Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106

2 Δομή παρουσιών Οι αρμοδιότητες μου έως τώρα στο διαιτολογικό γραφείο ήταν οι εξής:  Καταρτισμός εβδομαδιαίων διαιτολογίων  Δημιουργία, λήψη ιστορικού και καταρτισμός διαιτολογίου  Συγγραφή άρθρων

3 1 η ημέρα: Γνωριμία  Γνωριμία με τον διαιτολόγο.  Ξενάγηση στον χώρο.  Πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

4 ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 1) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών με κύριο γεύμα το βραδινό. ΌΧΙ: Ψάρι, τυρί ΝΑΙ: Γλυκά Θερμίδες: 1500 kcal  Βραδινό ως κύριο γεύμα  Μη εισαγωγή τυριού, ψαριού στο διαιτολόγιο  Ποικιλία επιλογών  Χρήση πολλών σνακ αποφυγή πείνας  Εισαγωγή γλυκών στο διαιτολόγιο 1-2 φορές/βδομάδα  (πχ σοκολάτα υγείας, ζελέ φρούτων) 2) Νοικοκυρά 55 ετών, διαταραχή ανοχής λακτόζης ΌΧΙ: Κοτόπουλο Θερμίδες: 1000 kcal  Χρήση γάλακτος χωρίς λακτόζη και υποκατάστατων (καρύδας, σόγιας, ρυζιού κλπ)  Δοκιμαστική χρήση κίτρινων τυριών και γιαουρτιού  Χρήση γαλοπούλας και ↓ λιπαρών μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, έμφαση στο ψάρι 2 η- 3 η ημέρα: Καταρτισμός 4 εβδομαδιαίων διαιτολογίων:

5 ΠεριστατικόΑντιμετώπιση 3) Άνδρας εργαζόμενος, 40 ετών, 1.80 m,110 kg, καθιστική ζωή, επιθυμεί απώλεια 1 kg/w ΌΧΙ: Γαλακτοκομικά  Μείωση 1000 kcal/d  1700 kcal  Αποφυγή προσθήκης γαλακτοκομικών  Προσθήκη αυξημένης ποσότητας κρέατος και ψαριού  πρόσληψη υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνης  Χρήση κυρίως τροφίμων χαμηλών λιπαρών 4) Γυναίκα 55 ετών,1.65m,90kg,γυμναστήριο 2 φορές/βδομάδα, επιθυμεί απώλεια 0,5 kg/w Δυσανοχή στη γλουτένη  Μείωση 500 kcal/d  1600 kcal  ΌΧΙ: σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και προϊόντα τους όπως ψωμί, μακαρόνια, δημητριακά πρωινού, αλλά και αλλαντικά, σνακ του εμπορίου (πχ πατατάκια, μπισκότα) κ.α.  Προσθήκη καλαμποκιού και προϊόντων: καλαμποκόψωμο, καλαμπογκοφρέτες, καλαμπόκι βραστο κλπ  Έμφαση σε τρόφιμα χαμηλών θερμίδων.

6 4 η – 5 η μέρα: Συγγραφή άρθρων Ανάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασηςΑνάγνωση πρωτότυπου αγγλικού άρθρου, σύνοψη βασικών σημείων και συγγραφή νέου μικρότερης έκτασης 1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους.1 ο Θέμα : Ολονύκτια νηστεία και απώλεια βάρους. 2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.2o Θέμα: «Παλαιολιθική Δίαιτα»: Υπέρ και κατά και εφαρμογή της σήμερα.

7 6 η ημέρα:Σχεδιασμός και λήψη ιστορικού  Σχεδιασμός ιστορικού: Κοινωνικοοικονομικό, ιατρικό (ασθένειες, λήψη φαρμάκων κλπ), διατροφικό (διατροφικές συνήθειες, διατροφική συμπεριφορά, προτιμήσεις/αποστροφές, συμπληρώματα, ανάκληση 24ώρου), σωματική δραστηριότητα κλπ.  Προσθήκη ερωτήσεων τροποποίησης συμπεριφοράς (πχ ζυγαριά αποφάσεων, ετοιμότητα αλλαγής, συναισθήματα απέναντι στην κατανάλωση φαγητού, αυτοέλεγχος, καθορισμός στόχων κλπ)  Λήψη ιστορικού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συμβουλές.

8 7 η ημέρα: Σχεδιασμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου  Καταρτισμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου σύμφωνα με το προηγούμενο ιστορικό  Περιστατικό: Γ,29 ετών, ΣΒ: 61kg,Υ:1,65m, απώλεια 2 kg/μήνα, δεν τρώει γάλα και όσπρια, κύριο γεύμα το βραδινό εκτός ΣΚ.  Χαρακτηριστικά διαιτολογίου:  Μείωση πρόσληψης κατά 500 kcal  απώλεια 0,5 kg/w  Αποφυγή γάλακτος και οσπρίων λόγω αποστροφής  Εναρμόνιση διαιτολογίου με ωράριο εργασίας.

9 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.: 21106."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google