άλλα α-υδροξυ- οξέα για το peeling, λόγω της αυξημένης κερατολυτικής του ιδιότητας. Έτσι δρα αποτελεσματικά στη μείωση των ρυτίδων με την πρόσκληση ενός ελεγχόμενου ερεθίσματος, με μικροαποφλίδωση του προσώπου και με παραγωγή νεοκολλαγόνου.

4 ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ  Επίσης έχει θετικά αποτελέσματα στη μείωση των υπερχρωματικών κηλίδων που απαντώνται στην φωτογήρανση.  Το γλυκολικό οξύ δρα αποτελεσματικά στη μείωση των ρυτίδων με ελεγχόμενο ερεθισμό και με παραγωγή νεοκολλαγόνου.  Χρησιμοποιείται έτσι για διόρθωση ανωμαλιών της επιδερμίδας και της θηλοειδούς στιβαδας του χορίου του δέρματος, όπως οι λεπτές ρυτίδες, η επιφνειακη χαλαρωση, ανωμαλίες της χρωστικής, περίκόγχιοι ηλιακοί φαγεσωρες (από τον ήλιο, γύρω από τα ματια), κερατώσεις και καλοήθεις μικροί σπίλοι.

5 ΕΦΑΡΜΟΓΗ PEELING ΜΕ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ  Λόγω της δυνατότητας αύξησης της αντίδρασης του δέρματος σε ορισμένα προϊόντα ή θεραπείες, οι ασθενείς πρέπει να ερωτώνται για πρόσφατη εφαρμογή   ηλεκτρόλυσης  κεριού ( για αποτρίχωση)  αποτριχωτικών προϊόντων  προγενέστερων απολεπίσεων ή αποξέσεων του δέρματος  βαφής μαλλιών  λούφας ή άλλων τύπων απολεπιστικών σφουγγαριών  χρήσης τρετινοϊνης  Προτού γίνει το peeling, πρέπει ν έχει περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα από την εφαρμογή οποιουδήποτε από τις θεραπείες ή χρήσεις των παραπάνω προϊόντων.

6 ΑΝΤΕΔΕΙΞΕΙΣ  Ο ενεργός απλός έρπης  οι μυρμηκίες  η χρήση accutane σε διάστημα 6 μηνών  πρόσφατη ακτινοβολία (ακτινοθεραπεία)  ανεπαρκής προστασία από τον ήλιο  πρόσφατες εγχειρήσεις ( τραύματα σε επούλωση)  ιστορικό υπερτροφικών ουλών ή χηλοειδών  κρυοθεραπεία ή κρυοχειρουργική μέσα στον προηγούμενο μήνα.

7 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ AHA’S ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ :  Το ξηρό δέρμα  Την γεροντική κερατινοποιημένη τραχεία επιδερμίδα  Τις υπερχρωματικές κηλίδες ηλικίας του δέρματος (αυτούσια ή σε συνδυασμό με υδροκινόνη)  Τις ακτινικές υπερκερατώσεις  Τις μικτές βλάβες φωτογηρασμού και γεροντικού δέρματος.  Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι μπορούν να επηρεάσουν τις ρυτίδες του φωτογηρασμένου δέρματος κα μάλιστα αποτελούν εναλλακτική έναντι της τρετινο ΐ νης, όχι όμως αυτές της ενδογενούς γήρανσης.  Επίσης ενυδατώνουν το δέρμα σε βάθος, τροφοδοτούν τα υγιή κύτταρα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος, χαρίζουν λάμψη και σφριγγηλότητα.


Κατέβασμα ppt "ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ  Τα ΑΗΑ, που στις μέρες μας είναι στο προσκήνιο και συναντώνται σε πολλές συνθέσεις επώνυμων και μη καλλυντικών προϊόντων, είναι οξέα που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google