Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργική Γραφή ως αφορμή για καινοτόμες δράσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργική Γραφή ως αφορμή για καινοτόμες δράσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργική Γραφή ως αφορμή για καινοτόμες δράσεις
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α΄ Δημιουργική Γραφή ως αφορμή για καινοτόμες δράσεις

2 Δημιουργική γραφή Κάθε γραφή: φανταστική ή και μη φανταστική λογοτεχνία, ποίηση, λογοτεχνία, η οποία ξεφεύγει από τα όρια της τυπικής γραφής, ή και των τυποποιημένων μορφών της λογοτεχνίας.

3 Η δημιουργική γραφή, είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, η οποία αντλεί από τη φαντασία για να παράγει νόημα με τη χρήση των καλολογικών στοιχείων, της αφήγησης και της δραματικής τέχνης.

4 Μέσα από τα μάτια των παιδιών …

5 Από την καρδιά …

6 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Κατάδυση στον κόσμο των παραμυθιών. Θα πούμε ιστορίες, θα παίξουμε παιχνίδια και θα κάνουμε ασκήσεις, που θα φωτίσουν τις πλευρές της τεχνικής της αφήγησης. Στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να αφηγηθούν μπροστά σε οποιοδήποτε ακροατήριο ένα δικό τους παραμύθι.

7 Αφορμή Το λαϊκό παραμύθι: «Το πιο γλυκό ψωμί»
Επιλογή θεματικής που να συνάδει με το γενικότερο θέμα του Προγράμματος Ξένιος.

8 ΔΙΗΓΗΜΑ Το διήγημα είναι ιστορική συνέχεια του μύθου, αλλά διαφέρει από αυτόν, γιατί περιγράφει γεγονότα που τουλάχιστον φαίνονται αληθινά. Στόχος μπορεί να είναι η δραματοποίηση ή η εικονογράφηση του κειμένου.

9 Αφορμή Το διήγημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Βάνκας»
Το διήγημα της Λίτσας Ψαραύτη «Ο Κωνσταντής»

10 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ Δραματοποίηση λογοτεχνικών κειμένων από τα σχολικά βιβλία, καθώς και επιλεγμένων κειμένων ενός συγγραφέα. Δραματοποίηση κειμένων των ίδιων των μαθητών – συνθετική διαδικασία. Σκοπός είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τεχνικές που αναδεικνύουν τη θεατρικότητα του λογοτεχνικού κειμένου και η διερεύνηση των δρόμων μέσα από τους οποίους το κείμενο αποκτά θεατρική μορφή.

11 Αναμένεται διάθεση για έκφραση και ομαδική δημιουργία.
θα αξιοποιήσουμε, μέσα από διάφορες τεχνικές εμψύχωσης, τους μηχανισμούς που κινούν την επινόηση, την «πρώτη ύλη», τις ιδέες και ευκαιρίες για φανταστικούς στοχασμούς, τονίζοντας τον παιδαγωγικό ρόλο της φαντασίας. Στόχος μας θα είναι να αναγνωρίσουμε το πώς η φαντασία και οι κανόνες της δραματουργίας μπορούν να γίνουν προσιτοί σε όλους και πώς θα μπορέσουμε να συνθέσουμε μια σκηνική δράση ή παράσταση με τα εργαλεία της φαντασίας μας και των λογοτεχνικών κειμένων που έχουμε αγαπήσει μέσα και έξω από τη τάξη ή κειμένων που έχουν παραγάγει οι μαθητές.


Κατέβασμα ppt "Δημιουργική Γραφή ως αφορμή για καινοτόμες δράσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google