Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κινούμενα Σχέδια..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κινούμενα Σχέδια.."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κινούμενα Σχέδια.

2 Εισαγωγή..

3 Η εργασία μας έχει σαν θέμα τα ‘Κινούμενα Σχέδια’, αυτή την εργασία την επιλέξαμε επειδή είναι διασκεδαστική κι επειδή όλοι μας ακόμη και τώρα βλέπουμε παιδικά στην τηλεόραση ακόμα και ταινίες. Πάνω στα κινούμενα σχέδια λοιπόν θα σας δείξουμε κάποιες πληροφορίες και τεχνικές που δε γνωρίζετε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με αυτές.

4 Τα θέματα των ομάδων μας είναι:
Η ιστορία των κινουμένων σχεδίων Η αλλαγή των κινουμένων σχεδίων στο χρόνο. Η διαφοροποίηση των κινουμένων σχεδίων σε κάθε χώρα – Ήπειρο. Η επιρροή των κινουμένων σχεδίων στα παιδιά.

5 Τι είναι τα κινούμενα σχέδια;
Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ήρωες τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Η δημιουργία των ταινιών αυτών βασίζεται, όπως ο κινηματογράφος, στο μεταίσθημα.

6 Τα πρώτα δείγματα Κινουμένων Σχεδίων.
Τα πρώτα δείγματα κινουμένων σχεδίων, ανήκουν στα παλαιολιθικά χρόνια. Μέσα σε σπηλιές βρέθηκαν χαραγμένα σχέδια, όπου τα ζώα απεικονίζονταν με πολλά πόδια, σε υπερτεθειμένες θέσεις, προφανώς για να δοθεί η αίσθηση της κίνησης.

7 Πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.
Την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων γύρισε ο Αμερικανός Σ.Μπλάκτον το Οι ταινίες του Γουόλτ Ντίσνεϊ ανέδειξαν αυτό το κινηματογραφικό είδος σε αληθινή τέχνη Το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε τη Χιονάτη και τους επτά νάνους. Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους. Χρειάζονταν 24 διαφορετικά σκίτσα για να αποδοθεί στη σκηνή κίνηση διάρκειας ενός δευτερολέπτου. Φανταστείτε λοιπόν πόσα σκίτσα σχεδιάστηκαν για την ταινία αυτή, διάρκειας ογδοντατριών λεπτών

8 Τεχνικές. Στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων του 20ού αιώνα, κάθε ξεχωριστό πλαίσιο μιας ταινίας δημιουργημένης με την παραδοσιακή τεχνική, αποτελείται από μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο, που σχεδιάζεται πρώτα σε ένα χαρτί. Για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της κίνησης, κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο Τα σχέδια των animator αποτυπώνονται σε μια διαφάνεια εκτύπωσης που ονομάζεται κυψέλη, η οποία γεμίζεται με χρώματα προσδιορισμένων αποχρώσεων και τόνων από την πίσω πλευρά του σχεδίου. Οι ολοκληρωμένες διαφάνειες των χαρακτήρων φωτογραφίζονται μία-προς-μία σε φιλμ κινούμενης εικόνας

9 Σήμερα, τα σχέδια των δημιουργών και τα φόντα σαρώνονται ή ζωγραφίζονται απευθείας σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Χρησιμοποιούνται διάφορα λογισμικά προγραμμάτων για τον χρωματισμό των σχεδίων και για την προσομοίωση των κινήσεων και των εφέ στην κάμερα. Το τελικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η εξαγωγή σε κάποιο από τα μεταφορικά μέσα, από το παραδοσιακό φιλμ και μετά, μέσα όπως το ψηφιακό βίντεο.

10 Κινούμενα σχέδια και περιβάλλον.
Τη δεκαετία του ’90 με αφορμή τις οικολογικές καταστροφές μια ομάδα ακτιβιστών πρότειναν τη δημιουργία ενός επιμορφωτικού κινουμένου σχεδίου που να μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

11 Η πρωτότυπη αυτή ιδέα, βρήκε ανταπόκριση και δημιουργήθηκε ο Κάπτεν Πλάνετ. Η ιστορία που σκέφτηκαν οι παραγωγοί αφορά πέντε νεαρά παιδιά, γεννημένα σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, να μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εκπομπή προβλήθηκε τη δεκαετία του ΄90 και συγκεκριμένα την περίοδο Η ιστορία του Κάπτεν Πλάνετ, ξεκινά με αφορμή την ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, που αποτέλεσμα έχει την αποψίλωση των δασών, την μόλυνση των υδάτων και της ατμόσφαιρας.

12 Πηγές. el.wikipedia.org/wiki/Animation el.wikipedia.org/wiki/Κινούμενα_Σχέδια weheartit.com

13 Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΟΜΑΔΑ B’ PROJECT

14 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1908- 1930 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1950- 1980
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ

15 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα κινούμενα σχέδια θα είναι πάντα ένα μέρος από την καθημερινότητα μας, διότι είναι ένας τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Για τον λόγο αυτό θα προβάλουμε την αλλαγή και την εξέλιξή τους.

16 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

17 FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE 1928 Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙ ΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥ Ν ΕΦΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΟΣ

18 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

19 FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE 1928 Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙ ΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥ Ν ΕΦΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΟΣ

20 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

21 FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE 1928 Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙ ΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥ Ν ΕΦΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΟΣ

22 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

23 FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE 1928 Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FANTAS MAGORI E 1908 MICKEY MOUSE Congo Jazz (1930) ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙ ΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥ Ν ΕΦΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΟΣ

24 Η διαφοροποίηση των κινουμένων σχεδίων σε κάθε χώρα…
Η διαφοροποίηση των κινουμένων σχεδίων σε κάθε χώρα…

25 Αμερική

26 •Pixar Animation Studios
♦Η Pixar animation studios ή Pixar, είναι μια εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. ♦Εδρεύει στο Έμερβιλ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. ♦Ιδρύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1985.

27 •Ταινίες της Pixar Animation Studios

28 Brave

29 Ο Ρατατούης

30 Ψηλά στον ουρανό

31 Οι απίθανοι

32 Ψάχνοντας τον Νέμο

33 •Warner Bros ♦Η Warner Bros, είναι εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής
♦Εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες κινηματογραφικές παραγωγές. ♦Δημιουργήθηκε το

34 Looney Tunes ♦Τα Looney Tunes είναι μια κινηματογραφική σειρά κινουμένων σχεδίων της Warner Bros. ♦Παρήχθη 1930 κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του αμερικανικού animation.

35 •Χαρακτήρες των Looney Tunes

36 Bugs Bunny

37 Daffy Duck

38 Tasmanian Devil

39 Tweety

40 Sylvester

41 Βέλγιο

42 •Τα στρουμφάκια ♦Τα Στρουμφάκια είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. ♦Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1958 σε βελγικό περιοδικό κόμικ.

43 •Τεν Τεν ♦Ο Τεντέν είναι ήρωας της ομώνυμης σειράς κόμικς. Ο Τεντέν είναι ένας Βέλγος δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχεια εμπλέκεται σε περίεργες και παράξενες περιπέτειες.

44 Ελλάδα

45 • Πανδώρα και Πλάτωνας τα Φραουλόπουλα
♦ Η Πανδώρα και ο Πλάτωνας, τα δύο τελευταία Φραουλόπουλα στη γη, που η αγάπη τους κρατάει 300 ολόκληρα χρόνια.

46 Ιαπωνία

47 •Bakugan Battle Brawlers
♦To Bakugan Battle Brawlers είναι σειρά κινουμένων σχεδίων από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Mitsuo Hashimoto.

48 Πολωνία

49 •Μπόλεκ και Λόλεκ ♦Μπόλεκ και Λόλεκ ο τίτλος πολωνικής σειράς κινουμένων σχεδίων που είχε επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου. ♦Η σειρά ξεκίνησε το στην πολωνική τηλεόραση.

50 Πακιστάν

51 •Burka Avenger ♦Το Burka Αvenger είναι σειρά κινουμένων σχεδίων από το Πακιστάν. ♦Η πρώτη προβολή της σειράς έγινε στις 28 Ιουλίου του 2013.

52 Αργεντινή

53 •Mafalda ♦Η Μαφάλντα είναι η πρωταγωνίστρια μιας μακράς σειράς σχεδίων του Αργεντινού σκιτσογράφου Quino. ♦Οι ιστορίες γράφτηκαν το 1960 – 1970.

54 Αγγλία

55 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
  ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ •Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας μελετά μια πρωτότυπη ιδέα, με την οποία στοχεύει να καταπολεμήσει την παιδική παχυσαρκία και όχι μόνο. Η σκέψη λοιπόν, που όλα δείχνουν πως είναι έτοιμη να υλοποιηθεί, αφορά τη χορηγία της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες «The Simpsons», προκειμένου οι πρωταγωνιστές να τρώνε υγιεινά και να ασκούνται.

56 ♦Mε βάση την εργασία μας και τις πληροφορίες που αντλήσαμε συμπεραίνουμε ότι τα κινούμενα σχέδια διαφοροποιούνται σε κάθε περιοχή. Επίσης, περνάνε στον θεατή κοινωνικά μηνύματα (π.χ. Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας). Όμως, μερικά από τα κινούμενα σχέδια ελλοχεύουν διάφορους κινδύνους και επηρεάζουν τα παιδιά που βρίσκονται σε μικρές ηλικίες. ΤΕΛΟΣ

57 «Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Δ’ ΟΜΑΔΑ

58 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Το θέμα της εργασίας μας είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν τα κινούμενα σχέδια να επηρεάσουν την παιδική ψυχολογία. Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε συλλέξαμε πληροφορίες, σχετικά με τις συμπεριφορές και τα πρότυπα που μπορούν να καλλιεργηθούν στα παιδιά από τα κινούμενα σχέδια.

59 ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

60 Τα κινούμενα σχέδια αμβλύνουν τη φαντασία των παιδιών, κάτι που είναι απαραίτητο στην παιδική ηλικία και είναι χρήσιμο για την εξέλιξη τους. 

61 Ψυχαγωγού ν το παιδί και του προκαλούν ευχάριστα συναισθήματ α

62 Ταυτίζονται με τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων και μέσω αυτών
μεταμορφώνο νται σε όλα αυτά που θέλουν να ζήσουν.

63 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ .

64 • Η συχνή παρακολούθησ η των κινούμενων σχεδίων επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών. 

65 •Τα παιδιά πολλές φορές μιμούνται τους ήρωες 

66 •Η μίμηση αυτή μπορεί να γίνει επικίνδυνη λόγω των βίαιων σκηνών 

67 Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Οι προηγούμενες γενιές μεγάλωσαν βλέποντας καρτούν στην τηλεόραση που καταβρόχθιζαν χάμπουργκερ, όπως ο Πόλντο στον Ποπάι, πίτσες όπως τα Χελωνονιντζάκια. Σήμερα όμως οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων αλλά και των παιδικών σειρών τρώνε πιο υγιεινά. Τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται και οι παραγωγοί πιέζονται από τις κυβερνήσεις να εντάξουν στο μενού των καρτούν φρούτα, λαχανικά και στη ζωή τους σωματική δραστηριότητα.

68 Ενδεικτικό είναι πως εδώ και μία πενταετία έχει μεγάλη τηλεθέαση σε πολλές χώρες του κόσμου μία ισλανδική παιδική σειρά με ήρωα τον Sportacus που παροτρύνει τα παιδιά να τρώνε φρούτα και λαχανικά.


Κατέβασμα ppt "Κινούμενα Σχέδια.."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google