Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Κοστολόγηση Μάθημα 19
2
Έλεγχος του κόστους τροφίμων
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων
3
Παράγοντες Αύξησης του Κόστους των Τροφίμων
Υπερβολικές Μερίδες Σπατάλη Υλικών Χαμηλές τιμές πωλήσης Διαφοροποίηση των τιμών αγοράς Λανθασμένη χρήση των περισσευμάτων
4
Παράδειγμα: Το φαγητό του προσωπικού μπορεί να επηρεάσει το κόστος των υλικών Α) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 € € % Πωλήσεις τροφίμων Αρχικό απόθεμα 1/8/ + τρόφιμα στην κουζίνα 8850 - τελικό απόθεμα 31/8/ κατανάλωση τροφίμων - τρόφιμα στο μπάρ = κόστος υλικών Μεικτό κέρδος
5
Αν το κόστος φαγητού του προσωπικό για τον Αύγουστο ήταν €400, τότε το κόστος της κουζίνας θα διαφοροποιηθεί ως εξής: Β) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 € € % Πωλήσεις τροφίμων Αρχικό απόθεμα 1/8/ + τρόφιμα στην κουζίνα 8850 - τελικό απόθεμα 31/8/ κατανάλωση τροφίμων - τρόφιμα στο μπάρ 50 φαγητό προσωπικού 400 = κόστος υλικών Μεικτό κέρδος
6
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ:
Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων
7
Εργασία στη τάξη: Να ονομάσετε τους πέντε (5) παράγοντες αύξησης του ποσοστού κόστους των τροφίμων και να εξηγήσετε δύο (2) από αυτούς. Τα γεύματα του προσωπικού σε ποια έξοδα συμπεριλαμβάνονται και από ποιο κόστος αφαιρείται;
8
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Ασκήσεις 9 και 11 στις σελίδες 103 και 104 του βιβλίου της κοστολόγησης σας
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.