Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
2
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.
ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ «ΡΟΥ». ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ «ΡΟΥ». ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟ «ΡΟΥ».
3
ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΡΟ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΑΛΕΥΡΙ ΑΡΑΒΟΣΙΤΑΛΕΥΡΟ (CORN FLOUR) ΝΙΣΙΑΣΤΕ ΠΑΤΑΤΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΠΗΞΙΜΟ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΥΛΩΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.
4
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΥΛΟ Το άμυλο είναι ο σπουδαιότερος υδατάνθρακας των φυτών. Είναι σώμα λευκό, χωρίς γλυκιά γεύση. Η χρησιμότητα και η αξία του αμύλου για τη ζωή είναι πολύ μεγάλη, γιατί είναι μια από τις σπουδαιότερες θρεπτικές ουσίες για τον άνθρωπο και τα ζώα.
5
ΡΟΥ - ROUX ΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ.
6
C:\Users\kypros\Documents\Any Video Converter\AVI\Make+Roux+by+Cooking
C:\Users\kypros\Documents\Any Video Converter\AVI\Make+Roux+by+Cooking.com_xvid.avi
7
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ «ΡΟΥ»
8
ΑΣΠΡΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
9
ΞΑΝΘΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΛΟΥΤΕ.
10
ΣΚΟΥΡΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΕΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΑΝΙΟΛ.
11
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΒΩΛΙΑΣΜΑ
ΟΙ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΥΟ ΥΓΡΟ, ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.
12
Ανακεφαλαίωση ΟΙ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΡΟ. ΡΟΥ ΕΊΝΑΙ ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ. ΕΧΟΥΜΕ 3 ΕΙΔΗ ΡΟΥ: ΑΣΠΡΟ, ΞΑΝΘΟ, ΣΚΟΥΡΟ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.