Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδίκτυο, Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδίκτυο, Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδίκτυο, Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Εθισμός στο Διαδίκτυο Υποθέματα: 1) Βίαια Ηλεκτρονικά Παιχνίδια 2) Ηλεκτρονικός Τζόγος 3) Γενικός Εθισμός στο Ιντερνετ 4ο Γελ. Σταυρούπολης Σχολικό Έτος: Ονοματεπώνυμα Ομάδας: Μιχάλης Τσαντεκιδης Κώστας Τσαγκαλίδης Άγγελος Θεοδωρίδης Γιώργος Ανδρεαδης

2 Βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια (1)
Βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι τα παιχνίδια που περιέχουν σκηνές βίας, φόνους και ανάλογες εικόνες και θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη συμπεριφορά των παιδιών και των νέων ενηλίκων.. Πολλές έρευνες έδειξαν αύξηση περιστατικών που αφορούν: Βίαιη και αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών, Κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών, Ξυλοδαρμοί Λεκτική βία Εγκληματικότητα των νέων Κρούσματα απειλών

3 Βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια (2)
Τρόποι αντιμετώπισης: Έλεγχος από τους γονείς για το εάν τα παιχνίδια περιέχουν σκηνές με βία, ναρκωτικά και σεξουαλικό περιεχόμενο. Μην αφήνετε το παιδί σας να παίζει πολλές ώρες τη μέρα.

4 Τζόγος και Διαδίκτυο Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται από αυτόν που στοιχηματίζει ή να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα, παίζονται στοιχήματα για το ποιος θα κερδίσει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, σε μια κούρσα ιπποδρομίας ή σε μια παρτίδα τάβλι. Αν αφαιρεθεί το οικονομικό ενδιαφέρον, η δραστηριότητα μετατρέπεται σε απλό παιχνίδι. Το Διαδίκτυο έχει κάνει τη συνάντηση αυτών των τζογαδόρων πολύ πιο εύκολη, είτε πρόκειται για απλό στοίχημα, είτε για πόκερ, τάβλι ή σκάκι. Δεν είναι απαραίτητο να συναντήσει κανείς τους υπόλοιπους παίχτες.

5 Τζόγος και Διαδίκτυο (2)
.   Σε αντίθεση με τα παιχνίδια όπου ο σκοπός είναι η διασκέδαση, στον τζόγο όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Ο εθισμός στον τζόγο είναι ένα γνωστό ψυχολογικό φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν θεραπευτικά προγράμματα σε πολλές χώρες.

6 Τζόγος και Διαδίκτυο (3)
Τρόποι προφύλαξης: Εξηγείστε στα παιδιά ότι δεν μπορούν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες από τη στιγμή που απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας. Μη δίνετε στα παιδιά την πιστωτική σας κάρτα για να τη χρησιμοποιήσουν για διαδικτυακές συναλλαγές, καθώς δεν είναι σε θέση να κρίνουν επαρκώς τους όρους της εκάστοτε συναλλαγής. Στις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού τζόγου που χρησιμοποιείτε ελέγξτε πρώτα τους όρους χρήσης. Διαβάστε τους πολύ προσεκτικά, γιατί από τη στιγμή που εγγράφεστε σε μια τέτοια υπηρεσία συμφωνείτε με τους όρους αυτούς. Φροντίστε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας λογισμικό antispyware έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να υποκλαπούν στοιχεία  της κάρτας σας.

7 Eθισμός στο Ιnternet Ο εθισμός στο ιντερνετ είναι πολύ συχνός στις μέρες μας. Από ότι έχει αποδειχτεί από διάφορες σχετικές έρευνες, οι περισσότεροι χρήστες στο ιντερνετ είναι εθισμένοι και μάλιστα είναι άτομα ηλικίας Οι σχέσεις των παιδιών με το νέο... ηλεκτρονικό σύμπαν το οποίο πράγματι προσφέρει γνώση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες μέσω του εθισμού. Διότι ο εθισμός στο Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει έναν κίνδυνο ικανό να σπείρει μεγάλη καταστροφή και όχι εικονική, όπως συμβαίνει στα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια κτλ.

8 Κάποια από τα συμπτώματα τις μάστιγας του εθισμού στο ιντερνετ είναι:
Eθισμός στο Ιnternet Κάποια από τα συμπτώματα τις μάστιγας του εθισμού στο ιντερνετ είναι: Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο Ξαφνική σχολική αποτυχία Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου Μειωμένη φυσική δραστηριότητα Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι Παραμέληση της προσωπική υγιεινής του...

9 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Από τους μαθητές : ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΤΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕΙΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

10 1. Ακατάλληλο περιεχόμενο
Είναι υποκειμενικό σε σχέση με την ηλικία ή και την ψυχική κατάσταση του κάθε ατόμου. Ρατσιστικό ή ξενοφοβικό ή η προώθηση επιβλαβών συμπεριφορών, βίας και τυχερών παιχνιδιών. Ιστοσελίδες αμφιβόλου προέλευσης, μέσα από τα διαδικτυακά παιχνίδια και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.

11 Ακατάλληλο περιεχόμενο Τρόποι προφύλαξης
Ακατάλληλο περιεχόμενο Τρόποι προφύλαξης Καταγγέλλουμε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Εγκαθιστούμε λογισμικό φιλτραρίσματος. Χρησιμοποιούμε την δυνατότητα του φυλλομετρητή Αγαπημένα

12 2. Ανεπιθύμητα μηνύματα Τα μηνύματα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες οι χρηστές δεν θα επέλεγαν να δουν. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, λίστες ομάδων πληροφόρησης, κινητό τηλέφωνο. Ο αποστολέας ζητά από τον παραλήπτη να προωθήσει το μήνυμα σε άλλα άτομα που γνωρίζει. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά δεν φτάνει καν στα εισερχόμενα μας. Μπορούμε να τα διαγράψουμε ή να τα ανοίξουμε με δική μας ευθύνη για τους πιθανούς ιούς.

13 Τρόποι αντιμετώπισης από τα ανεπιθύμητα μηνύματα
Προσέχουμε που δίνουμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Ρυθμίζουμε την υπηρεσία φιλτραρίσματος. Όταν το μήνυμα είναι από άγνωστο αποστολέα ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΑΣΤΕ. Χρησιμοποιούμε την κρυφή κοινοποίηση για να προστατεύουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών. Όταν δεχόμαστε ανεπιθύμητα μηνύματα τα διαγράφουμε χωρίς να τα διαβάσουμε. Είναι καλό να χρησιμοποιούμε 2 διευθύνσεις : για τους γνωστούς και για υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Κρύβουμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση από προγράμματα ανίχνευσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

14 3. Εκφοβισμός Εκφοβισμός είναι δυνατόν να συμβεί μέσω του διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανομένη κι εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης. Μέσω απειλητικού, ρατσιστικού ή πρόστυχου ηλεκτρονικού μηνύματος, φωτογραφίας ή βίντεο. Διαφέρει από τα άλλα είδη εκφοβισμού αφού επεμβαίνει στον προσωπικό χώρο του παραλήπτη.

15 Τρόποι αντιμετώπισης από το διαδικτυακό εκφοβισμό
Εάν πέσουμε θύμα εκφοβισμού, σταματάμε αμέσως την επικοινωνία με το θύτη. Εμπιστευόμαστε στους γονείς μας ή σε κάποιον ενήλικα τον εκφοβισμό που έχουμε δεχτεί. Δεν προωθούμε εκφοβιστικά μηνύματα! Αν γνωρίζουμε κάποιο φίλο που είναι θύτης τον συμβουλεύουμε να σταματήσει. Φιλτράρουμε τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα. Συμβουλεύουμε τα παιδιά να διατηρούν τα μηνύματα παρενόχλησης που τυχόν έχουν λάβει, ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός τους αν χρειαστεί.

16 Ιοί Υποσυνείδητα Μηνύματα Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων
PROJECT Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Διαδίκτυο - Κίνδυνοι και Τρόποι Αντιμετώπισης Ιοί Υποσυνείδητα Μηνύματα Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων Βασιλειάδης Κ. Γκάλιος Γ. Δουλγερίδης Κ. Κεφαλάς Γ.

17 Ιοί υπολογιστών Κατηγορίες Ιών:
Ένας ιός υπολογιστών είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη και να "μολύνει" τον υπολογιστή χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη του Κατηγορίες Ιών: Δούρειοι Ίπποι(Trojan Horse) «Σκουλήκια»(Worms) Αόρατοι ιοί (Stealth Viruses) Θωρακισμένοι ιοί (Armored Viruses)

18 Τρόποι Αντιμετώπισης Ιών
Προσοχή σε επικίνδυνες ιστοσελίδες Χρήση αντιϊκων προγραμμάτων (antivirus)

19 Υποσυνείδητα Μηνύματα
Υποσυνείδητο μήνυμα ονομάζουμε το μήνυμα το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα σε μία εικόνα, ηχητικό μήνυμα(Τραγούδια , Διαφημίσεις κ.τ.λ.) , βίντεο, και παιχνίδια με την ιδιότητα να περνούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην περίπτωση της Μουσικής μέσω της τεχνικής Backmasking.

20 Τρόποι αντιμετώπισης Λιγότερος χρόνος απασχόλησης στο Διαδίκτυο
Προσοχή στο υλικό που παρακολουθούμε Αποφυγή χρήσης “μεγάλων ιστοσελίδων”

21 Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων
Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο είναι η πράξη της εξαπάτησης ενός χρήστη κάνοντας τον να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε μια «πλαστή ιστοσελίδα» στο διαδίκτυο (π.χ διεύθυνση, αριθμό ταυτότητας, αριθμό διαβατηρίου, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών,ης κ.λπ). Μια τέτοιου είδους δραστηριότητα επιτρέπει σε έναν απατεώνα (cracker) να κλέψει ή να πλαστογραφήσει τα στοιχεία του θύματος ή/και να κερδίσει παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα του/της, όπως προσωπικούς λογαριασμούς, συνδρομές, , κωδικούς, κ.λπ.

22 Τρόποι Αντιμετώπισης Ελέγχουμε πάντοτε τον αποστολέα ενός μηνύματος
Επισκεπτόμαστε επίσημες ιστοσελίδες Δεν ενεργοποιούμε απερίσκεπτα συνδέσμους Αποφεύγουμε να δίνουμε πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου

23 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Ά ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Από τους μαθητές : ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΕΡΒΕΡΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΡΔΑΝΗ ΖΩΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

24 ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Συνέπειες : Εμποδίζει τη λήψη σωστών αποφάσεων και δημιουργεί δυσπιστία απέναντι σε θεσμούς, πρόσωπα και μέσα. Δημιουργεί αναστάτωση και ανασφάλεια στους πολίτες. Μπορεί να συμβεί σε δικτυακούς τόπους, ιστολόγια (blogs) και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.ά )

25 Τρόποι προστασίας από την παραπληροφόρηση
Τρόποι προστασίας από την παραπληροφόρηση Οι χρήστες : Θα πρέπει να αξιολογούν τις πληροφορίες που βρίσκουνε στο διαδίκτυο ελέγχοντας το συγγραφέα, την προέλευση της σελίδας, τη βιβλιογραφία της πληροφορίας. Οφείλουν να διασταυρώνουν τις πηγές των πληροφοριών τους για να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση. Θα πρέπει να αναπτύξουν ικανότητες κριτικής σκέψης.

26 ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ Είναι η διαδικασία κατά την οποία, παιδόφιλοι χρησιμοποιούν τα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα αποπλανήσουν. Οι τακτικές που χρησιμοποιούν συχνά περιλαμβάνουν: Την ανάπτυξη φιλικής σχέσης με τα ανήλικα θύματα. Την απόσπαση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών Συζητήσεις σεξουαλικής φύσεως

27 Συμβουλές : Οι γονείς θα πρέπει να συζητήσουν με το παιδί το γεγονός ότι στο διαδίκτυο μπορούν να υπάρχουν και άνθρωποι που να επιθυμούν να το βλάψουν. Tονίστε στο παιδί την αξία των προσωπικών δεδομένων. Απαγορέψτε στο παιδί να κανονίζει συναντήσεις με άτομα που γνωρίζει μόνο μέσω Διαδικτύου.

28 ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Είναι η πράξη της εξαπάτησης ενός χρήστη κάνοντας τον να δώσει προσωπικές πληροφορίες (π.χ. προσωπικούς λογαριασμούς, συνδρομές, , κωδικούς) σε μια «πλαστή ιστοσελίδα» στο Διαδίκτυο. Ένα άλλο είδος εξαπάτησης στο διαδίκτυο είναι ένα είδος υποκλοπής δεδομένων, κατά το οποίο δεν ενδιαφέρονται για τις προσωπικές μας πληροφορίες, αλλά προσπαθούν να προκαλέσουν τον οίκτο μας για τον ανθρώπινο πόνο ώστε να προσφέρουμε λεφτά για να βοηθήσουμε ένα δήθεν καλό σκοπό.

29 Πού μπορεί να συμβεί: Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ( ) που ξεγελούν το χρήστη ώστε να οδηγηθεί σε πλαστές ιστοσελίδες. Κατά τη περιήγηση σε ιστοσελίδες με αναληθή προϊόντα και πληροφορίες. Κατά τη χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή Διαδικτύου, ο οποίος έχει μολυνθεί με πρόγραμμα που καταγράφει προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες

30 Αντιμετώπιση: Ελέγχουμε πάντοτε τον αποστολέα ενός μηνύματος και διερευνούμε την υπόστασή του. Γνωρίζουμε ότι νόμιμοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί συνήθως στέλνουν ηλεκτρονικές εκκλήσεις. Άλλες παρόμοιες εκκλήσεις είναι συνήθως ψευδείς. Ελέγχουμε πάντα τη νομιμότητα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αναζητώντας σχετικές επίσημες ιστοσελίδες . Δεν ενεργοποιούμε απερίσκεπτα συνδέσμους από μηνύματα αμφιβόλου

31 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Α1 ΒΑΡΝΑΒΑ ΜΑΡΙΑ Α1 ΓΚΙΡΓΚΙΡΗ ΕΥΑΝΘΙΑ Α1 ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α5 ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

32 Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώμοι, αυχένας, πλάτη. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης καταπόνησης. Κόπωση ματιών.

33 ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ειδικά για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τα συμπτώματα είναι: - Πόνος, μούδιασμα και «μυρμήγκιασμα» στο πίσω μέρος της παλάμης. - Βουβός πόνος στους αντιβραχίονες. - Αδυναμία στο να σηκώσουμε βαριά αντικείμενα, λόγω κούρασης των χεριών. - Οξύτατος πόνος αμέσως μετά από την κίνηση που θεωρούμε πως αποτελεί Κάκωση.

34 Παραποίηση της Ελληνικής γλώσσας
Παραποίηση της  Ελληνικής  γλώσσας Αντί για τη χρήση της Ελληνικής αλφαβήτου, οι χρήστες στο διαδίκτυο προτιμούν τα «greeklish» (ελληνικές λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. kalhmera, pws eiste? κ.α. ). Από μία έρευνα προκύπτει ότι: ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5% Το 19% των μαθητών της Α’Α και το 51,6% της Β’Α τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%.

35 Αποξένωση απo τον πραγματικό κόσμο
Η αλόγιστη και πολύωρη χρήση του Διαδικτύου, δημιουργεί συναισθηματική απόσταση και αλλοιώνει την ποιότητα επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους, κάτι το οποίο πολλές φορές οδηγεί στην αποξένωσή τους από τον Πραγματικό Κόσμο. Τρόποι αντιμετώπισης της αποξένωσης είναι: η χρήση του διαδικτύου με μέτρο. η ενασχόληση με ομαδικά αθλήματα, χορωδίες, χορό και άλλες. ο έλεγχος από τους γονείς και ο περιορισμός του χρόνου που τα παιδιά ξοδεύουν στο διαδίκτυο. η εγκατάσταση ειδικών λογισμικών (π.χ. KidsWatchTimeControl) και η δημιουργία κανόνων χρήσης του διαδικτύου.


Κατέβασμα ppt "Διαδίκτυο, Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google