Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεΚόρη Ζάππας Τροποποιήθηκε πριν 9 χρόνια
1
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106
2
Δομή παρουσιών Οι αρμοδιότητες μου έως τώρα στο διαιτολογικό γραφείο ήταν οι εξής: Καταρτισμός εβδομαδιαίων διαιτολογίων Δημιουργία, λήψη ιστορικού και καταρτισμός διαιτολογίου Συγγραφή άρθρων
3
1 η ημέρα: Γνωριμία Γνωριμία με τον διαιτολόγο. Ξενάγηση στον χώρο. Πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
4
ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 1) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών με κύριο γεύμα το βραδινό. ΌΧΙ: Ψάρι, τυρί ΝΑΙ: Γλυκά Θερμίδες: 1500 kcal Βραδινό ως κύριο γεύμα Μη εισαγωγή τυριού, ψαριού στο διαιτολόγιο Ποικιλία επιλογών Χρήση πολλών σνακ αποφυγή πείνας Εισαγωγή γλυκών στο διαιτολόγιο 1-2 φορές/βδομάδα (πχ σοκολάτα υγείας, ζελέ φρούτων) 2) Νοικοκυρά 55 ετών, διαταραχή ανοχής λακτόζης ΌΧΙ: Κοτόπουλο Θερμίδες: 1000 kcal Χρήση γάλακτος χωρίς λακτόζη και υποκατάστατων (καρύδας, σόγιας, ρυζιού κλπ) Δοκιμαστική χρήση κίτρινων τυριών και γιαουρτιού Χρήση γαλοπούλας και ↓ λιπαρών μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, έμφαση στο ψάρι 2 η- 3 η ημέρα: Καταρτισμός 4 εβδομαδιαίων διαιτολογίων:
5
ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 3) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών, 1.80 m,110 kg, καθιστική ζωή, επιθυμεί απώλεια 1 kg/w ΌΧΙ: Γαλακτοκομικά Μείωση 1000 kcal/d 1700 kcal Αποφυγή προσθήκης γαλακτοκομικών Προσθήκη αυξημένης ποσότητας κρέατος και ψαριού πρόσληψη υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνης Χρήση κυρίως τροφίμων χαμηλών λιπαρών 4) Γυναίκα 55 ετών,1.65m,90kg,γυμναστήριο 2 φορές/βδομάδα, επιθυμεί απώλεια 0,5 kg/w Δυσανοχή στη γλουτένη Μείωση 500 kcal/d 1600 kcal ΌΧΙ: σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και προϊόντα τους όπως ψωμί, μακαρόνια, δημητριακά πρωινού, αλλά και αλλαντικά, σνακ του εμπορίου (πχ πατατάκια, μπισκότα) κ.α. Προσθήκη καλαμποκιού και προϊόντων: καλαμποκόψωμο, καλαμπογκοφρέτες, καλαμπόκι βραστο κλπ Έμφαση σε τρόφιμα χαμηλών θερμίδων.
6
4 η – 5 η μέρα: Συγγραφή άρθρων Ανάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασηςΑνάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασης 1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους.1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους. 2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.
7
6 η ημέρα:Σχεδιασμός και λήψη ιστορικού Σχεδιασμός ιστορικού: Κοινωνικοοικονομικό, ιατρικό (ασθένειες, λήψη φαρμάκων κλπ), διατροφικό (διατροφικές συνήθειες, διατροφική συμπεριφορά, προτιμήσεις/αποστροφές, συμπληρώματα, ανάκληση 24ώρου), σωματική δραστηριότητα κλπ. Προσθήκη ερωτήσεων τροποποίησης συμπεριφοράς (πχ ζυγαριά αποφάσεων, ετοιμότητα αλλαγής, συναισθήματα απέναντι στην κατανάλωση φαγητού, αυτοέλεγχος, καθορισμός στόχων κλπ) Λήψη ιστορικού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συμβουλές.
8
7 η ημέρα: Σχεδιασμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου Καταρτισμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου σύμφωνα με το προηγούμενο ιστορικό Περιστατικό: Γ,29 ετών, ΣΒ: 61kg,Υ:1,65m, απώλεια 2 kg/μήνα, δεν τρώει γάλα και όσπρια, κύριο γεύμα το βραδινό εκτός ΣΚ. Χαρακτηριστικά διαιτολογίου: Μείωση πρόσληψης κατά 500 kcal απώλεια 0,5 kg/w Αποφυγή γάλακτος και οσπρίων λόγω αποστροφής Εναρμόνιση διαιτολογίου με ωράριο εργασίας.
9
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.