Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Θρεπτικές ουσίες της τροφής Πρωτεΐνες Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων κυττάρων Για την επιτάχυνση των αντιδράσεων του μεταβολισμού + ΕΝΕΡΓΕΙΑ
2
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Θρεπτικές ουσίες της τροφής Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Η γλυκόζη είναι ένας απλός υδατάνθρακας Το άμυλο δημιουργείται από πολλά μόρια γλυκόζης Από τη διάσπαση τους ο οργανισμός εξασφαλίζει ενέργεια
3
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Θρεπτικές ουσίες της τροφής Λίπη Αποθήκες ενέργειας Περικλείουν μεγαλύτερα ποσά ενέργεια απ’ό,τι οι υδατάνθρακες
4
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Θρεπτικές ουσίες της τροφής Βιταμίνες – Μεταλλικά άλατα Ο οργανισμός μας χρειάζεται πολύ μικρές ποσότητες Η έλλειψη τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας
5
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Ισορροπημένη διατροφή Καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε ποικιλία τροφών Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από όλες τις θρεπτικές ουσίες Η ποσότητα που έχει ανάγκη ο καθένας μας εξαρτάτε από: To φύλο Την ηλικία Τις δραστηριότητες Όταν προσλαμβάνουμε περισσότερη τροφή από αυτήν που έχουμε ανάγκη τότε ο οργανισμός αποθηκεύει την παραπάνω ενέργεια δημιουργώντας λίπος Αν γίνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα παχύνουμε
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.