Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
2
Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να:
Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Να γνωρίζει την παρασκευή της ζύμης Σου(Choux ) Να γνωρίζει την παρασκευή- των Προφιτερόλς - Profiteroles, Εκλερς-Éclairs Κύκνοι-Swans Να γνωρίζει την παρασκευή τωνΣβίγγων Να γνωρίζει την παρασκευή των Choux με αλμυρή γέμιση
3
ΖΥΜΗ ΣΟΥ 350γρ Βούτυρο ανάλατο 1Λίτρο Νερό 600γρ Αλεύρι 16-18 Αυγά
350γρ Βούτυρο ανάλατο 1Λίτρο Νερό 600γρ Αλεύρι Αυγά Πρέζα Ζάχαρη & Άλατι
4
ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το νερό, άλας και ζάχαρη.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το νερό, άλας και ζάχαρη. Όταν λιώσει ο βούτυρος στο νερό, βάζουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύομε. Όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βγάζουμε τα επιθυμητά σχέδια (στρογγυλά, εκλαιρς) σε ταψί. Ψήνουμε σε 180 Κ λεπτά.
6
Προφιτερόλ - Profiterol
Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν Καραμέλα
7
Εκλερς - Éclairs Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν
8
Κύκνοι-Swans Ζύμη Σου Κρέμα Ζαχαρο/στικής Σαντιγύ Σοκολάτα Φοντάν
Καραμέλα Ζάχαρη άχνη
9
Σβίγκοι Ζύμη Σου Ζάχαρη άχνη Ζάχαρη Σιρόπι
10
Choux με αλμυρές γεμίσεις
Θαλασσινά με σάλτσα κοκτέιλ Κρεμώδες τυρί με φρέσκο κρεμμύδι Κρεμώδες τυρί με καπνιστό σολομό Μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο Χόρτα σχάρας με βάλσαμικο
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.