Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεΊακχος Μάγκας Τροποποιήθηκε πριν 9 χρόνια
1
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
22:06 ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου 18/4/2017 ΜΙΤΑΣ Κ. ΣΑΒΒΑ Ε.
2
22:06 Στόχοι του μαθήματος Αναφέρει και εξηγεί τα χαρακτηριστικά ενός ισοζυγισμένου μενού. Διακρίνει τα χαρακτηριστικά ενός ισοζυγισμένου μενού. 18/4/2017 ΜΙΤΑΣ Κ. ΣΑΒΒΑ Ε.
3
ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ Πρέπει να υπάρχει ποικιλία παρασκευών με διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος. Ποικιλία υλικών και χρωμάτων. Η υφή των φαγητών πρέπει να διαφέρει. Τα μπαχαρικά και τα φρέσκα βότανα να χρησιμοποιούνται σωστά. Οι σάλτσες να ταιριάζουν με τα φαγητά που σερβίρονται και να είναι στη σωστή ποσότητα. Η γαρνιτούρα να είναι κατάλληλη και να μπορεί να καταναλωθεί από τον πελάτη (edible garnish) και να μην επαναλαμβάνεται. 18/4/2017
4
Πρέπει να υπάρχει μια γνώριμη για τον πελάτη επιλογή φαγητών.
Στη παρουσίαση του πιάτου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η αρμονία και η αντίθεση. Πρέπει να υπάρχει μια γνώριμη για τον πελάτη επιλογή φαγητών. Το μενού δεν πρέπει να είναι τηλεφωνικός κατάλογος γιατί κουράζει τον πελάτη. Το μενού είναι η επικοινωνία του Chef της κουζίνας με τους πελάτες του. Το ισοζυγισμένο μενού προσφέρει όχι μόνο ικανοποιητική ποσότητα φαγητού αλλά και σωστή επιλογή συνοδευτικών. Το ισοζυγισμένο μενού λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις των πελατών. Πρέπει να κατασκευάζουμε μενού με διαιτολογική αξία. 18/4/2017
5
Χαρακτηριστικά ενός ισοζυγισμένου μενού
Σε ένα ισοζυγισμένο μενού πρέπει να αποφεύγουμε: Επανάληψη χρωμάτων Επανάληψη γεύσεων Επανάληψη μεθόδων μαγειρέματος Επανάληψη καρυκευμάτων Επανάληψη σαλτσών Επανάληψη υλικών 18/4/2017
6
22:06 Αξιολόγηση Αναφέρετε και εξηγείστε τα χαρακτηριστικά ενός ισοζυγισμένου μενού. Εξηγείστε τα χαρακτηριστικά ενός ισοζυγισμένου μενού. 18/4/2017 ΜΙΤΑΣ Κ. ΣΑΒΒΑ Ε.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.